Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

// Light / Места

8 сеп 2017, 15:51, 5887 прочитания

Черешката на тортата

За новия проект Pastry Academy и къде още да се научим да приготвяме различни видове сладки изделия

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Още по темата

Щрак, чинийке, на портрет

Как Instagram променя снимането на храна

13 окт 2017
Зад проекта Pastry Academy стоят две от най-големите имена в сладкарството в България – Ради Стамболов и Борислав Екзархов. Плюс един управлявал HRC академията в София - Робин Виляреал. Освен основатели на Pastry Academy от време на време тримата ще влизат в ролята и на лектори.

Борислав и Ради работят заедно не от вчера и по думите на Борислав, "когато имаме мечта, сбъдваме я".

Хрумването за Pastry Academy идва случайно, докато пътуват в колата. Първоначално били решили да направят от наетото вече помещение заведение. Но заради спецификата му решават да отворят академия. И искат да я превърнат в място, където хората (и от бранша) да се срещат, където готвачи, сладкари и дори бармани да правят курсове и професионални демонстрации. "Любителите сладкари също са добре дошли."
Дрешката на тортата
Къде да си поръчам торта и всичко да бъде наред – и отвън, и отвътре

Вила Росиче
ул. "Неофит Рилски" 26 и ул. "Акация" 1, vilarosiche.com
Chocolaterie
ул. "Оборище" 80, darkandmilk.com
Vanilla Kitchen
ул. "Крум Кюлявков" 15, vanillka.com
Цукерня Савенко
ул. "Г. С. Раковски" 59
Gavrosh Gourmet
ул. "Петър Димков" 2, gavrosh.com

Всеки курс е за не повече от 12 души. Академията разполага с аудитория и с пет станции за работа, оборудвани с целия сладкарски инструментариум, и с една, на която лекторът показва как се правят нещата. Четири камери следят и показват на монитор специфичните процеси на работа – за да не каже после някой, че не е видял някой малък ключов детайл. Системата с камерите позволява и още нещо – провеждането на онлайн курсове, чийто лектор да е където си пожелае по света.

Всеки, който пожелае, може да посещава курсовете на Pastry Academy. Тук ще научи "дребните трикове, които не ги пише в книгите и които обикновено никой не ти показва". Курсистите ще се научат да приготвят ганаш с уиски, сабле бретон с тъмна бира и пяна от ванилов сладолед до основи за чийзкейк, кори за баница и корал от босилек. Цените варират в зависимост от сложността, продължителността, нивото и кой го води. Започват от 100 и стигат до 650 лв. – за декорация на торта с аерограф за напреднали.

На сайта е обяснено кой курс за кого е – дали за професионалисти, за любители или подходящ и за двете категории. Ще има и мастъркласове с чуждестранни лектори, както и съботно-неделни занимания за деца с рисуване, приготвяне на мъфини и бисквитки, украсяване с шоколад. Към момента като гост-лектори са обявени Мария Озтюрк, Георги Бойковски и Пресиян Петров, но се споменават и имената на Елица Божинова и Алекс Иванчев.



Pastry Academy има лиценз от Министерството на образованието за издаването на дипломи и сертификати. Планира се и договарянето на обмен и стажове на курсисти и лектори за различни чужди кулинарни академии. Реално тя може да бъде и първото стъпало за всеки, който пожелае в даден момент да промени посоката на професионалния си път.

Pastry Academy е на ул. "Церова гора" 12-14 и на pastry.bg
Сладка работа
7 сладкарски курса в софийските академии и училища

Монопорционни десерти и ентремета
Къде: МЕТРО Академия
Кога: 14 септември от 10 до 16 ч.
Нови рецепти, подходи и технологии. Модерни и атрактивни декорации.
Цена: 80 лв.

Магията на френските макарони
Къде: Pastry Academy
Кога: 27 септември от 9 до 18 ч.
Различни видове макарони и кремове. Технологии за смесване на продуктите и печенето, често допусканите грешки и как да ги отстраните.
Цена: 100 лв.

Пайове със сезонни плодове
Къде: МЕТРО Академия
Кога: 30 септември от 10 до 16 ч.
Тънкостите при тестото и изпичането в зависимост сладко или пресни плодове използвате и какъв вид. Съчетаване на аромати и плодове.
Цена: 60 лв.

Декорация на торта с аерограф – начинаещи
Къде: Pastry Academy
Кога: 1 октомври от 9 до 18 ч.
Декориране на торта-макет с въздушна четка и усвояване на различни техники.
Цена: 350 лв.

Азиатски веган десерти
Къде: Food Connection
Кога: 2 октомври от 19 до 21 ч.
Рецепти и съвети за приготвянето на натурални десерти, как се прави ядково мляко, комбиниране на подправки в азиатската кухня.
Цена: 50 лв.

Шоколад!
Къде: Кулинарно училище Amuse bouche
Кога: 7 и 8 октомври от 11 до 13:30 ч.
Рецепти и техники от модерното сладкарство за шоколадови десерти.
Цена: 90 лв.

Шоколадови бонбони 2
Къде: Кулинарно училище "Меню"
Кога: 17 и 18 октомври от 18:00 до 21:00 ч.
Теорията и практиката за темпериране на шоколад. Изработване на пълнежи, украсяване с различни техники.
Цена: 170 лв.

  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

29 ноември, 2017 г.
София Хотел Балкан

capital.bg/conference

12 годишна конференция Сделки и инвеститори



Акценти в програмата:
Икономически обзор на региона и какво да очакваме занапред
Гледната точка на инвеститорите за перспективите пред България
Най-важните сделки за годината и какво стои зад техния успех
Завръща ли се дяловото инвестиране като важен инструмент за финансиране
Кои активи и сектори ще бъдат в радара на инвеститорите през 2018


Прочетете и това

Ново място: Percolate Ново място: Percolate

Едно от малкото места за хубаво кафе в София, което отваря в 7:30 сутринта

3 ное 2017, 6674 прочитания

Ново място: Паралел 43 3 Ново място: Паралел 43

20 окт 2017, 15686 прочитания

24 часа 7 дни

Библиотека / Гепард»

Гепард
Гепард

Класация на най-динамичните малки и средни компании в България.

 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Места" Затваряне
Ново място: Nosferatu

Кевин Хамилтън: Планират се канадски инвестиции в IT и добивната индустрия

Посланикът на Канада за Румъния, България и Молдова пред "Капитал"

Симеонов на абордаж в БМФ

Собственикът на Параходство "Български морски флот" Кирил Домусчиев няма да успее да си спести неустойки от 55 млн. лв. след решение на ВКС

"Слънчо" поглежда отвъд хоризонта

С проект по "Конкурентоспособност" за 1.6 млн. лв. компанията ще започне да изнася детски храни в региона

Фонд на Рокфелер продава ритейл парка в Пловдив на групата "Химимпорт"

Активът се оценява на над 35 млн. лв., но дълговете са почти толкова

Забранени истории от Северна Корея

Книгата показва суровата реалност в една от най-изолираните държави в света

Навик, следвай ме

Как да променим вредните си навици и за колко време става това според последните проучвания

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 46

Капитал

Брой 46 // 18.11.2017 Прочетете
Капитал Daily, 16.11.2017

Капитал Daily

Брой 176 // 16.11.2017 Прочетете