БиблиотекаBeta

Към сайта

Земеделие и бизнес

Списанието прави преглед на сектор земеделие с данни за броя на фирмите и размера на приходите им с анализ на състоянието и преглед на актуалните тенденции. Списанието съдържа практична информация за възможностите за финансирането на проекти, като дава визия за развитието на големите финансиращи програми - европейски фондове и други.

Публикувано на 13 март 2014
Акцентите в изданието
  • Всичко в една капка

    Системите за капково напояване стават все по-популярни сред земеделските стопани

  • Бизнес на растежа

    Местният пазар на торове зависи в голяма степен отсигурността на земеделските стопани

  • Пазарът на земя: инвестирай умно

    При доходността в момента покупката си струва само за дългосрочна инвестиция или производство. При това - не само на зърно

Нулева година
Готова ли е България с новата земеделска програма, която трябва да започне да действа тази година. Краткият отговор е не, оправданията са много, но негативният ефект, макар и очакван, ще бъде най-вече за всички предприемачи в селското стопанство. Съвсем доскоро дори земеделското министерство не беше представило информация какво е заложило като възможности за получаване на субсидии до 2020 г. След като го направи, стана ясно, че тепърва различните отрасли ще искат по-голямо финансиране.

Новата програма ще е с по-нисък бюджет от сегашната, а за най-атрактивните мерки като модернизация на земеделски стопанства и хранителни предприятия се очаква да има сериозна конкуренция.

Пълният текст на статията четете тук

разгледайте