БиблиотекаBeta

Към сайта

Еврофинансиране за бизнеса

Европейските пари не са само магистрали. Те предоставят възможност и на много обикновени компании и хора да финансират идеите и нуждите си. А тази година е първата, в която всички програми от новия период ще работят на пълна пара. Опитахме се да съберем най-важното, което предстои до края на 2016 г. и би било от полза за фирми, обединения, предприемачи и НПО-та.

Публикувано на 14 юни 2016
Акцентите в изданието
Еврофондовете: Какво ни чака тази година
Еврофондовете значат магистрали, селски стадиони, читалища и канализация. Всичко това сте го чували, предимно от Бойко Борисов. Но отвъд хвалебствията на премиера и компания европарите предоставят възможност и на много обикновени компании и хора да финансират идеите и нуждите си. Няма да прави изключение и тази година - де факто първата, в която всички програми от новия период ще работят на пълна пара.
Опитахме се да съберем най-важното, което предстои до края на годината и би било от полза за фирми, обединения, предприемачи и НПО-та. Основна програма в новата "Конкурентоспособност и иновации" този път ще бъде подкрепата за клъстерите. Ще разберете какви пари се дават, на какъв принцип и какви са успешните стратегии за един клъстер.
След това отделихме внимание на новата порция финансиране за софтуер за управление на бизнеса. Постарахме се да представим и трите модела софтуер, за да прецените дали има смисъл да се насочите към някой от тях. Не пропуснахме и най-чаканото в този период - финансовите инструменти. И накрая, ще има и програми за млади предприемачи, които искат да се занимават със социални дейности и нямат достатъчно капитал, за да започнат. "Човешки ресурси" ще има няколко интересни програми за този тип хора, с които си заслужава да се запознаете.
разгледайте