БиблиотекаBeta

Към сайта

Капитал Авто

"Капитал Авто" предоставя актуална, интересна и полезна информация от автомобилния свят. Изданието прави преглед на нови модели, технологии и оферти с фокус върху практична и полезна информация, за да служи като ориентир на читателите, които правят избор за покупка на автомобил за бизнеса или личното време.

Публикувано на 06 юни 2015
Акцентите в изданието
От днешна гледна точка зимата изглежда далече. Ако искате обаче да я посрещнете, екипирани с подходящ за справяне с нейните предизвикателства автомобил, сега е моментът да вземете решение какъв да е той. В този брой сме събрали всички най-нови предложения сред колите със задвижване 4Х4, като сме се постарали да обхванем модели от максимално широк ценови диапазон. В сравнителния тест пък представяме най-съблазнителните коли с цена до 25 хил. лева.
Направихме и бърз преглед на полезните приложения за мобилни телефони, които правят живота ни на пътя по-лек. Моят фаворит е програмката за предупреждаване за потенциални полицейска засади, което пък ми напомня, че мобилните камери се върнаха на пътя. Използването им ще става по нови правила, а още в първия им ден на пълноценна работа хванаха в крачка почти 500 шофьори. Така че умната с педала на газта.
При умело боравене с него една кола може да направи чудеса, доказват го участниците в уникално състезание за икономично шофиране, финансирано от петролен гигант, колкото и да е странно. Студенти от 26 страни премериха сили в него със създадени от тях коли, а най-впечатляващите рекорди са изминаването на 2551.8 км с литър метан и 2308.3 км с 1 литър бензин. Въпреки че нямат материалната база и финансирането на колегите си от Западна Европа, българските участници също се представиха успешно, като с талант и ентусиазъм дори стигнаха до среброто в една от категориите.
Обърнали сме внимание и на високите скорости, като търсим отговор на въпроса защо Формула 1 стана толкова скучна.
разгледайте