🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Хуасън" създаде соларни клетки и панели от ново поколение

Компанията предоставя на клиентите си ефективни решения за чиста енергия

"Хуасън" създаде соларни клетки и панели от ново поколение
"Хуасън" създаде соларни клетки и панели от ново поколение
Компанията

Huasun
("Хуасън") разработва и произвежда соларни фотоволтаични клетки и панели по нов вид технология, наречена Heterojunction Technology, или HJT. Фирмата е основана през юли 2020 г. с начален капитал 5 млрд. евро и за по-малко от три години успява да се превърне в един от водещите производители на соларни продукти от този вид технология. До момента (2023 г.) "Хуасън" разполага с производствен капацитет 20 GW годишно, като в края на 2023 г. този капацитет ще бъде разширен до 40 GW с нови предприятия, разположени в Източен Китай.

Научни разработки

"Хуасън" реагира проактивно на решенията, свързани с изменението на климата. Обединявайки под егидата си най-опитните таланти в областта на HJT технологията, фирмата създава уникален изследователски екип, ръководен от професионални експерти (около 120 души, вкл. видни професори в сферата на фотоволтаиката), чиято основна задача е да проучи различни подходи за подобряване ефективността на соларните клетки и панели и да реализира масово производство на тези продукти. Благодарение на високоразвитите лаборатории и предприятия, с които фирмата разполага, както и изцяло независимия отдел за изследване и развитие на нови технологии "Хуасън" успява да създаде соларни клетки и панели от ново поколение, предоставяйки на клиентите си ефективни решения за чиста енергия с по-висока производителност и по-добра възвръщаемост.

Технологията HJT

Технологията HJT има множество предимства в сравнение с други съществуващи фотоволтаични технологии на пазара. Благодарение на подобрената си структура клетките HJT имат по-висока ефективност (над 25.5% в масово производство), по-голяма издръжливост и по-ниска деградация. При панелите на "Хуасън" рискът от микропукнатини и свързаните с тях горещи точки е сведен до минимум, вероятността от PID (потенциално индуцирано разграждане) и LID (деградация, предизвикана от светлина) са елиминирани, имат по-нисък температурен коефициент, благодарение на което мощността на панелите остава стабилна дори и при високи температури. Тези, както и много други преимущества правят HJT технологията предпочитан избор при изграждане на соларни инсталации от всякакъв мащаб.

Заключение

Световното енергийно потребление продължава да расте, оказвайки огромен натиск върху глобалните екосистеми и допринасяйки за изменението на климата в световен мащаб. "Хуасън" си поставя за основен приоритет благосъстоянието на планетата и бъдещето на идните поколения. Чрез постоянни иновации компанията успява да оптимизира най-добрата соларна технология на пазара (HJT), довеждайки я до нейните най-високи нива на ефективност и производителност, като същевременно запазва цената на крайния продукт на изключително конкурентно ниво.

Иновативни продукти

Благодарение на големите възможности на HJT технологията и посвещавайки години на усилия за изследване и развитие, "Хуасън" помага на своите партньори да постигнат поставените си цели за устойчиво развитие и въглеродна неутралност.

В момента в масово производство са панели с най-висок КПД на пазара и мощност над 715 W, с отлично представяне и на задната страна (до 90%).

За домакинствата е разработена специална серия в черен цвят, за да добави художествени щрихи към енергийната независимост и облика на вашия дом.

За повече информация: [email protected]

Уебсайт: www.huasunsolar.com

Телефон за България: 00359 87 896 9574