БиблиотекаBeta

Към сайта

Гепард

Списанието представя данни за компании, организирани в различни класации, анализ на данните, фирмени профили и интервюта. Фирмите са класирани по обективни критерии и данни от финансовите отчети. В класацията попадат 1409 компании от 28 региона, класирани на национално ниво, по региони и сектори. Изданието прави сравнение и анализ на отделните региони като бизнес климат и потенциал за развитие.

Публикувано на 10 ноември 2017
Акцентите в изданието
  • Малките лидери в бизнеса

    Годишната класация "Гепард" за най-динамичните малки и средни предприятия в България през 2016 г. показва, че приходите на компаниите в нея са се увеличили с 30% за една година

  • Малко по-скромни печалби

    Рентабилността на малките и средните предприятия намалява леко за последната година, но остава стабилна

  • Къде са старите гепарди

    Транспортните компании се представят много добре в две поредни години

Продължаващ ръст на икономиката и потреблението, възстановяване на глобалната икономика. Това са факторите, които дадоха растеж и на малките и средните компании през миналата година. Ако някой е искал да има динамичен бизнес, секторите транспорт, машиностроене, търговия и строителство щях да бъдат добър избор. През миналата година брутният вътрешен продукт нарасна с 3.9% - най-големият темп от кризата насам, очакванията през тази са за още по-голямо ускорение - до 4%, и леко забавяне през следващите. Европейската икономика също се представя добре, което е предпоставка за още повече гепарди.
разгледайте