Местен бизнес Стара Загора: Храните и трудният български пазар

Компаниите от региона разчитат много и на износ, за да компенсират свитото потребление в страната

"Бисер олива" работи повече за износ - от компанията продавата доста слънчогледово олио в съседна Гърция
"Бисер олива" работи повече за износ - от компанията продавата доста слънчогледово олио в съседна Гърция
"Бисер олива" работи повече за износ - от компанията продавата доста слънчогледово олио в съседна Гърция    ©  Анелия Николова
"Бисер олива" работи повече за износ - от компанията продавата доста слънчогледово олио в съседна Гърция    ©  Анелия Николова
Масовото търсене на най-евтиното от клиентите създава проблеми на много производители

Стара Загора е град на големия бизнес в много области – и в тежката индустрия, и в леката. Хранителният бранш в региона се развива тук от десетилетия, да не кажем от столетие, а времето на социализма е добре дошло за създаването на големи предприятия. И така, повече от 20 години след промените, мащабите са си останали – в града и околностите му се намират някои от най-крупните производители на храни в България. Те продават из цялата страна и да кажем, че са старозагорски фирми, е по-скоро географско, отколкото икономическо положение.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • Спеакер

    А що не пишете как Градус печелиха проекти по САПАРД. Поредните мутри-бизнесмени с червни вратове.

    Нередност?
Нов коментар