Ръководството на Евробанк е внесло в “Банков надзор” на БНБ искане за издаване на сертификат на името на Ивелина Дечева, която е шеф на кредитирането в банката. Тя ще бъде член на управителния съвет на мястото на напусналия преди две седмици Петър Славов. Другите трима членове на УС на Евробанк са Емил Ангелов, Бисер Митриков и Антон Тодоров.


“ПроКредит Банк” е получила писмо от БНБ, в което централната банката потвърждава, че ще сертифицира управителния съвет на новоучредената банка, съобщи изпълнителният директор на “ПроКредит Банк” Петър Славов. Акционерите на банката внесоха документите си за искане на лиценз преди седмица и очакват да го получат до септември.


Решението за възлагане на активите на фалиралата Международна банка за инвестиции и развитие в полза на държавата вероятно ще се забави. Съдия Здравка Първанова е върнала искането за възлагане на синдичката Малинка Атанасова с резолюция, че към документите за проваления търг не е приложена пълната оценка на активите на МБИР. От своя страна синдичката е препратила искането на съдията в БНБ, която разполага с исканата оценка. Очаква се БНБ да я изпрати в съда идната седмица.


Булбанк пак беше удостоена с награда за банка на годината, този път лидерът на банковата ни система спечели приза във възстановената анкета на в. “Пари” за най-добра банка в първа група (с активи над 800 млн. лева). Жури в състав Иван Искров, Любомир Филипов, Иван Панчев, Васил Василев, Емил Хърсев и Владимир Събев избра за победители също “БНП Париба”, Първа инвестиционна банка и Юнионбанк - съответно във втора, трета и четвърта група по разделението на банковата система от БНБ.


“УниКредито”, собственик на Булбанк, отново беше обвързана в италианската преса със слухове за сливане с друга италианска банкова институция. Според “Де ла Сера” мениджмънтът на “УниКредито” преговарял с управленския екип на “Медиобанка”. Всяко сливане трябва да бъде одобрено от шефа на италианската централна банка Антонио Фацио, който обаче многократно заявява, че не е благосклонно настроен към подобни сливания на големи банки.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар