Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация
2 27 апр 2017, 10:55, 23457 прочитания

Ново място, ресторант: Hamburguesa Nostra

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg


Hamburguesa Nostra (ще отвори врати на 2 май) е испанска верига, която повечето хора, ходили в Мадрид (и не само), ако не посетили, поне са забелязали. В политиката на веригата е залегнало разделението на два типа заведения – бързо хранене и ресторант. Българският франчайз е от втория тип.
Ресторантите са част от по-голяма компания – Raza Nostra, занимаваща се с производството и продажбата на месо и месни продукти. "Изходният материал" са местни испански породи животни, с което вече 40 години старата испанска фамилия месари опазва и разпространява локалното животинско наследство.

Месото в бургерите в София идва готово директно от заводите в Испания. Има само от телешко месо, има с добавка от гъши дроб, "по селски" и по други различни рецепти. Всичко останало около бургера – хлебчето (безглутеново, доматено, бирено, със сусам, чабата и т.н.), салатата, лукът, доматите, картофките – се произвежда тук.

Менюто е в четири стъпки – три салати, три предястия, около 20 вида бургери (от 12.90 до 19.90 лв.) и три десерта. Предлага се наливна бира Erdinger, бяло, червено и розе на бутилка (19.90 лв.) – българско и испанско. Виното на чаша е италианско.

Ново място, ресторант: Hamburguesa Nostra

Фотограф: Цветелина Белутова


Бургерът пристига при клиента "чист" – питка, маруля, пресен лук и домат. Към него, включени в цената, идват и пържените картофки и една стандартна добавка – бекон, сирене, кисели краставички и т.н. Всяка следваща струва един лев. Сосовете, десет на брой, са на масата, за да прецениш сам какъв да си сложиш. Има, разбира се, и напълно сглобени бургери по рецепта на испанците, както и т.нар. дегустационно меню – минибургери от всички видове. Пак такива минибургери са включени и в детското меню (7.90 лв. с две топки сладолед и безалкохолна напитка).



Обедното предложение е бургер с безплатна напитка (бира, чаша вино или вода/безалкохолна напитка) за 12.90 лв. Ако искаш и кафе, доплащаш само лев, за десерт – само два лева (4.90 лв. стандартно).

Накрая четири добри новини: бургерите ще се предлагат и сурови за приготвяне вкъщи; скоро ще може да се правят поръчки по телефон или през сайта; имат програма за лоялни клиенти и предстои отварянето на още два ресторанта в София.

Hamburguesa Nostra ще отвори на 2 май и е на ул. "Георги С. Раковски" 113
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

"Грозд" revisited 5 "Грозд" revisited

Балканска кухня от шеф Андре Токев

16 юни 2016, 17906 прочитания

Gastrothèque L’Art De Vivre Gastrothèque L’Art De Vivre

Това място не навява особено добри спомени с предишното си битие, когато се наричаше Sorry, Charlie. С него, сори, но се сбогувахме

10 юли 2015, 10704 прочитания

24 часа 7 дни

23 сеп 2017, 17631 прочитания

23 сеп 2017, 14231 прочитания

23 сеп 2017, 5948 прочитания

23 сеп 2017, 5628 прочитания

23 сеп 2017, 2619 прочитания

Всички новини

Библиотека / K:ids»

K:ids
K:ids

Списание за родители и близки на деца от 0 до 18. Полезно, практично забавно за учене, възпитание, детска психология.

 
Какво ще направи Слави Трифонов в политиката

Дори да има успех, той ще е краткосрочен и ограничен, по-интересният въпрос е защо започва сега

КФН по пътя към независимостта

Финансовият регулатор иска да мине на самоиздръжка, но не всички засегнати харесват това

България изнася все повече машини и авточасти

Увеличението във външната търговия през 2015 г. идва основно от пазарите на ЕС. Спад има при суровините, но той е ценови

Изяж София

Първият уличен гурме фестивал в България StrEAT Fest е за всички, които искат да се докоснат до нов вид преживяване и да опитат световните кухни, представени тук

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 38

Капитал

Брой 38 // 22.09.2017 Прочетете
Капитал Daily, 20.09.2017

Капитал Daily

Брой 144 // 20.09.2017 Прочетете