Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

// Light / Места

3 16 фев 2017, 13:03, 30353 прочитания

Ribs Brothers

Новото място за ребра отваря на 19 февруари

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Илюстрация

15 минути. Приблизително толкова е времето, за което ще ви донесат ребърцата тук. Бързо, нали? Особено за подобен вид месо. Но всъщност зад тези 15 минути се крият часове предварителна работа, защото приготвянето на ребрата започва в деня, преди да сте седнали и поръчали вашата порция. "Никой няма да сервира на клиента стара храна, казва главният готвач на Ribs Brothers Кирил Бояджиев. Просто производственият процес е 12 часа." А той включва опушване на месото или бавна топлинна обработка по метода сувид и довършване на процеса в конвектомат.

Идеята на Ribs Brothers е семпла: ребра, бавно готвене и хубави домашни сосове. Зад нея стоят няколко съмишленици, но главните активисти са споменатият вече Кирил Бояджиев, чието майсторство с месата сте пробвали вече в Boom Burgers и Crystal Burger & Steak, и Михаил Руев – майстор на маркетинга и ресторантите. Двамата работят заедно и преди – в Boom Burgers, където според Михаил "си станахме много добра партия". Суперфенове на ребрата, навсякъде в София те попадат на "ребра с барбекю сос". Винаги. Затова и решават да направят заведение, където ще ги приготвят както си искат и в няколко разновидности.
Red Hot Baba
Ребрата са минали през сувид и конвектомат. Предлагат се с пикантен домашен доматен сос, дело на Кирил. По скалата от 1 до 10 сосът е лют като за трета-четвърта степен. Red Hot Baba вървят най-добре с гарнитурата мачкан картоф.

И според двамата да отвориш такъв ресторант е предизвикателство. Няма друго такова място, няма друга такава концепция. "Екипът ни е много шантав – не обичаме да се движим по релсите. Това ще се вижда и в храната, и в сервирането, и в обстановката на ресторанта."
Ribs Brothers са на ул. Узунджовска 13 на и www.facebook.com/ribsbrothers

Като за старт менюто им е малко: четири вида свински (Smokey Brothers, Sweet BBQ Bones, Red Hot Baba и Sticky Asian) и едни телешки ребра, два сандвича с дърпано печено свинско месо (pulled pork), пет-шест гарнитури към ребрата, две салати и един десерт. Ще има голяма селекция от бири (акцент са занаятчийските български) и вина.

"Искаме да покажем, че ребра могат да се ядат за обяд, за вечеря, с бира, с вино, с приятели, с гаджета, на работна среща, казва Кирил Бояджиев. Ще дадем на хората продукта, който те очакват като вкус, но приготвен по различен начин, а не на стандартното барбекю." Скоро може да очакваме и истинска динамика в менюто – с нови неща и с различни месечни предложения.


  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

29 ноември, 2017 г.
София Хотел Балкан

capital.bg/conference

12 годишна конференция Сделки и инвеститори



Акценти в програмата:
Икономически обзор на региона и какво да очакваме занапред
Гледната точка на инвеститорите за перспективите пред България
Най-важните сделки за годината и какво стои зад техния успех
Завръща ли се дяловото инвестиране като важен инструмент за финансиране
Кои активи и сектори ще бъдат в радара на инвеститорите през 2018


Прочетете и това

Ново място: Паралел 43 Ново място: Паралел 43

20 окт 2017, 2670 прочитания

Нови градски Нови градски

Събитията Street Wisdom подканват участниците да преживеят града по нов начин

13 окт 2017, 2918 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Първи ресторант Wagamama в България

Напред към облака

Себастиен Марот, вицепрезидент в Google, пред "Капитал"

Новият бизнес на "Монбат"

Дружеството на братя Бобокови предприе мащабна експанзия извън страната само за няколко месеца

Индексите на борсата започнаха седмицата с ръст

"Стара планина холд" реализира най-голям ръст след съобщението за дивидент

"Съгласие" купи животозастрахователния портфейл на "Дженерали" (коригирана)

Сделката е сключена в началото на декември, след като италианската компания обяви, че в България ще се съсредоточи само върху общото застраховане

Рони и Nasekomix: уроци по музика и искреност

Изпълнителката, композитор и актриса Андрония Попова почина на 44 години

Хипи ленд

Как премина балканският Rainbow Gathering в Родопите, или всичко, което трябва да знаете за колоритната общност на съвременните хипита

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 42

Капитал

Брой 42 // 21.10.2017 Прочетете
Капитал Daily, 19.10.2017

Капитал Daily

Брой 160 // 19.10.2017 Прочетете