Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация
3 сеп 2009, 11:56, 2404 прочитания

Ресторант Hawaii

Fish'n'chips на морския бряг

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Hawaii
Варна, крайбрежната алея

Hawaii не е място, което ще ви изненада с висша кулинария или изискан интериор. Чарът му е в простотата и липсата на всякакво желание да се представя за нещо повече от това, което представлява: добро място за риба и бира на връщане от плажа.

Ресторантът отдавна е институция на централната крайбрежна алея във Варна, снабдяван с прясна риба, уловена в ранните часове на същия ден от рибарските лодки в района. Придържайте се към черноморски риби, защото средиземноморските и егейските предложения в менюто предизвикват обичайните въпроси за начина на транспортиране и съхранение.
Сафридът е великолепен – свежият му цвят е гаранция, че не е пържен в мазнината от вчера, а размерите на черноморския сафрид са такива, че може да се яде дори с главата. Семпъл, но незабравим деликатес в комбинация със студена бира и пържени картофи със сирене.

Hawaii има градина, която по нищо не се различава от еквивалентите си във всяко друго малко ресторантче в България – неизбежните дървени маси и пейки, разбъркани с пластмасови столове. В случая обаче това по-скоро е плюс, защото плажът е на десет метра от ресторанта и повечето клиенти идват с крака, покрити с пясък, мокри бански костюми и хавлии вместо връхни дрехи.

Гледката на летуващите, които хапват риба и пият бира по хавлии, странно контрастира с дрескода на служителите в Hawaii. Въпреки името на ресторанта, което предполага нещо по-шарено, собственикът очевидно е решил да въведе униформи, подходящи за по-строга обстановка. Всички сервитьори са издокарани с черни панталони и бели ризи (някои от които са виждали и по-добри дни) и се държат вежливо до степен на сатиричност. Независимо как сте облечени и на какъв език говорите, ще ви посрещнат с усмивка, ще ви съпроводят до масата и дори ще ви осведомят за произхода на рибата, която си поръчвате. (Най-често с протегната ръка към близкия кей, на който спират рибарите рано сутринта.)


*Рубриката се подготвя съвместно с The Sofia Echo
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

"Грозд" revisited 2 "Грозд" revisited

Балканска кухня от шеф Андре Токев

16 юни 2016, 9460 прочитания

Gastrothèque L’Art De Vivre Gastrothèque L’Art De Vivre

Това място не навява особено добри спомени с предишното си битие, когато се наричаше Sorry, Charlie. С него, сори, но се сбогувахме

10 юли 2015, 7850 прочитания

24 часа 7 дни

25 сеп 2016, 10742 прочитания

25 сеп 2016, 5337 прочитания

25 сеп 2016, 4858 прочитания

25 сеп 2016, 4478 прочитания

25 сеп 2016, 4465 прочитания

Всички новини

Библиотека / K:ids»

K:ids
K:ids

Списание за родители и близки на деца от 0 до 18. Полезно, практично забавно за учене, възпитание, детска психология.

 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Ресторант" Затваряне
Табиет

Разчитайте на кухнята, но не разчитайте на обслужването

Кога заемодателят става лихвар

Неубедителната практика на съдебната система може да превърне всеки, който дава кредит, в престъпник

Малката победа на "Виктория"

Осакатената при фалита на КТБ банка се оказа желана за покупка от осем кандидата и е на път да се размине с ликвидацията

"Агрия груп" купува производител на слънчогледово олио

Базираната в Лясковец "Кехлибар" ще е първата компания за преработка на слънчоглед в портфейла на холдинга

Миролио продаде дела си в "Булгартабак" за 26.6 млн. лв.

През фондовата борса бяха прехвърлени 7.22% от капитала, които отговарят точно на дела на италианския бизнесмен

Новите IT хипари

Компаниите, които имат смелостта да правят свои неща и успяват да разклатят статуквото на големите в технологичния бранш

Лондон е за всеки, който го пожелае

Да бъдеш независима част от града. От който и да е град

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 38

Капитал

Брой 38 // 22.09.2016 Прочетете
Капитал Daily, 26.09.2016

Капитал Daily

Брой 180 // 26.09.2016 Прочетете
Капитал Light, брой 38

Капитал Light

Брой 38 // 22.09.2016 Прочетете