Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

// Light / Места

3 16 фев 2017, 13:03, 24640 прочитания

Ribs Brothers

Новото място за ребра отваря на 19 февруари

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Илюстрация

15 минути. Приблизително толкова е времето, за което ще ви донесат ребърцата тук. Бързо, нали? Особено за подобен вид месо. Но всъщност зад тези 15 минути се крият часове предварителна работа, защото приготвянето на ребрата започва в деня, преди да сте седнали и поръчали вашата порция. "Никой няма да сервира на клиента стара храна, казва главният готвач на Ribs Brothers Кирил Бояджиев. Просто производственият процес е 12 часа." А той включва опушване на месото или бавна топлинна обработка по метода сувид и довършване на процеса в конвектомат.

Идеята на Ribs Brothers е семпла: ребра, бавно готвене и хубави домашни сосове. Зад нея стоят няколко съмишленици, но главните активисти са споменатият вече Кирил Бояджиев, чието майсторство с месата сте пробвали вече в Boom Burgers и Crystal Burger & Steak, и Михаил Руев – майстор на маркетинга и ресторантите. Двамата работят заедно и преди – в Boom Burgers, където според Михаил "си станахме много добра партия". Суперфенове на ребрата, навсякъде в София те попадат на "ребра с барбекю сос". Винаги. Затова и решават да направят заведение, където ще ги приготвят както си искат и в няколко разновидности.
Red Hot Baba
Ребрата са минали през сувид и конвектомат. Предлагат се с пикантен домашен доматен сос, дело на Кирил. По скалата от 1 до 10 сосът е лют като за трета-четвърта степен. Red Hot Baba вървят най-добре с гарнитурата мачкан картоф.

И според двамата да отвориш такъв ресторант е предизвикателство. Няма друго такова място, няма друга такава концепция. "Екипът ни е много шантав – не обичаме да се движим по релсите. Това ще се вижда и в храната, и в сервирането, и в обстановката на ресторанта."
Ribs Brothers са на ул. Узунджовска 13 на и www.facebook.com/ribsbrothers

Като за старт менюто им е малко: четири вида свински (Smokey Brothers, Sweet BBQ Bones, Red Hot Baba и Sticky Asian) и едни телешки ребра, два сандвича с дърпано печено свинско месо (pulled pork), пет-шест гарнитури към ребрата, две салати и един десерт. Ще има голяма селекция от бири (акцент са занаятчийските български) и вина.

"Искаме да покажем, че ребра могат да се ядат за обяд, за вечеря, с бира, с вино, с приятели, с гаджета, на работна среща, казва Кирил Бояджиев. Ще дадем на хората продукта, който те очакват като вкус, но приготвен по различен начин, а не на стандартното барбекю." Скоро може да очакваме и истинска динамика в менюто – с нови неща и с различни месечни предложения.
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Ново място: The Little Gym Ново място: The Little Gym

21 апр 2017, 3978 прочитания

Ново място: Абордаж 1 Ново място: Абордаж

13 апр 2017, 7303 прочитания

24 часа 7 дни

Библиотека / Капитал Авто»

Капитал Авто
Капитал Авто

Тенденциите от автосалона в Женева

 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Първи ресторант Wagamama в България

Това по-добре не го пиши

Нападението на журналисти от "Нова" на магистрала "Тракия"

Попътен low cost вятър

Летни културни събития из Европа, достижими чрез нискотарафни линии

Миролио продаде дела си в "Булгартабак" за 26.6 млн. лв.

През фондовата борса бяха прехвърлени 7.22% от капитала, които отговарят точно на дела на италианския бизнесмен

Индексите на борсата започнаха седмицата с ръст

"Стара планина холд" реализира най-голям ръст след съобщението за дивидент

Попътен low cost вятър

Летни културни събития из Европа, достижими чрез нискотарафни линии

Т(р)айната градина

Полезни съвети за всички, решили да превърнат балкона си в градина

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 16

Капитал

Брой 16 // 22.04.2017 Прочетете
Капитал Daily, 20.04.2017

Капитал Daily

Брой 61 // 20.04.2017 Прочетете