Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

// Light / Места

8 сеп 2017, 15:51, 4008 прочитания

Черешката на тортата

За новия проект Pastry Academy и къде още да се научим да приготвяме различни видове сладки изделия

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg


Зад проекта Pastry Academy стоят две от най-големите имена в сладкарството в България – Ради Стамболов и Борислав Екзархов. Плюс един управлявал HRC академията в София - Робин Виляреал. Освен основатели на Pastry Academy от време на време тримата ще влизат в ролята и на лектори.

Борислав и Ради работят заедно не от вчера и по думите на Борислав, "когато имаме мечта, сбъдваме я".

Хрумването за Pastry Academy идва случайно, докато пътуват в колата. Първоначално били решили да направят от наетото вече помещение заведение. Но заради спецификата му решават да отворят академия. И искат да я превърнат в място, където хората (и от бранша) да се срещат, където готвачи, сладкари и дори бармани да правят курсове и професионални демонстрации. "Любителите сладкари също са добре дошли."
Дрешката на тортата
Къде да си поръчам торта и всичко да бъде наред – и отвън, и отвътре

Вила Росиче
ул. "Неофит Рилски" 26 и ул. "Акация" 1, vilarosiche.com
Chocolaterie
ул. "Оборище" 80, darkandmilk.com
Vanilla Kitchen
ул. "Крум Кюлявков" 15, vanillka.com
Цукерня Савенко
ул. "Г. С. Раковски" 59
Gavrosh Gourmet
ул. "Петър Димков" 2, gavrosh.com

Всеки курс е за не повече от 12 души. Академията разполага с аудитория и с пет станции за работа, оборудвани с целия сладкарски инструментариум, и с една, на която лекторът показва как се правят нещата. Четири камери следят и показват на монитор специфичните процеси на работа – за да не каже после някой, че не е видял някой малък ключов детайл. Системата с камерите позволява и още нещо – провеждането на онлайн курсове, чийто лектор да е където си пожелае по света.

Всеки, който пожелае, може да посещава курсовете на Pastry Academy. Тук ще научи "дребните трикове, които не ги пише в книгите и които обикновено никой не ти показва". Курсистите ще се научат да приготвят ганаш с уиски, сабле бретон с тъмна бира и пяна от ванилов сладолед до основи за чийзкейк, кори за баница и корал от босилек. Цените варират в зависимост от сложността, продължителността, нивото и кой го води. Започват от 100 и стигат до 650 лв. – за декорация на торта с аерограф за напреднали.

На сайта е обяснено кой курс за кого е – дали за професионалисти, за любители или подходящ и за двете категории. Ще има и мастъркласове с чуждестранни лектори, както и съботно-неделни занимания за деца с рисуване, приготвяне на мъфини и бисквитки, украсяване с шоколад. Към момента като гост-лектори са обявени Мария Озтюрк, Георги Бойковски и Пресиян Петров, но се споменават и имената на Елица Божинова и Алекс Иванчев.



Pastry Academy има лиценз от Министерството на образованието за издаването на дипломи и сертификати. Планира се и договарянето на обмен и стажове на курсисти и лектори за различни чужди кулинарни академии. Реално тя може да бъде и първото стъпало за всеки, който пожелае в даден момент да промени посоката на професионалния си път.

Pastry Academy е на ул. "Церова гора" 12-14 и на pastry.bg
Сладка работа
7 сладкарски курса в софийските академии и училища

Монопорционни десерти и ентремета
Къде: МЕТРО Академия
Кога: 14 септември от 10 до 16 ч.
Нови рецепти, подходи и технологии. Модерни и атрактивни декорации.
Цена: 80 лв.

Магията на френските макарони
Къде: Pastry Academy
Кога: 27 септември от 9 до 18 ч.
Различни видове макарони и кремове. Технологии за смесване на продуктите и печенето, често допусканите грешки и как да ги отстраните.
Цена: 100 лв.

Пайове със сезонни плодове
Къде: МЕТРО Академия
Кога: 30 септември от 10 до 16 ч.
Тънкостите при тестото и изпичането в зависимост сладко или пресни плодове използвате и какъв вид. Съчетаване на аромати и плодове.
Цена: 60 лв.

Декорация на торта с аерограф – начинаещи
Къде: Pastry Academy
Кога: 1 октомври от 9 до 18 ч.
Декориране на торта-макет с въздушна четка и усвояване на различни техники.
Цена: 350 лв.

Азиатски веган десерти
Къде: Food Connection
Кога: 2 октомври от 19 до 21 ч.
Рецепти и съвети за приготвянето на натурални десерти, как се прави ядково мляко, комбиниране на подправки в азиатската кухня.
Цена: 50 лв.

Шоколад!
Къде: Кулинарно училище Amuse bouche
Кога: 7 и 8 октомври от 11 до 13:30 ч.
Рецепти и техники от модерното сладкарство за шоколадови десерти.
Цена: 90 лв.

Шоколадови бонбони 2
Къде: Кулинарно училище "Меню"
Кога: 17 и 18 октомври от 18:00 до 21:00 ч.
Теорията и практиката за темпериране на шоколад. Изработване на пълнежи, украсяване с различни техники.
Цена: 170 лв.

  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Ново място: The Whisky Shop II Ново място: The Whisky Shop II

21 сеп 2017, 1415 прочитания

Тънка планинска линия 1 Тънка планинска линия

С 15 км/ч по един от най-опасните планински проходи в света

21 сеп 2017, 764 прочитания

24 часа 7 дни

Библиотека / K:ids»

K:ids
K:ids

Списание за родители и близки на деца от 0 до 18. Полезно, практично забавно за учене, възпитание, детска психология.

 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Ново място: Nosferatu

По остриетo на ханджара*

Референдумът в иракски Кюрдистан

Маневри на 10-ия етаж

Новият генерален директор на БНТ номинира членове на управителния съвет на медиата

"Слънчо" поглежда отвъд хоризонта

С проект по "Конкурентоспособност" за 1.6 млн. лв. компанията ще започне да изнася детски храни в региона

Индексите на борсата започнаха седмицата с ръст

"Стара планина холд" реализира най-голям ръст след съобщението за дивидент

Изяж София

Първият уличен гурме фестивал в България StrEAT Fest е за всички, които искат да се докоснат до нов вид преживяване и да опитат световните кухни, представени тук

Тънка планинска линия

С 15 км/ч по един от най-опасните планински проходи в света

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 38

Капитал

Брой 38 // 22.09.2017 Прочетете
Капитал Daily, 20.09.2017

Капитал Daily

Брой 144 // 20.09.2017 Прочетете