🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

В "РАШЕВ И КО" работят утвърдени специалисти в изграждането на ФЕЦ

Опитът на служителите им позволява да решават проблемите бързо и успешно

ФЕЦ "Лом"
ФЕЦ "Лом"
ФЕЦ "Лом"
ФЕЦ "Лом"

Компанията

"РАШЕВ И КО" ЕООД е частна компания, създадена през 2015 г., но активната си дейност започва през 2022. Компанията се занимава с цялостно изграждане на фотоволтаични електроцентрали и за краткото време, в което оперира на пазара, тя се доказва като един от най-сигурните партньори в бранша.

"РАШЕВ И КО" започва плавно да расте, а собственикът като човек, мислещ с хоризонт напред, инвестира в бизнеса всеки спечелен лев и разширява дейността на компанията. Отскоро фирмата прави първи стъпки в ново начинание - изграждането на пътни ограничителни системи, и всичко това благодарение на финансовата независимост и притежаването на собствена техника и машини. В компанията работят утвърдени професионалисти в изграждането на ФЕЦ-ове, но екипът се увеличава със започването на новото начинание.

От самото начало

"РАШЕВ И КО" държи на основни принципи

- честност, качество, работа в екип, безопасност и удовлетвореност. Благодарение на тях компанията успява да се наложи като лидер в България и продължава развитието си в Европа. През юли т.г. компанията завърши проект с мощност 5 MW в Мусолен, Франция. Скоро се очакват стартирането на още няколко проекта във Франция с приблизителна мощност 90 мВтп, а също така и в Естония, Полша, Унгария, Румъния и Латвия.

За собственика на компанията едно от най-важните неща е екипът, с който работи (това са хората, които помагат при огледа на имота, през създаването на идеен проект, изготвянето на необходимите документи, доставката на цялостното оборудване до изграждането и въвеждането в експлоатация). Благодарение на гъвкавите условия, бонуси и перфектните условия на труд фирмата привлича едни от най-добрите работници в бранша. Развитието на всеки човек от екипа върви неразделно с развитието на дружеството и поради тази причина "РАШЕВ и КО" осигурява допълнителни курсове и практики, където служителите трупат още опит и знания.

За да осигури безупречно качество при изграждането на една централа, Илиян Рашев (собственик и управител на "РАШЕВ и КО")

Разчита не само на екипа си, но и на доказали се партньори

Панелите, които "РАШЕВ и КО" използва, са от Astronergy, AE Solar и JA Solar. Стринговите инвертори идват от Huawei, а металните конструкции - от полската компания Corab. Разбира се, понякога не всичко върви по план и проблем може да възникне във всеки етап - с доставката на компоненти, забавянето на документи, както и при самото изграждане. Благодарение на опита, който имат зад гърба си всички служители, проблемите се разрешават успешно и в най-кратък срок.

Предимствата на слънчевата енергия и нейното преимущество пред другите видове енергия са несъмнени поради факта, че този вид енергия е неизчерпаем. Всяка направена инвестиция за производство на електричество посредством слънчевата енергия е ценна, сигурна и в близките години изключително предпочитана.

"РАШЕВ И КО" ЕООД е с фокус върху бъдещето. Смятаме, че възобновяемата енергия може да помогне на околната среда, и затова напълно подкрепяме целта на "Зеления пакт" на ЕС, който ще допринесе за подобряването на благосъстоянието и здравето на гражданите и идните поколения. Една от мисиите на компанията е да предложи висококачествени инженерни решения при проектирането, изграждането и поддръжката на фотоволтаични системи, използвайки най-модерните високотехнологични панели.