Финалистите в конкурса на School of Finance and Accounting for Young Professionals стартират с официално откриване на програмата на 6 октомври
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Финалистите в конкурса на School of Finance and Accounting for Young Professionals стартират с официално откриване на програмата на 6 октомври

Финалистите в конкурса на School of Finance and Accounting for Young Professionals стартират с официално откриване на програмата на 6 октомври

7862 прочитания

Регистрацията за индивидуални и корпоративни записвания за отделни модули извън стипендиантската програма вече е отворена

Тази седмица приключи второ класиране в конкурса за стипендии и стажове на Училището по финанси и счетоводство за млади професионалисти. Поради големия интерес от страна на работодатели беше удължен срокът за кандидатстване и повече млади професионалисти получиха шанс за подкрепа в обучението си.

Над 130 индивидуални кандидата заявиха интерес за обучения, стажове и стипендии, ангажирайки се в различни етапи от кампанията в периода април - септември. Двете пълни стипендиантки, които се отличиха още на първо класиране с най-впечатляващо общо представяне, споделиха, че всъщност се включват в програмата не само за да усъвършенстват уменията си, но и да получат повече яснота по отношение на кариерния път, по който искат да поемат и очакват с нетърпение срещата си с преподавателите и останалите участници.

Йоана Тарльовска е Магистър по Финансов мениджмънт (УНСС), работила е като Адвайзър в KPMG България, а преди това е преминала и стаж в Българска фондова борса. Тя получи 100% стипендия от Капитал - MDV, за отлично цялостно представяне на теста и входящите интервюта.

Стелияна Златева е Магистър по Право (ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий"), специализирала е в няколко чуждестранни университета в Германия, Франция, и Австрия, преминала е стажове в правна кантора Schoenherr AL – Виена, Австрия и в Администрацията на Президента на Република България. Тя получи 100% подкрепа за обучението си от водещата компания за онлайн разплащания Paysafe.

Доротея Воева, управител на MDV Professional Education сподели: "През 2016 г., когато стартирахме Училището по финанси и счетоводство за млади професионалисти, също наблюдавахме силен интерес за учебен формат от този вид. Тогава 60 кандидата участваха в първоначалния подбор. След всички етапи на селекция само 15 получиха предложение на продължат в програмата. Щастливи сме, че тази година наблюдавахме двойно повече кандидати - над 130 и в крайна сметка раздадохме 13 стипендии - също двойно повече. Беше много трудно да вземем решение кои млади професионалисти да наградим с пълни стипендии. Предоставихме и много повече частични и специални стипендии от предварително предвиденото. Виждаме огромното желание и старание на кандидатите и осъзнаваме, че им е трудно да се справят и с работа и с учене, много от тях са и все още редовни студенти в български университети. Искаме да им дадем максимален шанс за развитие и смятам, че този път дори надминахме очакванията."

Сред изявените стипендианти с 50% подкрепа са: Александра Кръстева (Финансов координатор във фирма за преводи и локализация), Анелия Атанасова (GL счетоводител в компания за споделени услуги), Катерина Тодорова (счетоводител в инвеститорска компания), Недялка Вълчева (сътрудник в правна кантора). Още седем участника са получили специални стипендии.

MDV Professional Education и КАПИТАЛ вече са поканили всички участници и партньори на 6 октомври от 17:00 часа в офиса на ул. Шейново 7 за официално откриване на програмата на Училището за 2017. В приятелска, но и тържествена атмосфера ще се срещнат завършилите миналото издание, новите финалисти, преподавателите, както и официални гости, за да споделят идеи за развитието на професията на финансисти и счетоводители в контекста на новите предизвикателства и възможности за бизнеса.

След като приключи етапа на официална селекция на стипендиантите, вече е отворена регистрацията за компании, желаещи да включат в програмата или отделни модули от по-високите нива свои служители (Level 2 - Apprenticeship, Level 3 - Professional Gateway, Optional Modules), за да им предложат структурирани знания, които да им помогнат да са по-ефективни на работното място.

Редица компании вече разпознаха формата като отлична възможност за подготовка на своите младши специалисти и подкрепиха в различна степен Училището по финанси и счетоводство за млади професионалисти. Сред тях са Paysafe, EY (Ernst and Young) и "СОРТИС Инвест" ЕООД, които отвориха и специални квоти в стажантските си програми за участниците в обученията. AG Capital, Асарел-Медет, EXL Services, Coca-Cola BSO и др. подкрепиха програмата още през 2016 и разпознаха практическата стойност на преподаваното съдържание.

Обученията са базирани на казуси и добри практики, които се преподават в базовите нива на международните квалификации АССА и ААТ., а преподавателите - Георги Кирилов FCCA CF, Линкълн Майлс BA HONS, FCCA, FCMI, FCIS IFRS, д-р ик. н., ДЕС Таня Коточева, адв. Илия Грозданов MJur са утвърдени специалисти с опит в бизнеса и сертификации от професионални институти.

Всички участници в миналогодишното издание на School of Finance and Accounting for Young Professionals започнаха работа или заеха стажантски позиции преди или веднага след завършването на обучението и продължават да работят в компаниите, които към настоящия момент потвърждават отличното им представяне.

Програмата на School of Finance and Accounting for Young Professionals е насочена към млади специалисти и предоставя ключови знания и умения за работа в големи финансово-счетоводни отдели, компании тип центрове за изнесени услуги и е подходяща за всички, които търсят професионално израстване или кариерна промяна. Завършването на Училището по финанси и счетоводство дава нужната подготовка за явяване на базовите изпити както за специализираната квалификацията AAT, така и за диплома по счетоводство и бизнес ACCA.

В интервю за Капитал, Анелия Лападжова, Head of Accounting and Shared Services, Paysafe подчерта, че обучението в School of Finance and Accounting помага за обогатяване на специализирания език и по-лесна комуникация с финансовите отдели в другите държави, тъй като занятията и материалите са на английски език. Анелия добави още: "Бих посъветвала работодателите, ако имат възможност да запишат служителите си на всички модули, не само на този, които е тясно свързан с текущите им задължения. Може би няма да видят пряка полза веднага, но такава има със сигурност."

LEVEL 1 / НИВО 1 : Introduction

Bookkeeping Transactions 1 – 7-8 Oct – Георги Кирилов FCCA CF

Cost Accounting 1 - 28 – 29 Oct - Георги Кирилов FCCA CF

Fnancial Accounting 1 - 10 – 11 Nov - Георги Кирилов FCCA CF

LEVEL 2/ НИВО 2: Apprenticeship

Bookkeeping Transactions 2 - 14 - 15 Oct - Георги Кирилов FCCA CF

Financial Accounting 2 - 18 – 19 Nov – Линкълн Майлс BA (Hons), FCCA, FCMI, FCIS IFRS

Cost Accounting 2 - 2 – 3 Dec - Георги Кирилов FCCA CF

LEVEL 3/ НИВО 3: Professional Gateway

Preparation of Financial Statements 3 - 25 – 26 Nov - Линкълн Майлс BA (Hons), FCCA, FCMI, FCIS IFRS

Cost Accounting 3 - 9 – 10 Dec - Георги Кирилов FCCA CF

Business Case - Dec

Optional Modules for Knowledge/ Допълнителни модули по избор

Law and Tax (BG Legislation)- 4 Dec – адв. Илия Грозданов

External and Internal Audit, Professional Ethics - 5 Dec – Таня Коточева, ДЕС, PhD

Budgeting 11 Dec - Георги Кирилов FCCA CF

Cash Management and Credit Control - 12 Dec - Георги Кирилов FCCA CF

Работен език - английски

Продължителност - 7 октомври – 12 декември 2017 (присъствени модули, основно в събота и неделя плюс онлайн лекции)

Цена на едно ниво - 700 лв. (без ДДС)

Цена на всички нива (1 участник) – 2,000 лв. (без ДДС)

Цена за всеки от допълнителните модули: 250 лв. (без ДДС

Цена за регистрация във всички нива плюс всички допълнителни модули: 2,700 лв (без ДДС)

Повече информация и регистрация на capital.bg/mdv_FA

Контакти:


[email protected]

+359 887 492 126

Христина Христова

Регистрацията за индивидуални и корпоративни записвания за отделни модули извън стипендиантската програма вече е отворена

Тази седмица приключи второ класиране в конкурса за стипендии и стажове на Училището по финанси и счетоводство за млади професионалисти. Поради големия интерес от страна на работодатели беше удължен срокът за кандидатстване и повече млади професионалисти получиха шанс за подкрепа в обучението си.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK