Капитал
Обратно към статията

Coursedot е "Стартираща компания на годината"

Дружеството получи наградата на церемонията на Central European Startup Awards - България

От Сирма Пенкова
27 септември 2017

Българската компания Coursedot спечели отличието "Стартираща компания на годината" в третото национално издание на надпреварата Central European Startup Awards (CESAwards). Конкурсът традиционно се организира от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) като част от поредица събития в региона на Централна и Източна Европа и цели да отличи най-добрите бизнеси от страната и региона в общо 12 категории (вижте карето).

Българската стартираща компания Coursedot, победител в най-престижната категория, разработва онлайн платформа, която обединява десетки хиляди IT курсове от цял свят, до които чрез нея имат достъп компании и потребители. Целта й е да бъде посредник, свързвайки корпоративни и индивидуални клиенти, които търсят IT обучения за служителите си, с тренинг компании и инструктори на конкурентни цени. Паралелно обаче от Coursedot играят ролята и на гарант, що се отнася до плащането, качеството на обучението и др. Наградата на церемонията получи съоснователят на компанията Теодор Панайотов.

На официалната церемония по награждаването на локалните победители бяха отличени още единадесет компании в различни категории. Проектите бяха оценявани от експертно жури в различни области, както и преминаха през онлайн гласуване, което даде възможност на публиката да посочи своите фаворити. В състава на журито бяха Румяна Тренчева, регионален изпълнителен директор на SAP, Кирил Петков, предприемач и преподавател в Център за икономически стратегии и конкурентоспособност, Леона Асланова, основател на Innovation Starter Box, Виктор Косконел, изпълнителен директор на "Содексо България", Момчил Василев, изпълнителен директор на предприемаческата мрежа Endeavor Bulgaria, Филип Генов, вицепрезидент на Уникредит Булбанк, и Дилян Димитров, основател на фонда за рисков капитал Eleven.

Следващата стъпка за българската стартираща фирма и останалите наградени компании в надпреварата е регионалното съревнование на CESA, като тази година големият финал на международната надпревара за пръв път ще се проведе също в София на 23 ноември, събирайки редица предприемачи и инвеститори от общо 10 страни от региона. Международната церемония ще отличи най-успешните стартъпи в Австрия, Полша, Чехия, Сърбия, Словения, Словакия, Хърватия, Румъния, Унгария и България.
Всички локални победители в категории:

"Стартъп на годината" - Coursedot

"Най-добра компания в начален етап" - ClaimCompass

"Най-голямо социално въздействие" – EuroPATC

"Най-добра технология за умни градове" - Narcine

"Най-добър стартъп в биотехнологиите" - Micar Innovation

"Най-добър финтех стартъп" - KLEAR LENDING

"Най-добър стартъп в областта на интернет на нещата" - Bee Smart Technologies

"Най-добра стартираща компания, разработваща изкуствен интелект" - Maj.io

"Основател на годината" - Адел Закут (clippings)
"Инвеститор на годината" - LAUNCHub Ventures

"Най-добра акселераторска програма" - Start It Smart | Pre-Accelerator

"Най-добро споделено работно пространство" - Puzl CowOrKing

На официалната церемония по награждаването на локалните победители бяха отличени общо 12 компании в различни категории

Фотограф: ABLE