И най-добрите работодатели са...

Фирмите вече обръщат по-голямо внимание на развитието на служителите си, показва проучването на Aon Hewitt

Методология

Това е седмото поред проучване. През 2013 г. за престижното място в класацията се бориха общо 45 компании от 11 индустрии. За да бъдат оценени, фирмите трябва да отговарят на набор от минимални изисквания – да имат минимум 50 служители на пълен работен ден и поне 2 години оперативна дейност на българския пазар. Проучването оценява удовлетвореността на работещите, като чрез анкети се изследва гледната точка на служителите и мениджърите, както и политиките и практиките в управлението на човешките ресурси.

С най-голяма тежест за крайната оценка е ангажираността на служителите. За измерването й се вземат предвид три групи фактори – дали служителите говорят положително за компанията, дали искат да бъдат част от нея и рядко мислят за напускане и дали полагат допълнителни усилия всеки ден в работата си.

Общо 7 са компаниите, които тази година заслужават титлата "Най-добър работодател" в проучването на консултантската компания Aon Hewitt. Те са от различни сектори, а общото помежду им е, че успяват да мотивират служителите си не само да дават максималното от себе си, но и да се гордеят, че са част от компанията, в която работят.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал