Регистрация

// Light / Ревю / Ресторант

3 сеп 2009, 11:56, 2046 прочитания

Ресторант Hawaii

Fish'n'chips на морския бряг

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Hawaii
Варна, крайбрежната алея

Hawaii не е място, което ще ви изненада с висша кулинария или изискан интериор. Чарът му е в простотата и липсата на всякакво желание да се представя за нещо повече от това, което представлява: добро място за риба и бира на връщане от плажа.

Ресторантът отдавна е институция на централната крайбрежна алея във Варна, снабдяван с прясна риба, уловена в ранните часове на същия ден от рибарските лодки в района. Придържайте се към черноморски риби, защото средиземноморските и егейските предложения в менюто предизвикват обичайните въпроси за начина на транспортиране и съхранение.
Сафридът е великолепен – свежият му цвят е гаранция, че не е пържен в мазнината от вчера, а размерите на черноморския сафрид са такива, че може да се яде дори с главата. Семпъл, но незабравим деликатес в комбинация със студена бира и пържени картофи със сирене.

Hawaii има градина, която по нищо не се различава от еквивалентите си във всяко друго малко ресторантче в България – неизбежните дървени маси и пейки, разбъркани с пластмасови столове. В случая обаче това по-скоро е плюс, защото плажът е на десет метра от ресторанта и повечето клиенти идват с крака, покрити с пясък, мокри бански костюми и хавлии вместо връхни дрехи.

Гледката на летуващите, които хапват риба и пият бира по хавлии, странно контрастира с дрескода на служителите в Hawaii. Въпреки името на ресторанта, което предполага нещо по-шарено, собственикът очевидно е решил да въведе униформи, подходящи за по-строга обстановка. Всички сервитьори са издокарани с черни панталони и бели ризи (някои от които са виждали и по-добри дни) и се държат вежливо до степен на сатиричност. Независимо как сте облечени и на какъв език говорите, ще ви посрещнат с усмивка, ще ви съпроводят до масата и дори ще ви осведомят за произхода на рибата, която си поръчвате. (Най-често с протегната ръка към близкия кей, на който спират рибарите рано сутринта.)


*Рубриката се подготвя съвместно с The Sofia Echo
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Ресторант" Затваряне

Табиет

Разчитайте на кухнята, но не разчитайте на обслужването