Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

// Light / Места

3 17 фев 2017, 12:15, 38561 прочитания

Първи ресторант Wagamama в България

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Още по темата

На един уок разстояние

Най-добрите екзотични ресторанти и магазини в София

7 окт 2017
От телепортиране до Лондон чрез Foursquare научаваме, че Джейк Уейд смята храната и обслужването на wagamama (уагамама) за "безгрешни". А Джесика Ансалди пише, че е "обсебена" от една от рецептите за якисоба*, която намира в може би най-посещавания ресторант на веригата за азиатска кухня във Великобритания.

С отварянето на първото си заведение в Лондон през 1992 г. wagamama предлага на широката публика традиционни за Далечния изток ястия като японската супа рамен и така слага началото на истинска революция.

Съвсем наскоро в София беше открито специализирано заведение за рамен – Umamido (ул. "Стефан Караджа" 12б). Но софийското място, което най-много напомня като концепция wagamama, e Wok to Walk (бул. "Витоша" 8).


След повече от 160 заведения в 19 страни по света, първият ресторант на wagamama в България (140 места + 40 в градината) ) ще отвори врати през месец март на ул. "Узунджовска" 7-9 в София.

България е четиринадесетата европейска страна, в която веригата ще предлага обширното си меню от приготвени на момента ястия с ориз, нудли и къри, както и свежи салати, десерти и прясно изцедени сокове.



* Якисоба е традиционно японско ястие, появило се като улична храна в началото на ХХ в. - тънки пшеничени нудли, приготвени на тиган или плоча, заедно със запечени зеленчуци, а понякога и пиле. Отличителна черта на ястието е сладникавият сос, който смества сос "Уорчестър", кетчуп, соев сос, сос от стриди и мед.

https://www.facebook.com/wagamamabulgaria/
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Ново място: Кръг 2 Ново място: Кръг

15 дек 2017, 2521 прочитания

Нощни п(т)ици 2 Нощни п(т)ици

В сезона на коледните партита - преглед на местата, където да се нахраним след полунощ

8 дек 2017, 3475 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Чао, К.Е.В.А., здравей, Jasmine!

Над КОНПИ е само господ...

Какво е гражданската конфискация, как издателят на "Капитал" се озова в тази процедура и какво значи това за сигурността на инвестициите

По български модел в Канада

Николай Христов, старши вицепрезидент "Устойчиво бизнес развитие" в Dundee Precious Metals

Индексите на борсата започнаха седмицата с ръст

"Стара планина холд" реализира най-голям ръст след съобщението за дивидент

Селекция: Преживявания вместо вещи

Идеи за (коледни) изненади

Hast du bulgarische Literatur

Млади издателства проправят път на българската литература в немскоезичния свят

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 50

Капитал

Брой 50 // 16.12.2017 Прочетете
Капитал Daily, 14.12.2017

Капитал Daily

Брой 192 // 14.12.2017 Прочетете