Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

// Light / Места

1 11 ное 2016, 14:07, 10352 прочитания

Нов корейски ресторант в София

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
"Корея" е в уютно и светло помещение между не особено уютните блокове на кв. "Витоша".
Едно от по-известните корейски ястия, бибимпаб, което имате възможност да опитате тук, представлява ориз с пресни и сотирани зеленчуци, с пържено яйце и лют сос в добавка. Ако не ви сервират сусамово олио, непременно си поискайте. Най-приятната изненада е, че ястието ви пристига с малка купичка с горещ свински бульон и парче месо. Ако сте по супите, "доенянг" или "кимчи" "зиге", идват врели, с купичка ориз, и не забравяйте да уточните, че искате първата с морски дарове - така е най-вкусна. Ако сте двама или трима, може да си поръчате едно Spicy seafood stew, както е записано, а на български транскрипцията, без никаква претенция за прецизност, е "хемул танг" - много популярно и обичано от корейците ястие.

И все пак най-добрата стратегия тук би била тази да се опитат максимално много неща. Например не са за изпускане корейските пелмени "манду", като по-вкусният им вариант е да са пържени, не на пара. Идват със златистата си хрупкава обвивка и сос от соя, сусам и люти чушки.

Не забравяйте, че част от чара на корейските ресторанти са бонусите - малките купички с различни туршии и малки мезета, водата също е бонус.

Удобно е за паркиране, защото кварталът още е в етап на развитие, резервацията е препоръчителна, детското присъствие е дори поощрявано, като се има предвид специалния кът. Може да се плаща с кредитна карта и да се поръчва за вкъщи. Ако имате любимо корейско ястие, което не откривате в менюто - питайте - много вероятно е да го получите.

Ресторантът се намира на ул. "Проф. Георги Златарски" 5, тел. 089 991 2404
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Първи ресторант Wagamama в България 2 Първи ресторант Wagamama в България

17 фев 2017, 8217 прочитания

Ribs Brothers 3 Ribs Brothers

Новото място за ребра отваря на 19 февруари

16 фев 2017, 7518 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Пекарна "Хляб&Soul"

Ипотеки на дъното на лихвите

Ако краят на поевтиняването на кредитите се вижда, струва ли си фиксиране на лихвата

Unicredit и пълната "Трансформация"

Най-голямата банка в Италия се опитва да реши проблема с натрупаните милиарди евро лоши дългове

Индексите на борсата започнаха седмицата с ръст

"Стара планина холд" реализира най-голям ръст след съобщението за дивидент

Кредитор продава рециклиращите машини на Пламен Стоянов-Дамбовеца

Оборудването е струвало около 10 млн. лв. при покупката му, а сега се предлага за около половината

За Леа без Леа

В "Пеещите обувки" досиетата са повече от песните

Ribs Brothers

Новото място за ребра отваря на 19 февруари

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 7

Капитал

Брой 7 // 18.02.2017 Прочетете
Капитал Daily, 22.02.2017

Капитал Daily

Брой 30 // 22.02.2017 Прочетете