Опазването на традиционни храни може да помогне на икономическото развитие

България има много възможности за подкрепа на малките производители, но не ги използва, смята експертът по европейски фондове Мъгърдич Хулиян

"Хората невинаги разбират, че храните също са част от биоразнообразието"

Пиеро Сардо, един от основателите на Slow Food

Опазването на традиционни храни е начин за повишаване на доходите и за развитие на селските райони. Около това мнение се обединиха участниците в конференцията "Ще се срещнат ли потребителите и производителите", организирана от българското представителство на Slow Food в рамките на изложението InterFood&Drink.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове