Издания

Седем грама щастие

Седем грама щастие

април 2013

Всеки ден в България се изпиват над пет милиона кафета. И всяко от тях е дълбоко лично преживяване – рано сутрин, на път за работа, в офиса, преди или след обяда, вечерта и през нощта.

Рецептите за това как да сътвориш или намериш и изживееш най-добрия вкус и аромат са безкрайни. В България насладата от кафето е традиция, която трудно може да бъде изместена от която и да било друга напитка. Независимо от кризата пазарът продължава да расте, а истинските ценители и майстори на най-доброто кафе се увеличават.

Кафето е символ на щастието, не само заради ендорфините, които отключва, а и заради това, че е част от аромата на общуването, на най-хубавите моменти от живота, в които сме заедно със себе си или с другите.

Едно кафе се приготвя средно от 7 г млени зърна. За това как ще се получи, колко е добро, кой го прави, кои са най-популярните марки и как можеш да се справиш с предизвикателството да си го направиш сам, са и рецептите в това издание.

Всяка чаша кафе е неповторимо преживяване, седем грама от прекрасния ден, който ви пожелаваме.

Поредицата "Кафе" е част от специално издание на "Капитал". Всяка сутрин от 8 до 11 април ще можете да прочетете по няколко нови статии от нея. Всички тях ще намeрите на capital.bg/kafe.

В изданието четете

Повдигни ме... с тирамису

Повдигни ме... с тирамису

Най-известният кафеен десерт се ражда в Италия

comments 3
likes 8
views 11336

Още издания