Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

// Light / Места

6 17 мар 2017, 16:01, 13777 прочитания

Maison Ferrié-Géricot

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
"Къщата" на Ферие и Жерико, по фамилиите на двойката собственици, е френско бистро, от чието меню бързо ще се ориентирате какво може да правите.

Основният фокус тук са палачинките, сладки и солени, и съответно - с пшенично и брашно от елда, по бретанска традиция. Около тях се завъртат сандвичите, включително запечените крок мадам и крок мосю, следват и салати. Добър вариант е да изберете плато с френски сирена, хляб и конфитюр, което задължително трябва да е придружено от чаша и тук идва редът на напитките.
Червеното, розето и бялото вино, които се предлагат на чаша, са от Бордо, не от големите къщи, и е намерен много добър баланс между достъпна цена и качество.

Предлага се и фермерски ябълков сайдер, който идва директно от производителя. Интересното е, че той се намира в Броселианд, Бретан, съвсем до населената с рицари, феи и вълшебници гора, сред които крал Артур, Мерлин и Моргана.


Обслужването е истинският бонус, който ще получите в това малко и уютно място. Освен че е по френски вежливо, то е допълнено от лъчезарното излъчване на "домакинята" на къщата, която е готова да ви помогне в избора така, че да прекарате възможно най-добре.

ул. "Солунска" 33
вторник - петък: 9 - 19 ч.
събота-неделя: 10 - 18 ч.

  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Чао, К.Е.В.А., здравей, Jasmine! 6 Чао, К.Е.В.А., здравей, Jasmine!

24 фев 2017, 14922 прочитания

Първи ресторант Wagamama в България 2 Първи ресторант Wagamama в България

17 фев 2017, 26675 прочитания

24 часа 7 дни

Библиотека / Тежка Индустрия»

Тежка Индустрия
Тежка Индустрия

Фокус върху сектора с данни, анализ и ревю на актуалните теми

 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Министерство на зеленчуците

Един българин в китайска компания

Владислав Иванов, мениджър "Мобилен бизнес" на Lenovo за Югоизточна Европа, пред "Капитал"

Рано е за отписване на популизма

Въпреки загубата на крайнодесния Герт Вилдерс в Холандия е рано за прогнози, че вълната на популизма се обръща

"Слънчо" поглежда отвъд хоризонта

С проект по "Конкурентоспособност" за 1.6 млн. лв. компанията ще започне да изнася детски храни в региона

"Агрия груп" купува производител на слънчогледово олио

Базираната в Лясковец "Кехлибар" ще е първата компания за преработка на слънчоглед в портфейла на холдинга

Unhappy соц

Живещата във Великобритания фотографка Красимира Буцева изследва комунистическия режим и фалшивата носталгия по него

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 12

Капитал

Брой 12 // 25.03.2017 Прочетете
Капитал Daily, 28.03.2017

Капитал Daily

Брой 49 // 28.03.2017 Прочетете