Нов цех за кашкавал може да бъде открит във Враца
Предприятието ще е малко и ще преработва до 1 тон мляко на ден
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Бивше месопреработвателно предприятие във Враца скоро може да стане цех за производство на кашкавал, става ясно от инвестиционно намерение, публикувано в сайта на общината. То е подадено от фирмата "Лилия-милк", която смята да ремонтира сградите и да инсталира нови машини за млечното производство. От документите става ясно, че капацитетът на бъдещия цех ще е 100 кг кашкавал на ден, а преработеното мляко се предвижда да бъде по 1 тон на ден.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
3 коментара
Докъде я докарахме с храната... като говорим за сирене да уточняваме, че е от прясно мляко.
Сирене в България не се прави от прясно мляко, а от сухо, по възможност от Украйна. И се добавя калциев дихлорид, огромно количество сол и палмово масло...
До коментар [#2] от "arax":
Ако имате още от тия простотии давайте смело и ги споделете.Смехът е здраве!
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.
Вход