Поредна порция имоти на търг заради дългове

Само за последните дни частни съдебни изпълнители са обявили за продажба множество хотели и ваканционни апартаменти на затруднени длъжници

Презастрояването в Банско и другите курорти доведе до изобилие от предлагани апартаменти и хотели, чиито собственици не смогват да плащат заемите си
Презастрояването в Банско и другите курорти доведе до изобилие от предлагани апартаменти и хотели, чиито собственици не смогват да плащат заемите си    ©  ЦВЕТЕЛИНА АНГЕЛОВА
Презастрояването в Банско и другите курорти доведе до изобилие от предлагани апартаменти и хотели, чиито собственици не смогват да плащат заемите си
Презастрояването в Банско и другите курорти доведе до изобилие от предлагани апартаменти и хотели, чиито собственици не смогват да плащат заемите си    ©  ЦВЕТЕЛИНА АНГЕЛОВА

Един от най-скъпите имоти е бивша почивна база на военното министерство до Самоков

 

Кризата в строителството, намалени приходи от туризъм и презастрояването в курортите продължават да водят до разпродажби на ваканционни имоти заради непокрити дългове. Само за последните няколко дни в регистъра на частните съдебни изпълнители са публикувани няколко обяви, като най-скъпият имот е бивша почивна база на Министерството на отбраната край Самоков. За продажба се предлагат още хотел "Панорама" в Сандански, комплекс "Нарцис" в Банско и част от друг апартаментен комплекс в курорта, както и няколко хотела по Черноморието, един в Русе и друг до Петрич (виж таблицата).


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


10 коментара
 • 1
  tsyrvulan avatar :-P
  tsyrvulan

  Ихааа...ще почнат едни препродажби, вземания, надвземания и куп други интересни неща.

 • 2
  wildbalkan avatar :-|
  wildbalkan

  малко закъсняват тези процеси в бг,което не е изненада за мен имайки предвид огромното количество мръсни пари които се перат в бг,но явно това забавя,но не може да избегне нормалните пазарни процеси!

 • 3
  stoiank avatar :-|
  stoiank

  Въпрос на време е банките да излезнат на пазара. Ако нивото на безработица продължава да е толкова високо, това ще доведе до ново намаляване на заплатите/или липса на бонуси, което е същото/ и тогава просто и сегашните нива на продажба ще изглеждат абсурдни. Може би София и един два града да задържат, но за останалите ще е мъка.

 • 4
  dekster avatar :-|
  КЛЮЧАРЪ

  Време беше да станат "купи един, 'земи два".

  Предвид липсата на правосъдие в Територията, радостното в тази ситуация е, че това е един вид възмездие за мръсните пари, вложени в тези имоти. Едно е да крадеш и мамиш, друго е да инвестираш и печелиш легално.

 • 5
  rkirov avatar :-|
  rkirov

  Нищо особено - преразпределение .Като се замислим 90% от България е за съдия изпълнител . Имоти за по 10 милиона - как , кой ще ги купува ?.

 • 6
  greenman avatar :-|
  TED (moderator är en faggot)

  Намирането на купувачи обаче е доста трудно предвид кризата, освен това броят на желаещите да купят имот в презастроените зимни и летни курорти е много малък.

  Предлаганият за продажба терен е общо 130 дка, граничи с иглолистна гора, и върху него има няколко сгради – стол за хранене, вили, бунгала, както и още няколко масивни постройки. Видно от снимките обаче, повечето са в много лошо състояние и не стават за обитаване.

  Сами са се бетонирали. Ако има нещо хубаво от кризата, че че спряха строителството и повдигнаха малко финансовият манталитет на хората.

 • 7
  smokingpipe avatar :-|
  smokingpipe

  Национализацията на банките се предшества от приватизация на приватизираното . Кръговратът , разбира се , е на наш гръб ...Това не е Исландия .

 • 8
  gospodinkanchov avatar :-|
  gospodinkanchov

  Аман от тия еко-сектантски глупости, стига с това презастрояване. Сигурно и за глобалното затопляне е виновно "презастрояването" на Банско..

 • 9
  paxah avatar :-|
  paxah

  После чакай да паднат лихвите.
  Болен здрав носи. На разни кухи офшорки раздадени милиони и сега избиват от лихви и такси.

 • 10
  lrh17356948 avatar :-|
  Quo Vadis

  Щом няма продажби и купувачи то значи доста е бил надут балон на имотите и сега вече има накъде да падат още тези надути имоти . Но падането на имотите не е в интерес на банките и на правителството , та затова са все още на високи нива тези имоти . но ще падат още и то през 2013 и през 2014 и през 2015 , защото кризата няма да си отиде просто тъй както информира народа К Георгиева снощи в Панорама . България я очаква тежка петелитка в икономически план .


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход