🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Къде можем да тестваме електромобил

Няколко варианти за тест на кола на ток

Два от електромобилите, които могат да се наемат в България - Renault Twizy (на преден план) и Tesla Model S<br>
Два от електромобилите, които могат да се наемат в България - Renault Twizy (на преден план) и Tesla Model S<br>
Два от електромобилите, които могат да се наемат в България - Renault Twizy (на преден план) и Tesla Model S<br>    ©  Георги Пауновски
Два от електромобилите, които могат да се наемат в България - Renault Twizy (на преден план) и Tesla Model S<br>    ©  Георги Пауновски
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Текстът е част от специалното издание на "Капитал" Капитал Авто.

Безспорно електромобилите имат много предимства, като едно от тях е, че са и много забавни и интересни за каране. Веднага прави впечатление бърза реакция на натискането на педала на газта, тишината при придвижване и стабилността. Естествено най-добре е всеки да натрупа лични впечатления, а за щастие вече има доста варианти за тест на кола на ток.

Най-лесният и достъпен начин за придобиване на преки впечатления е услугата за споделени автомобили в София Spark. Тя разполага със 100 автомобила на десетки локации, като за наемането им само трябва да се изтегли мобилно приложение и да се направи регистрация. Цената за ползване зависи от времето, като за първите 12 минути се плаща 3.48 лв., а за всяка следваща минута - по 29 стотинки. Наемът за цял ден е 57 лева през седмицата и 49 лева през уикенда.

Електромобили могат да се вземат и под наем от рент-а-кар компанията Top Rent Car. Изборът е между двуместния модел Renault Twizy за 22 евро на ден при ангажиране за поне пет дни, Renault Zoe (25 евро) и Tesla Model S (170 евро).

Като последен вариант остава възможността за записване за тест драйв при някои от дилърите, които предлагат електромобили на българския пазар. Към момента коли на ток имат BMW, Citroen, Hyundai, Renault, Nissan, KIA, Mitsubishi, Jaguar и Volkswagen.

Предлагани електромобили в България
МоделСтартова цена с ДДС
Renault Twizy26 990
Citroen C-Zero47 530
Volkswagen e-up!52 852
Volkswagen e-load up!53 985
Renault Zoe63 490
Hyundai Ioniq65 990
Renault Kangoo Z.E.69 990
Nissan Leaf69 990
Volkswagen e-Golf75 785
KIA Soul EV75 996
BMW i375 950
Hyundai Kona Electric86 370
Jaguar I-Pace140 000
Изданието се разпространява с вестник "Капитал" в периода 12-18 октомври. Пакетна цена 4 лв.
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал