Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация
1 13 авг 2017, 15:34, 2785 прочитания

Най-големите обществени поръчки през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Още по темата

Хотел "Маринела" поиска да настани европейските лидери

Поръчката за нощувки по време на председателството привлече едва три оферти

8 авг 2017
Саниране на блокове в Сливен
18.2 млн. лв.

Община Сливен обяви обществена поръчка за инженеринг - проектиране, извършване на авторски надзор и изпълнение на строително-монтажни работи във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради на територията на общината. Поръчката е разделена на 20 обособени позиции. Участниците могат да подават оферти само за една позиция.

Критерият с най-голямата тежест при оценка на офертите е предложената цена - 50%. Останалите показатели са работната програма за изпълнение на строителството (20%), мерки за намаляване на затрудненията при изпълнение на строително-монтажни работи за живеещите в сградата (10%), управление на критичните точки (15%) и срокът за проектиране (5%).

Участниците трябва да имат опит при проектирането, идентично или сходно с предмета на настоящата обществена поръчка, изпълнено през последните три години, считано от датата на подаване на офертата. Освен това трябва да са изпълнили строително-монтажни работи, строителство или проектиране и изпълнение на строеж, идентично или сходно с предмета на настоящата обществена поръчка, изпълнено през последните пет години.

Продължителността за изпълнение на поръчката е 220 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 12 септември 2017 г.Реконструкция и рехабилитация на водопроводи в Тополовград
2.5 млн. лв.

Община Тополовград обяви обществена поръчка за реконструкция и рехабилитация на съществуващите довеждащи водопроводи и съоръженията към тях, захранващи село Хлябово - I етап, както и реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на селото - II етап. Изпълнението на дейностите по първия етап включват реконструкция на довеждащ водопровод с дължина 3.8 км., както и реконструкция на резервоар. В етап II ще се рехабилитира вътрешната мрежа с дължина 3.2 км. в селото, както и в самия Тополовград - мрежа с дължина 1 км.
Критериите за оценка на офертите са техническото предложение с тежест 60% и ценовото предложение с тежест 40%. Участниците трябва да са реализирали минимален общ оборот през последните три години в размер на поне 3 млн. лв. Освен това през последните пет години трябва да са реализирали поне две дейности, идентични или сходни с тези от поръчката, а именно: изграждане, основен ремонт, реконструкция или рехабилитация на външни или вътрешни водопроводи или на канализационни системи. Продължителността за изпълнение на поръчката е 10 месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 11 септември 2017 г.

Логистика и хотелско настаняване за събития на Национален институт по правосъдие
1.8 млн. лв.

Националният институт по правосъдие обяви обществена поръчка за логистично и техническо обезпечаване и хотелско настаняване за обучения и работни срещи, провеждани от института. Поръчката е разделена на две позиции, като кандидатите могат да подават оферти само по едната. Едната позиция е за логистично и техническо обезпечаване на обучения и работни срещи, а другата - за хотелско настаняване и логистика за провеждане на обучения и други публични събития чрез осигуряване на зали за провеждане на събитията, оборудване и презентационни средства, кафе паузи. Поръчката се финансира по оперативна програма "Добро управление".
Критериите за оценка на офертите са срокът за подаване на заявка за провеждане на събитие от страна на възложителя (25%), същият срок, но при непредвидени обстоятелства (10%), срокът за извършване на промени в броя на участниците при направена резервация, без да се дължи неустойка, такса или друго обезщетение (10%), срок за анулиране на събитие при направена резервация, без да се дължи неустойка, такса или друго обезщетение (10%), и цената (40%). За последните три приключили финансови години кандидатите трябва да имат реализиран минимален оборот от 1 млн. лв. Продължителността на изпълнение е до 31 декември 2018 г. Крайният срок за подаване на оферти е 11 септември 2017 г.

Приготвяне на храна за УМБАЛ "Д-р Георги Странски"
1.24 млн. лв.

Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Георги Странски ЕАД - Плевен" обяви обществена поръчка за приготвяне на храна по диети за пациенти и предоставяне на тонизиращи напитки за нуждите на болницата. Диетите се приготвят съгласно "Сборник рецепти за диетични ястия за заведения за обществено хранене и лечебно-профилактичните заведения" – изд. 1984 – д-р Хелза Боева, д-р Домна Хубанова, д-р Любомир Петров и Ярмила Джамбазова, и доставка на тонизиращи напитки франко хранителното звено на възложителя.
Сроковете за доставка след писмена заявка са съответно до 7.30 ч., 12.00 ч., и 16.00 ч. за закуска, обяд и вечеря, като доставката е всеки ден след предварително съгласувано меню за месеца с инструктор по лечебно хранене и одобрено от последния. Единственият критерий за оценка на офертите е предложената цена. В процедурата могат да участват лица, чийто оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката от услуги, сходни с предмета на поръчката, е не по-малък от 1.24 млн. лв. Продължителността за изпълнение на поръчката е 24 месеца. Крайният срок за подаване на офертите е 12.09.2017 г.

Ремонт на ясла в Силистра
1.03 млн. лв.

Община Силистра обяви обществена поръчка за строително-монтажни и ремонтни дейности по проект за основен ремонт и цялостно обновяване на детска ясла "Здравец" в града. Проектът се финансира по оперативна програма "Региони в растеж". Двуетажната сграда е с РЗП 1210 кв.м. В рамките на поръчката трябва да се изпълни топлоизолиране на външните стени на сграда с изолация с дебелина 8 см, подмяна на стара дървена дограма, подмяна на дървената покривна конструкция, изграждане на видеонаблюдение, ремонт на стените във всички помещения и др. Критериите за оценка на офертите са предложената цена с тежест 30%, техническата оценка с тежест 40% и срокът за изпълнение с тежест 30%. Освен това кандидатите трябва да са реализирали минимален общ оборот за последните три приключили финансови години (2014 г., 2015 г., 2016 г.) в размер на 1.5 пъти от прогнозната стойност на търга. Участниците трябва да са изпълнили дейности с предмет и обхват, идентични или сходни с тези на поръчката, през последните пет години. Продължителността за изпълнение на поръчката е 150 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 25 септември 2017 г.
 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

29 ноември, 2017 г.
София Хотел Балкан

capital.bg/conference

12 годишна конференция Сделки и инвеститориАкценти в програмата:
Икономически обзор на региона и какво да очакваме занапред
Гледната точка на инвеститорите за перспективите пред България
Най-важните сделки за годината и какво стои зад техния успех
Завръща ли се дяловото инвестиране като важен инструмент за финансиране
Кои активи и сектори ще бъдат в радара на инвеститорите през 2018


Прочетете и това

4+1: Какво да четем и слушаме в неделя вечер 4+1: Какво да четем и слушаме в неделя вечер

Четири идеи за текстове плюс една за подкаст, които да ни настроят за новата седмица

22 окт 2017, 3910 прочитания

Вечерни новини: По-важните събития през уикенда и какво се очаква следващата седмица Вечерни новини: По-важните събития през уикенда и какво се очаква следващата седмица

Правителството ще представи бюджета за 2018 г., Корнелия Нинова се готви да се изправи пред вътрешната опозиция в БСП, а най-големият работодател в Чехия спечели парламентарните избори в страната

22 окт 2017, 1750 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "България" Затваряне
България е в топ 5 на страните в Европа с най-голям риск от съвременно робство

В Европейския съюз случаите на експлоатация са се увеличили най-много през тази година в световен мащаб

Когато нещо работи, защо да го разваляш

Тръмп иска по-добра сделка с Иран за ядрената програма, но рискува сериозен конфликт в краткосрочен и дългосрочен план

От 2020 г. еврофондовете ще идват с прокуратура

Създаващата се европейска структура има шанс да демонстрира в България как обвинението всъщност трябва да работи

"Слънчо" поглежда отвъд хоризонта

С проект по "Конкурентоспособност" за 1.6 млн. лв. компанията ще започне да изнася детски храни в региона

"Съгласие" купи животозастрахователния портфейл на "Дженерали" (коригирана)

Сделката е сключена в началото на декември, след като италианската компания обяви, че в България ще се съсредоточи само върху общото застраховане

Рони и Nasekomix: уроци по музика и искреност

Изпълнителката, композитор и актриса Андрония Попова почина на 44 години

Хипи ленд

Как премина балканският Rainbow Gathering в Родопите, или всичко, което трябва да знаете за колоритната общност на съвременните хипита

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 42

Капитал

Брой 42 // 21.10.2017 Прочетете
Капитал Daily, 23.10.2017

Капитал Daily

Брой 161 // 23.10.2017 Прочетете