Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

// Light / Ревю

21 юли 2017, 13:36, 4745 прочитания

Ново място: Emotion

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Илюстрация

Не съм сигурна доколко тази импозантна сграда с надпис "Телефонна палата" би събудила мисли за уютен обяд или вечеря. Още повече след като доскоро пред нея имаше някакво "лаундж" място, населено предимно от мускули в черно.

Но тук вече има промяна и тя се нарича ресторант Emotion. Представя се като bar & kitchen и да, има и бар, и кухня, и двете са открити. Няма спор, че една открита кухня има много предимства заради всичко, което издава. Някак успокояващо и предразполагащо е да виждаме екипа, организацията и настроението му, и най-вече кой ни приготвя храната.

В случая екипът на Emotion, във видимо ведро настроение, ни предлага десетина салати, предястия и основни, няколко вида бъргъри, паста и ризото, пет десерта. Много добро концептуално попадение са вариантите за малка и голяма порция на много от ястията.

Другото попадение е нощното меню, особено като знаем каква драма е храната в късните часове. Това, което се предлага, е редуцирано до три салати и предястия, четири бъргъра и три десерта, а след полунощ нищо повече не е нужно.

Менюто е малка околосветска обиколка. Пътуваме от българската салата с домати, печени чушки и сирене, през американската класика "Цезар", израелския кускус, холандските крокети от джолан (битербален), японските скариди темпура, гръцките калмари с хариса, португалското филе от треска, френското патешко магре, корейския рамен бъргър с кимчи и соева майонеза. Накрая ще стигнете до заключението, че става дума за кухня с отчетлив почерк, в който прозира слабост към Азия.



Спокойно може да говорим и за авторска кухня, дори само ако опитате полентата с мармалад от гъби - едно съвършено като идея и баланс на вкусове предястие. Обяснението е в името на Живко Иванов, който притежава достатъчно талант и натрупан опит, за да организира екип, да състави интересно меню и да осигури доброто му изпълнение.

Каквито и да са размишленията ви за храната, през цялото време те ще бъдат съпътствани от музикалния фон от вида "пили ми нервите докрай", който още преди 22 ч. минава в баров - и разбирайте вече непоносим - режим. А в един ресторант балансът е нужен не само при вкусовете, но и във всичко наоколо. Дори и той да се казва "Емоция".
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Театър: "Танцът Делхи" Театър: "Танцът Делхи"

8 дек 2017, 1377 прочитания

И справедливост за всеки И справедливост за всеки

Новият филм на Мартин Макдона се открои на "Киномания"

1 дек 2017, 1276 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Ревю" Затваряне
Като на война

Зрителят е очевидец в новаторското преживяване "Дюнкерк"

Съживената офис кула на "Дървеница"

Строителната "Джи Пи груп" придоби от Бисер Лазов бившата централа на "Балканкар" за 3 млн. лв.

Защо "Фючър енерджи" дръпна шалтера

Основната причина са дефектите на недолиберализирания енергиен пазар в България

Кредитор продава рециклиращите машини на Пламен Стоянов-Дамбовеца

Оборудването е струвало около 10 млн. лв. при покупката му, а сега се предлага за около половината

Брюксел преди Коледа

"Деспасито" тук звучи в джаз вариант. Чистотата е на почит. Колекционирането на винтидж предмети – любимо хоби.

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 49

Капитал

Брой 49 // 09.12.2017 Прочетете
Капитал Daily, 13.12.2017

Капитал Daily

Брой 191 // 13.12.2017 Прочетете