Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация
3 сеп 2009, 11:56, 2372 прочитания

Ресторант Hawaii

Fish'n'chips на морския бряг

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Hawaii
Варна, крайбрежната алея

Hawaii не е място, което ще ви изненада с висша кулинария или изискан интериор. Чарът му е в простотата и липсата на всякакво желание да се представя за нещо повече от това, което представлява: добро място за риба и бира на връщане от плажа.

Ресторантът отдавна е институция на централната крайбрежна алея във Варна, снабдяван с прясна риба, уловена в ранните часове на същия ден от рибарските лодки в района. Придържайте се към черноморски риби, защото средиземноморските и егейските предложения в менюто предизвикват обичайните въпроси за начина на транспортиране и съхранение.
Сафридът е великолепен – свежият му цвят е гаранция, че не е пържен в мазнината от вчера, а размерите на черноморския сафрид са такива, че може да се яде дори с главата. Семпъл, но незабравим деликатес в комбинация със студена бира и пържени картофи със сирене.

Hawaii има градина, която по нищо не се различава от еквивалентите си във всяко друго малко ресторантче в България – неизбежните дървени маси и пейки, разбъркани с пластмасови столове. В случая обаче това по-скоро е плюс, защото плажът е на десет метра от ресторанта и повечето клиенти идват с крака, покрити с пясък, мокри бански костюми и хавлии вместо връхни дрехи.

Гледката на летуващите, които хапват риба и пият бира по хавлии, странно контрастира с дрескода на служителите в Hawaii. Въпреки името на ресторанта, което предполага нещо по-шарено, собственикът очевидно е решил да въведе униформи, подходящи за по-строга обстановка. Всички сервитьори са издокарани с черни панталони и бели ризи (някои от които са виждали и по-добри дни) и се държат вежливо до степен на сатиричност. Независимо как сте облечени и на какъв език говорите, ще ви посрещнат с усмивка, ще ви съпроводят до масата и дори ще ви осведомят за произхода на рибата, която си поръчвате. (Най-често с протегната ръка към близкия кей, на който спират рибарите рано сутринта.)


*Рубриката се подготвя съвместно с The Sofia Echo
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

"Грозд" revisited 2 "Грозд" revisited

Балканска кухня от шеф Андре Токев

16 юни 2016, 4702 прочитания

Gastrothèque L’Art De Vivre Gastrothèque L’Art De Vivre

Това място не навява особено добри спомени с предишното си битие, когато се наричаше Sorry, Charlie. С него, сори, но се сбогувахме

10 юли 2015, 7124 прочитания

24 часа 7 дни

27 юни 2016, 10175 прочитания

27 юни 2016, 10043 прочитания

28 юни 2016, 7257 прочитания

27 юни 2016, 4875 прочитания

27 юни 2016, 4687 прочитания

Всички новини

Библиотека / Еврофинансиране за бизнеса»

Еврофинансиране за бизнеса
Еврофинансиране за бизнеса

Кои са отворените програми и какво предлагат

 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Ресторант" Затваряне
Табиет

Разчитайте на кухнята, но не разчитайте на обслужването

Пиянството на един островен народ

За какво всъщност гласуваха британците и как референдумът се превърна в отдушник за екзистенциалните им тревоги

Къде отива българското оръжие

Само за две години локалните военни конфликти в Близкия изток и Африка почти утрояват износа на военната ни продукция

България изнася все повече машини и авточасти

Увеличението във външната търговия през 2015 г. идва основно от пазарите на ЕС. Спад има при суровините, но той е ценови

Стилистичен хибрид

Mercedes GLE Coupe има свое виждане за дизайна и не се съобразява с норми

Три километра щастие

Да се разходиш по "Плаващите кейове" на Кристо

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 25

Капитал

Брой 25 // 25.06.2016 Прочетете
Капитал Daily, 28.06.2016

Капитал Daily

Брой 120 // 28.06.2016 Прочетете
Капитал Light, брой 25

Капитал Light

Брой 25 // 25.06.2016 Прочетете