Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация
3 сеп 2009, 11:56, 2356 прочитания

Ресторант Hawaii

Fish'n'chips на морския бряг

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Hawaii
Варна, крайбрежната алея

Hawaii не е място, което ще ви изненада с висша кулинария или изискан интериор. Чарът му е в простотата и липсата на всякакво желание да се представя за нещо повече от това, което представлява: добро място за риба и бира на връщане от плажа.

Ресторантът отдавна е институция на централната крайбрежна алея във Варна, снабдяван с прясна риба, уловена в ранните часове на същия ден от рибарските лодки в района. Придържайте се към черноморски риби, защото средиземноморските и егейските предложения в менюто предизвикват обичайните въпроси за начина на транспортиране и съхранение.
Сафридът е великолепен – свежият му цвят е гаранция, че не е пържен в мазнината от вчера, а размерите на черноморския сафрид са такива, че може да се яде дори с главата. Семпъл, но незабравим деликатес в комбинация със студена бира и пържени картофи със сирене.

Hawaii има градина, която по нищо не се различава от еквивалентите си във всяко друго малко ресторантче в България – неизбежните дървени маси и пейки, разбъркани с пластмасови столове. В случая обаче това по-скоро е плюс, защото плажът е на десет метра от ресторанта и повечето клиенти идват с крака, покрити с пясък, мокри бански костюми и хавлии вместо връхни дрехи.

Гледката на летуващите, които хапват риба и пият бира по хавлии, странно контрастира с дрескода на служителите в Hawaii. Въпреки името на ресторанта, което предполага нещо по-шарено, собственикът очевидно е решил да въведе униформи, подходящи за по-строга обстановка. Всички сервитьори са издокарани с черни панталони и бели ризи (някои от които са виждали и по-добри дни) и се държат вежливо до степен на сатиричност. Независимо как сте облечени и на какъв език говорите, ще ви посрещнат с усмивка, ще ви съпроводят до масата и дори ще ви осведомят за произхода на рибата, която си поръчвате. (Най-често с протегната ръка към близкия кей, на който спират рибарите рано сутринта.)


*Рубриката се подготвя съвместно с The Sofia Echo
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Краен срок:
25 май 2016г.
За кандидатстване
и номинации:
capital.bg/next

Докажи, че си Next Generation бизнес лидер, и спечели ЕMBA стипендия!


Включете се в конкурса за млади бизнес лидери Next Generation на “Капитал” и “Кариери”, ако сте:
- предприемчив, иновативен и ориентиран към постигане на резултати
- имате професионални постижения, с които искате да се похвалите
- на възраст до 35 г. включително
- работите в България и заемате мениджърска позиция или имате собствен бизнес
- иматe минимум 3 години трудов опит, от които поне 2 на управленска позиция
- искате да спечелите EMBA стипендия.

Прочетете и това

Gastrothèque L’Art De Vivre Gastrothèque L’Art De Vivre

Това място не навява особено добри спомени с предишното си битие, когато се наричаше Sorry, Charlie. С него, сори, но се сбогувахме

10 юли 2015, 6556 прочитания

Regina 3 Regina

6 мар 2015, 6828 прочитания

24 часа 7 дни

Библиотека / Енергетика»

Енергетика
Енергетика

Какво трябва да знаят потребителите за свободния пазар на електроенергия

 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Ресторант" Затваряне
Табиет

Разчитайте на кухнята, но не разчитайте на обслужването

Как пенсията ми да не стане обща

Проектът за законови промени при пенсионните фондове предизвика много обвинения в опит за национализация и малко дебат по същество

Тех(ен) Парк

Министерство на икономиката придърпа "София Тех Парк" и от това засега произлиза предимно хаос

"Слънчо" поглежда отвъд хоризонта

С проект по "Конкурентоспособност" за 1.6 млн. лв. компанията ще започне да изнася детски храни в региона

България изнася все повече машини и авточасти

Увеличението във външната търговия през 2015 г. идва основно от пазарите на ЕС. Спад има при суровините, но той е ценови

Да скачаш нависоко

Работата е най-добрата почивка според арх. Андрейчин

Свободно движение

Токио показва най-детайлната изложба за 45-годишната кариера на Исей Мияке

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 17

Капитал

Брой 17 // 29.04.2016 Прочетете
Капитал Daily, 03.05.2016

Капитал Daily

Брой 83 // 03.05.2016 Прочетете
Капитал Light, брой 17

Капитал Light

Брой 17 // 29.04.2016 Прочетете