Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

// Light / Места

1 7 юли 2017, 15:04, 10570 прочитания

Ново място: L’Instant

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg


След битието си на ресторант L’Instant развива с пълна пара новата си формула: кетеринг и бутик за храна. Кетерингът вече върви успешно, а бутикът беше отворен през тази седмица. Ето какво може да намерите в него:

Основното и най-примамливо предложение е сготвената храна всеки ден. Например пиле с пачи крак и рататуй или ципура с песто от риган, моркови и тиквички по провансалски. Всеки ден предложенията са различни и зависят най-вече от сезон и от това какви продукти има на пазара. Твърдите предложения, които ще ги има постоянно, са терините – от заек, риба или зеленчуци, гъши дроб, пастети и сьомги. Може да поръчвате и купувате от понеделник до събота от 12 до 8 вечерта.

Около храната се завъртат и вината. Тук има изцяло френска селекция, чиято цел е да покрие основните й винени райони. Тук естествено е мястото и на арманяка, коняка, калвадоса.
Интересно предложение е готовата храна, отново от Франция. Става дума за конфитюри, горчици, туршии, сардини. Специално подбирани са само от малки производители. Готовата мидена супа например е от производител в Нормандия, който снабдява само 12 магазина.
Подправките, които помним от ресторанта, отново са налице. Те са от семейната ферма на шеф Антоан Верест.

Много изкушаващ проект са частните обяди и вечери. Те са спасение при липса на време, кулинарни способности или просто желание да си ги направите сами. Пространството е за 12 души, а менюто си сглобявате и уточнявате заедно с екипа на L’Instant. Ще си имате работа с разбрани и сговорчиви хора.

През август L’Instant излиза във ваканция.



София, ул. "Арарат" 4, телефон за контакти: 02 843 0364
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Тънка планинска линия 2 Тънка планинска линия

С 15 км/ч по един от най-опасните планински проходи в света

23 сеп 2017, 9019 прочитания

Ново място: The Whisky Shop II 2 Ново място: The Whisky Shop II

21 сеп 2017, 4803 прочитания

24 часа 7 дни

Библиотека / K:ids»

K:ids
K:ids

Списание за родители и близки на деца от 0 до 18. Полезно, практично забавно за учене, възпитание, детска психология.

 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Да полегнем преди тръгване

Какво ще направи Слави Трифонов в политиката

Дори да има успех, той ще е краткосрочен и ограничен, по-интересният въпрос е защо започва сега

КФН по пътя към независимостта

Финансовият регулатор иска да мине на самоиздръжка, но не всички засегнати харесват това

България изнася все повече машини и авточасти

Увеличението във външната търговия през 2015 г. идва основно от пазарите на ЕС. Спад има при суровините, но той е ценови

Индексите на борсата започнаха седмицата с ръст

"Стара планина холд" реализира най-голям ръст след съобщението за дивидент

Бандата на Содърбърг

Обикновеният човек надхитря системата в криминалната сатира "Късметът на Логан"

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 38

Капитал

Брой 38 // 22.09.2017 Прочетете
Капитал Daily, 26.09.2017

Капитал Daily

Брой 146 // 26.09.2017 Прочетете