Нов цех за кашкавал може да бъде открит във Враца

Предприятието ще е малко и ще преработва до 1 тон мляко на ден

Северозападна България е районът с най-малко производство на млечни продукти от цялата страна

Бивше месопреработвателно предприятие във Враца скоро може да стане цех за производство на кашкавал, става ясно от инвестиционно намерение, публикувано в сайта на общината. То е подадено от фирмата "Лилия-милк", която смята да ремонтира сградите и да инсталира нови машини за млечното производство. От документите става ясно, че капацитетът на бъдещия цех ще е 100 кг кашкавал на ден, а преработеното мляко се предвижда да бъде по 1 тон на ден.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    e_mil avatar :-P
    tamada
    • + 11

    Докъде я докарахме с храната... като говорим за сирене да уточняваме, че е от прясно мляко.

    Нередност?
  • 2
    arax avatar :-|
    arax
    • - 6
    • + 4

    Сирене в България не се прави от прясно мляко, а от сухо, по възможност от Украйна. И се добавя калциев дихлорид, огромно количество сол и палмово масло...

    Нередност?
  • 3
    pruch avatar :-P
    pruch
    • - 2
    • + 6

    До коментар [#2] от "arax":

    Ако имате още от тия простотии давайте смело и ги споделете.Смехът е здраве!

    Нередност?
Нов коментар