Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

// Light / Лица

24 юни 2009, 16:39, 4681 прочитания

Другото лице Янис Зоис

който предлага чудесно кафе на ъгъла на "Гурко" и "Дякон Игнатий"

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Още по темата

Защо решихте да направите кафене?
Работя с кафе и кафе продукти от много години и в много държави. Напоследък се занимавам с дистрибуцията на кафе Poli от Бергамо, Италия, и чайовете Mount Everest, една от най-големите компании за насипен чай. Тъй като тези продукти са нови за пазара, ми трябваше място, където хората да ги опитат и купят. Получих предложение от собствениците на ресторанта "При орлите" да направя кафенето Colours&Flavours. Работил съм като барман в студентските си години. Аз съм от гръцкия остров Корфу, така че работя по заведенията от десетгодишен. Имал съм клуб, бар, ресторант. Отидох и в Италия през 90-те и там управлявах кафене в Рим, където освен кафе сервирахме и аперитиви.
Преди няколко години се завърнах в Гърция, а сега съм и в България. Реших да вложа енергията си, страстта си и познанията си, за да създам нещо, което досега не съм виждал при вас.
Откога сте в България?
От 2006 г., но постоянно пътувам, защото имам дистрибуция на кафе и в Гърция.
Ваша ли е идеята за Colours&Flavours или сте част от международна верига?
Colours&Flavours е моя идея, като основният ни принцип е да предлагаме добро качество на добра цена. В кафето можете да опитате напитката, а ако ви хареса, да си купите за вкъщи и от магазина от другата страна на бара.
Любимата ви кафе напитка?
Еспресо. Когато се научиш да пиеш хубаво еспресо, не се нуждаеш от друго.
Какво обичат да пият българите според вас?
Българите също пият еспресо, но го пият дълго. Забавно е, защото си мислят, че кафето така е по-слабо, а е точно обратното. Колкото по-дълго е кафето, толкова повече кофеин има в него. При дистретото имате по-силен вкус и по-малко кофеин - водата минава само за две секунди през сместа.
Как се пие кафе по света? Има ли разлика, да кажем, между България, Италия и Гърция?
В Гърция се пият повече хладните напитки като фредо, несфрапе и айс шоколад. В Италия пият еспресо и капучино и нищо друго. Пият и лате, но то е съвсем различно от това в България. Латето, което се сервира тук, е американският тип, където имаш кафе с мляко и пяна. В Италия лате означава чаша с горещо мляко и съвсем мъничко кафе.
Какво ви харесва най-много във вашата работа?
Когато успявам да накарам хората да разпознаят моя бар като "тяхното" място. Не искам това да е поредното кафе от голяма верига с някакви служители, които просто са там от 9 до 5.

  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Пяната на дните Пяната на дните

Джон Брус от холандската пивоварна De Molen

22 юни 2017, 2101 прочитания

Най-важен е персоналът Най-важен е персоналът

Барманът и миксолог Душан Зарич за честите грешки и новите тенденции

9 юни 2017, 2112 прочитания

24 часа 7 дни

24 юни 2017, 25294 прочитания

24 юни 2017, 6691 прочитания

24 юни 2017, 3437 прочитания

24 юни 2017, 1686 прочитания

24 юни 2017, 1556 прочитания

Всички новини

Библиотека / Регал»

Регал
Регал

Издание за бизнеса с бързооборотни стоки

 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Лица" Затваряне
Рауи Хадж

който написа антивоенния роман "Играта на Де Ниро"

Къде изчезнаха реките

Европейската комисия започна пилотна процедура срещу България заради сигнали за проблеми при водните централи

София 2018: Само с резервации

Градският туристически бизнес в София се готви за рекордна година

Миролио продаде дела си в "Булгартабак" за 26.6 млн. лв.

През фондовата борса бяха прехвърлени 7.22% от капитала, които отговарят точно на дела на италианския бизнесмен

Кредитор продава рециклиращите машини на Пламен Стоянов-Дамбовеца

Оборудването е струвало около 10 млн. лв. при покупката му, а сега се предлага за около половината

Пяната на дните

Джон Брус от холандската пивоварна De Molen

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 25

Капитал

Брой 25 // 24.06.2017 Прочетете
Капитал Daily, 22.06.2017

Капитал Daily

Брой 94 // 22.06.2017 Прочетете