Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

// Light / Ревю

21 юли 2017, 13:36, 4019 прочитания

Ново място: Emotion

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Илюстрация

Не съм сигурна доколко тази импозантна сграда с надпис "Телефонна палата" би събудила мисли за уютен обяд или вечеря. Още повече след като доскоро пред нея имаше някакво "лаундж" място, населено предимно от мускули в черно.

Но тук вече има промяна и тя се нарича ресторант Emotion. Представя се като bar & kitchen и да, има и бар, и кухня, и двете са открити. Няма спор, че една открита кухня има много предимства заради всичко, което издава. Някак успокояващо и предразполагащо е да виждаме екипа, организацията и настроението му, и най-вече кой ни приготвя храната.

В случая екипът на Emotion, във видимо ведро настроение, ни предлага десетина салати, предястия и основни, няколко вида бъргъри, паста и ризото, пет десерта. Много добро концептуално попадение са вариантите за малка и голяма порция на много от ястията.

Другото попадение е нощното меню, особено като знаем каква драма е храната в късните часове. Това, което се предлага, е редуцирано до три салати и предястия, четири бъргъра и три десерта, а след полунощ нищо повече не е нужно.

Менюто е малка околосветска обиколка. Пътуваме от българската салата с домати, печени чушки и сирене, през американската класика "Цезар", израелския кускус, холандските крокети от джолан (битербален), японските скариди темпура, гръцките калмари с хариса, португалското филе от треска, френското патешко магре, корейския рамен бъргър с кимчи и соева майонеза. Накрая ще стигнете до заключението, че става дума за кухня с отчетлив почерк, в който прозира слабост към Азия.



Спокойно може да говорим и за авторска кухня, дори само ако опитате полентата с мармалад от гъби - едно съвършено като идея и баланс на вкусове предястие. Обяснението е в името на Живко Иванов, който притежава достатъчно талант и натрупан опит, за да организира екип, да състави интересно меню и да осигури доброто му изпълнение.

Каквито и да са размишленията ви за храната, през цялото време те ще бъдат съпътствани от музикалния фон от вида "пили ми нервите докрай", който още преди 22 ч. минава в баров - и разбирайте вече непоносим - режим. А в един ресторант балансът е нужен не само при вкусовете, но и във всичко наоколо. Дори и той да се казва "Емоция".
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

29 ноември, 2017 г.
София Хотел Балкан

capital.bg/conference

12 годишна конференция Сделки и инвеститори



Акценти в програмата:
Икономически обзор на региона и какво да очакваме занапред
Гледната точка на инвеститорите за перспективите пред България
Най-важните сделки за годината и какво стои зад техния успех
Завръща ли се дяловото инвестиране като важен инструмент за финансиране
Кои активи и сектори ще бъдат в радара на инвеститорите през 2018


Прочетете и това

Андроидите сънуват красиво 1 Андроидите сънуват красиво

"Блейд Рънър 2049" надгражда оригинала с обречен копнеж и визия

20 окт 2017, 641 прочитания

Живот на запис 1 Живот на запис

"Вездесъщият" е за драмата на наблюдаващия манипулатор

12 окт 2017, 3214 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Ревю" Затваряне
Като на война

Зрителят е очевидец в новаторското преживяване "Дюнкерк"

Карина Караиванова: Липсва доверие в капиталовия пазар

Новоизбраните заместници не са политически компромис, смята председателят на Комисията за финансов надзор

МиГ-новен лупинг

Желанието на военния министър Каракачанов да "модернизира" съветските изтребители МиГ-29 може да блокира миграцията към натовски самолети за неопределено време

"Агрия груп" купува производител на слънчогледово олио

Базираната в Лясковец "Кехлибар" ще е първата компания за преработка на слънчоглед в портфейла на холдинга

Миролио продаде дела си в "Булгартабак" за 26.6 млн. лв.

През фондовата борса бяха прехвърлени 7.22% от капитала, които отговарят точно на дела на италианския бизнесмен

На изток от Холивуд

Акцентите на тазгодишното издание на филмовия фестивал So Independent (26 октомври – 5 ноември)

Рони и Nasekomix: уроци по музика и искреност

Изпълнителката, композитор и актриса Андрония Попова почина на 44 години

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 42

Капитал

Брой 42 // 21.10.2017 Прочетете
Капитал Daily, 19.10.2017

Капитал Daily

Брой 160 // 19.10.2017 Прочетете