Регистрация

// Light / Ревю / Ресторант

3 сеп 2009, 11:56, 2079 прочитания

Ресторант Hawaii

Fish'n'chips на морския бряг

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Hawaii
Варна, крайбрежната алея

Hawaii не е място, което ще ви изненада с висша кулинария или изискан интериор. Чарът му е в простотата и липсата на всякакво желание да се представя за нещо повече от това, което представлява: добро място за риба и бира на връщане от плажа.

Ресторантът отдавна е институция на централната крайбрежна алея във Варна, снабдяван с прясна риба, уловена в ранните часове на същия ден от рибарските лодки в района. Придържайте се към черноморски риби, защото средиземноморските и егейските предложения в менюто предизвикват обичайните въпроси за начина на транспортиране и съхранение.
Сафридът е великолепен – свежият му цвят е гаранция, че не е пържен в мазнината от вчера, а размерите на черноморския сафрид са такива, че може да се яде дори с главата. Семпъл, но незабравим деликатес в комбинация със студена бира и пържени картофи със сирене.

Hawaii има градина, която по нищо не се различава от еквивалентите си във всяко друго малко ресторантче в България – неизбежните дървени маси и пейки, разбъркани с пластмасови столове. В случая обаче това по-скоро е плюс, защото плажът е на десет метра от ресторанта и повечето клиенти идват с крака, покрити с пясък, мокри бански костюми и хавлии вместо връхни дрехи.

Гледката на летуващите, които хапват риба и пият бира по хавлии, странно контрастира с дрескода на служителите в Hawaii. Въпреки името на ресторанта, което предполага нещо по-шарено, собственикът очевидно е решил да въведе униформи, подходящи за по-строга обстановка. Всички сервитьори са издокарани с черни панталони и бели ризи (някои от които са виждали и по-добри дни) и се държат вежливо до степен на сатиричност. Независимо как сте облечени и на какъв език говорите, ще ви посрещнат с усмивка, ще ви съпроводят до масата и дори ще ви осведомят за произхода на рибата, която си поръчвате. (Най-често с протегната ръка към близкия кей, на който спират рибарите рано сутринта.)


*Рубриката се подготвя съвместно с The Sofia Echo
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
24 часа 7 дни

18 Казусът "Белведере": Сейшелската връзка

21 дек 2014, 9365 прочитания

18 Вечният морски двигател

21 дек 2014, 6388 прочитания

27 Първи опит за здравна реформа

21 дек 2014, 4490 прочитания

12 Пернишка трагедия

21 дек 2014, 3374 прочитания

17 Министър под кръстосан огън

21 дек 2014, 2611 прочитания

Всички новини
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Ресторант" Затваряне

Табиет

Разчитайте на кухнята, но не разчитайте на обслужването