Представяме ви новия подобрен капитализъм

Европа предлага да се пренапишат правилата на световната финансова система от 1944 г. и да се създаде глобален регулатор

Съвременната световна финансова система прилича много на електрическа мрежа без бушони. Всичко работи перфектно, докато... работи. Ако някъде напрежението се покачи леко, не е страшно, но ако има сериозен удар, всичко по веригата започва да изгърмява. Дали ще я наречем монетаризъм (по модела на американския икономист Милтън Фридмън) или пазарен фундаментализъм (според спекуланта Джордж Сорос), но в последните месеци финансовата система претърпя мощен удар и спря да работи. Затова и всички заговориха за промяна. А единствената работеща алтернатива, известна на икономическата наука, е системата от фиксирани валутни курсове и засилена регулация известна като Бретън Уудс. През юли 1944 г., още преди да е свършила Втората световна война, 730 представители на бъдещите страни победителки се събират в едноименното селце в Ню Хемпшър, САЩ и договарят новия световен ред. Именно затова и британският премиер Гордън Браун призова за


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
65 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  Avatar :-(
  напътствие
  • + 1

  Осветляване всички офшорни фирми и излизане от анонимност на всички видове парични операции !!!

  Нередност?
 • 2
  Avatar :-|
  Бай Тошо

  "приземяване, приземяване, приземяване" - казано от Тодор Живков още преди 20 години.

  Нередност?
 • 3
  Avatar :-|
  бай ТОШО / Янко /

  Не съм казал : "крадете , крадете, крадете" , а пък аз естествено се подземих!

  Нередност?
 • 4
  Avatar :-|
  ..

  а,
  горят си бедните свещите, да броят на богатите парите
  пазара сам ще се орегулира
  защо се опитват да запазват хегемонията на един или друг
  да са си правили сметката
  като фалираха ит компаниите защо не се вълниваха... после всичко се оправи
  и сега така ще стане
  ...аман от политици

  Нередност?
 • 5
  Avatar :-|
  Камата
  • + 1

  И сега кво- без американска мечта, без ябълката,без пинизите на неограничените възможности и прочие алабализми,зад които се криеше каубойската дипломация ,войни ,които носеха много страдания на невиннини хора,но пълнеха джобовете на няколкот стотици фамили по света.Бомби и куршуми прикрити зад поредсния кьорфишек

  Нередност?
 • 6
  Avatar :-|
  инфо

  Това е част от историята със събитията, предшестващи настоящата криза:

  "В края на 19 век банките, контролирани от империята на Ротшилд, стартират широка кампания. за да получат контрол над богатата американска икономика. Европейските Рошилдови финансират J.P.Morgan & Co, Khun Loeb & Co. Bank, Standart на Джон Д. Рокфелер , железниците на Едуард Хариман и стоманодобивните заводи на Андрю Карнеги. През 1900 г. Ротшилдови пращат един от своите агенти, Паул Варбург, да работи заедно с Khun Loeb & Co. Bank в САЩ. Якоб Шиф и Паул Варбург стартират кампания за изграждане на "Федерална Резервна Банка" (ФЕД) като непоклатима ЧАСТНА БАНКА на Америка!
  В една реч пред нюйоркската търговска камара от 1907 г. Якоб Шиф директно заявява:
  "Ако не получим централна банка с удовлетворителен контрол над набавянето на кредити, тази страна ще преживее най-острата и стресираща финансова криза в историята си."
  Така САЩ са хвърлени в последващата валутна криза и паниката на капиталовия пазар съсипва живота на десетки хиляди души в цялата страна. Освен многото милиарди американски долари хаосът на нюйоркската борса носи на Ротшилдови и желания успех. Кризата е използвана като аргумент за създаването на централна банка, за да се избегнат подобни инциденти в бъдеще. По-късно Паул Варбург заявява пред банковия и валутния комитет:
  "Първото, което ми дойде наум в паниката беше, че се нуждаем от една Clearing bank (Централна банка)."
  Окончателният вариант на решението да бъде въведена Федерална Резервна Банка възниква на частна земя, собственост на Дж. П. Морган - остров Джекил, Джорджия, като събралите се лица са предприели безпрецедентни мерки за безопасността и анонимността си. Въвеждането на ФЕД през 1913 г. улеснява международните банкери да заздравят финансовата си власт в САЩ. Съвсем логично Паул Варбург, човекът на Рошилд, става първият председател на ФЕД. Решението за Федералния резерв е последвано от 16-ти допълнителен текст в американската Конституция, който РАЗРЕШАВА НА КОНГРЕСА ДА ОБЛАГА С ДАНЪК ЛИЧНИТЕ ДОХОДИ НА ГРАЖДАНИТЕ. Такива са последствията, след които американското правителство не може да печата пари, за да финансира собствените с операции. ТОВА Е ПЪРВИЯТ СЛУЧАЙ В ИСТОРИЯТА НА САЩ, КОГАТО НАРОДЪТ ЗАПОЧВА ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ ЗА ДОХОДИТЕ СИ!
  Най-големите собственици на акции на Федералния резерв по онова време са:
  1. Банките на Ротшилд от Лондон и Париж;
  2. Lazard Brothers Bank от Париж;
  3. Israel Moses Seif Bank от Италия;
  4. Warburg Bank от Амстердам и Хамбург;
  5. Lehman Brothers от Ню Йорк;
  6. Khun Loeb Bank от Ню Йорк;
  7. Рокфелеровата Chase Manhattan Bank от Ню Йорк;
  8. Goldman Sachs Bank от Ню Йорк.

  Заради огромната и парична власт, конгресменът Чарлс Линдберг още тогава нарича нововъзникналата "федерална" банка "невидимото правителство"!
  Противно на това, което преобладаващото мнозинство от хората по света и в Америка мислят, САЩ не разполагат със собствена валута, а доларът се заема от FED, частната емисионна банка на САЩ!
  Малко преди да бъде убит, Джон Ф. Кенеди искаше да приеме закон, който да отнеме на Фед-а правото да емитира долари и САЩ да получат своя собствена валута, след което той беше застрелян! Първото нещо, което неговият заместник Линдън Б. Джонсън предприе, след като зае президентския пост бе, да отмени точно този законопроект за въвеждане на "истински" долар, независим от Федералния резерв!"

  Нередност?
 • 7
  Avatar :-|
  инфо

  "Терминът "Нов световен ред", олицетворяващ намеренията на онези около 2,000 семейства, които контролират света и правителствата за световно господство, се разгласява за първи път в публичното пространство от ...Джордж буш Старши на 11 септември 1990 г. (точно единадесет години преди удара на Световния търговски център).
  Ето и едно изказване на Уесли Кларк, бивш главнокомандуващ НА ВОЙСКИТЕ НА НАТО:
  "Прерупреждавам европейците да не вярват, че в рамките на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД САЩ ще имат някакви скрупули да предприемат военна интервенция и в Европа, ако интересите ни са застрашени, и то с всички средства, включително ядрено оръжие. Като цяло САЩ ще се стремят да не промеят мизерията в повечето държави с корумпиран и отвратителен режим. Аз лично смятам, че Америка би извършила интервенции и в Западна Европа, дори и днес на някои хора това да им се струва абсурдно. САЩ НЕ БИХА ПРИЕЛИ ДЪЛГО ЕВРОПЕЙСКАТА ЯДРЕНА И ИКОНОМИЧЕСКА СИЛА!
  Как и кога обаче САЩ - правителството (хората на Новиа световен ред) се чувстват застрашени ние всички видяхме наскоро в Ирак. Но това не е нито първият, нито вторият, а за съжаление вероятно и последния подобен "прецедент".
  Нека да се върнем години назад и да си спомним американската провокация при Пърл Харбър, коствала живота на много американци!
  Сега вече не е етайна, че Рузвелт всячески е провокирал Япония към война, като на 26 ноември 1941 г. поставя военен ултиматум, с който изисква японската държава да изтегли войските си от Индокитай (днес Виетнам) и Китай (от Манджурия). Това е исторически факт, който се пази в тайна. Военният ултиматум на Рузвелт е предумишлено укрит от американския Конгрес до нападението на Пърл Харбър. Всички са единодупни, че на Япония не остава никаква друга възможност, освен войната. Сапата Япония опитва всичко, за да избегне военен конфликт със САЩ. Принц Кеной, чпонският посланик в САЩ, прави всичко възможно да се срещне с Рузвелт във Вашингтон или Хонолулу и да потърсят изход от ситуацията. По-късно той дори е готов да изпълни исканията на САЩ, за да избегне войната, но американският президент многократно отказва да говори с него, тъй като военните действия с Япония са отдавна планирани - какти и тези с Германия. По това време най-приближените съветници нееднократно са били запитвани от Рузвелт как може да се обърне общественото мнение в Америка (американците са били масово срещу намеса във войната) и неизменният отговор е бил - само при първоначална атака от страна на Япония!
  Същевременно Рузвелт заявява пред американския народ:
  "Изправяйки се пред вас, бащи и майки, още веднъж ви уверявам. Казах го и преди, и ще го повтарям още и още, и още: вашите момчета няма да бъдат изпратени на каквито и да е било войни в чужбина!"

  1) В писмо от 27 януари 1941 г. американският посланик в Токио Джоузеф Грей пише до Рузвелт, че в случай на война между Япония и САЩ, Пърл Харбър ще бъде първата цел.
  2) През август 1941 г. конгресменът Дайс предоставя на президента Рузвелт информация не само за целта - Пърл Харбър, но и карта на стратегическия план за нападението. Принуждават го да мълчи.
  3) През 1941 г. американските тайни служби успяват да разкодират както дипломатическия, така и военния код на Япония. Рузвелт и съветниците му предварително са знаели за точната дата, часа и целта на атаката.

  Ал Билек, един от двамата оцелели от "Филаделския експеримент" разказва през септември 1991, как по онова време и той е бил позициониран в Пърл Харбър, но една седмица преди нападението е изтеглен, защото по-късно е трябвало да работи заедно с Никола Тесла по "Филаделския експеримент". Дори му съобщили, че го изтеглят заради нападението и че бил твърде ценен, за да загине там.
  Самият Пърл Харбър е бил предупреден 2 часа преди атаката и естествено няма възможност да се подготви за нея. Рузвелт всъщност е целял точно това, за да може малко по-късно да нарече японците "задкулисни свине" , и американците трябвало да "отмъстят" за тази атака...
  Не знам за вас, но аналогиите със сценарият около атаките на Световниа търговски център са повече от фрапиращи за мен!"

  Нередност?
 • 8
  Avatar :-|
  инфо

  Горните редове, както и настоящето интервю, са с автор Ян ван Хелсинг, и може би да са от интерес за мнозина за ориентация в онова, което наистина стана и става в момента.
  "Американският граждански съдия Даниел Дойл Бинъм беше достатъчно дързък през 2002 г. да се обади в "San Francisco Federal-Reserve-Bank (FED)" и да проведе повече от удовлеторителен разговор с някой си Рон Супински от Public Information Department, който се цитира тук дословно (П означава ПИТАЩИЯ, а г-н С.: - г-н СУПИНСКИ):

  П: Г-н Супински, "Federal Reserve System" собственост на държавата ли е?
  Г-н С.: Ние сме учреждение на правителството.
  П: Не такъв беше въпросът ми. Той държавна собственост ли е?
  Г-н С.: Това е учреждение на правителството, създадено от Конгреса.
  П: "Държавният резерв" фирма ли е?
  Г-н С.: Да.
  П: Има ли държавата какъвто и да било акционен фонд във "Федералния резерв"?
  Г-н С.: Не, такива притежават банките-членки.
  П: Банките-членки частни ли са?
  Г-н С.: Да.
  П:Имат ли банкнотите на "Федералния резерв" някакво окритие?
  Г-н С.: Да, собствеността на "Федералния резерв", но преди всичко властта на Конгреса да налага данъци на гражданите.
  П: Казвате властта да се касират данъци? Това ли е покритието на "банкнотите на Федералния резерв"?
  Г-н С.: Да.
  П: Колко са общо финансите на "Федералния резерв"?
  Г-н С.: "San Francisco-Bank" притежава $ 36 милиарда в активи.
  П: Какво представляват тези активи?
  Г-н С.: Злато, самата Федерална резервна банка и гражданите на държавата.
  П: Каква е стойността на унция злато а Федералната резервна банка по документи?
  Г-н С.: Нямам такава информация, но "San Francisco-Bank" притежава $ 1,6 милиарда в злато.
  П: Да не би да казвате, че Федералната банка в Сан Франциско само като банка притежава $ 1,6 милиарда в злато, а салдото на това богатство са правителствени гаранции?
  Г-н С.: Да.
  П: Откъде "Федералният резерв" получава "банкнотите на Федералния резерв"?
  Г-н С.: Те са оторизирани от хазната.
  П: Колко плаща "Федералният резерв" за "банкнота на Федералния резерв" от $ 10?
  Г-н С.: Петдесет до седемдесет цента.
  П: Колко плащате за "банкнота на Федералния резерв" от $ 100?
  Г-н С.: Същото - 50-70 цента.
  П: Само петдесет цента за $ 100 е доста добра печалба, не мислите ли?
  Г-н С.: Да.
  П: Следователно американската хзна плаща на "Федералния резерв" по $ 20,60 на $ 1.000 номинална стойност, респективно малко повече от два долара за $ 100, така ли е?
  Г-н С.: Приблизително.
  П: Не използва ли "Федералният резерв" "банкнотите на Федералния резерв", които винаги струват два долара, за изкупуване на американския дълг от правителството?
  Г-н С.: Да, но това не е достатъчно.
  П: Но в общи линии е така.
  Г-н С.: Да, в общи линии е така.
  П: Колко "банкноти на Федералния резерв" са в обръщение?
  Г-н С.: $ 263 милиарда, но ние можем да дадем само малък процент общата сума.
  П: Къде отиват "другите банкноти"?
  Г-н С.: В хорските дюшеци, в невидимия сектор и в нелегални пари от наркотици.
  П: След като дългът се изплаща в "банкноти на Федералния резерв", как $ 4 трилиона национален дълг може да бъде изплатен с всичките намиращи зе в обръщение "банкноти на Федералния резерв"?
  Г-н С.: Не знам.
  П: В случай, че федералното правителство събере всички намиращи се в обръщение "банкноти на Федералния резерв", щеше ли математически да е възможно да бъдат платени $ 4 трилиона национален дълг?
  Г-н С.: Не.
  П: Вярно ли ще е, ако кажа, че при тази политика на резерва срещу всеки влог от 1 долар в дадена банка -член могат да бъдат заети нови $ 8?
  Г-н С.: Около $ 7.
  П: Попоравете ме ако греша, но тук става дума за нови "банкноти на Федералния резерв" от $ 7, които никога не са в обръщение. Те са създадени "от въздуха", защото кредитите и двата долара никога не са били плащани. С други думи: "банкнотите на Федералния резерв" никога не са били реалност, не са били отпечатани физически, а само генерирани по документи и за да събират такси. Вярно ли е?
  Г-н С.: Да.
  П:Това ли е причината, че в обръщение има само $ 263 милиарда Горните редове, както и настоящето интервю, са с автор Ян ван Хелсинг, и може би да са от интерес за мнозина за ориентация в онова, което наистина стана и става в момента.
  "Американският граждански съдия Даниел Дойл Бинъм беше достатъчно дързък през 2002 г. да се обади в "San Francisco Federal-Reserve-Bank (FED)" и да проведе повече от удовлеторителен разговор с някой си Рон Супински от Public Information Department, който се цитира тук дословно (П означава ПИТАЩИЯ, а г-н С.: - г-н СУПИНСКИ):

  П: Г-н Супински, "Federal Reserve System" собственост на държавата ли е?
  Г-н С.: Ние сме учреждение на правителството.
  П: Не такъв беше въпросът ми. Той държавна собственост ли е?
  Г-н С.: Това е учреждение на правителството, създадено от Конгреса.
  П: "Държавният резерв" фирма ли е?
  Г-н С.: Да.
  П: Има ли държавата какъвто и да било акционен фонд във "Федералния резерв"?
  Г-н С.: Не, такива притежават банките-членки.
  П: Банките-членки частни ли са?
  Г-н С.: Да.
  П:Имат ли банкнотите на "Федералния резерв" някакво окритие?
  Г-н С.: Да, собствеността на "Федералния резерв", но преди всичко властта на Конгреса да налага данъци на гражданите.
  П: Казвате властта да се касират данъци? Това ли е покритието на "банкнотите на Федералния резерв"?
  Г-н С.: Да.
  П: Колко са общо финансите на "Федералния резерв"?
  Г-н С.: "San Francisco-Bank" притежава $ 36 милиарда в активи.
  П: Какво представляват тези активи?
  Г-н С.: Злато, самата Федерална резервна банка и гражданите на държавата.
  П: Каква е стойността на унция злато а Федералната резервна банка по документи?
  Г-н С.: Нямам такава информация, но "San Francisco-Bank" притежава $ 1,6 милиарда в злато.
  П: Да не би да казвате, че Федералната банка в Сан Франциско само като банка притежава $ 1,6 милиарда в злато, а салдото на това богатство са правителствени гаранции?
  Г-н С.: Да.
  П: Откъде "Федералният резерв" получава "банкнотите на Федералния резерв"?
  Г-н С.: Те са оторизирани от хазната.
  П: Колко плаща "Федералният резерв" за "банкнота на Федералния резерв" от $ 10?
  Г-н С.: Петдесет до седемдесет цента.
  П: Колко плащате за "банкнота на Федералния резерв" от $ 100?
  Г-н С.: Същото - 50-70 цента.
  П: Само петдесет цента за $ 100 е доста добра печалба, не мислите ли?
  Г-н С.: Да.
  П: Следователно американската хзна плаща на "Федералния резерв" по $ 20,60 на $ 1.000 номинална стойност, респективно малко повече от два долара за $ 100, така ли е?
  Г-н С.: Приблизително.
  П: Не използва ли "Федералният резерв" "банкнотите на Федералния резерв", които винаги струват два долара, за изкупуване на американския дълг от правителството?
  Г-н С.: Да, но това не е достатъчно.
  П: Но в общи линии е така.
  Г-н С.: Да, в общи линии е така.
  П: Колко "банкноти на Федералния резерв" са в обръщение?
  Г-н С.: $ 263 милиарда, но ние можем да дадем само малък процент общата сума.
  П: Къде отиват "другите банкноти"?
  Г-н С.: В хорските дюшеци, в невидимия сектор и в нелегални пари от наркотици.
  П: След като дългът се изплаща в "банкноти на Федералния резерв", как $ 4 трилиона национален дълг може да бъде изплатен с всичките намиращи зе в обръщение "банкноти на Федералния резерв"?
  Г-н С.: Не знам.
  П: В случай, че федералното правителство събере всички намиращи се в обръщение "банкноти на Федералния резерв", щеше ли математически да е възможно да бъдат платени $ 4 трилиона национален дълг?
  Г-н С.: Не.
  П: Вярно ли ще е, ако кажа, че при тази политика на резерва срещу всеки влог от 1 долар в дадена банка -член могат да бъдат заети нови $ 8?
  Г-н С.: Около $ 7.
  П: Поправете ме ако греша, но тук става дума за нови "банкноти на Федералния резерв" от $ 7, които никога не са в обръщение. Те са създадени "от въздуха", защото кредитите и двата долара никога не са били плащани. С други думи: "банкнотите на Федералния резерв" никога не са били реалност, не са били отпечатани физически, а само генерирани по документи и за да събират такси. Вярно ли е?
  Г-н С.: Да.
  П: Това ли е причината, че в обръщение има само $ 263 милиарда Горните редове, както и настоящето интервю, са с автор Ян ван Хелсинг, и може би да са от интерес за мнозина за ориентация в онова, което наистина стана и става в момента.
  "Американският граждански съдия Даниел Дойл Бинъм беше достатъчно дързък през 2002 г. да се обади в "San Francisco Federal-Reserve-Bank (FED)" и да проведе повече от удовлеторителен разговор с някой си Рон Супински от Public Information Department, който се цитира тук дословно (П означава ПИТАЩИЯ, а г-н С.: - г-н СУПИНСКИ):

  П: Г-н Супински, "Federal Reserve System" собственост на държавата ли е?
  Г-н С.: Ние сме учреждение на правителството.
  П: Не такъв беше въпросът ми. Той държавна собственост ли е?
  Г-н С.: Това е учреждение на правителството, създадено от Конгреса.
  П: "Държавният резерв" фирма ли е?
  Г-н С.: Да.
  П: Има ли държавата какъвто и да било акционен фонд във "Федералния резерв"?
  Г-н С.: Не, такива притежават банките-членки.
  П: Банките-членки частни ли са?
  Г-н С.: Да.
  П:Имат ли банкнотите на "Федералния резерв" някакво окритие?
  Г-н С.: Да, собствеността на "Федералния резерв", но преди всичко властта на Конгреса да налага данъци на гражданите.
  П: Казвате властта да се касират данъци? Това ли е покритието на "банкнотите на Федералния резерв"?
  Г-н С.: Да.
  П: Колко са общо финансите на "Федералния резерв"?
  Г-н С.: "San Francisco-Bank" притежава $ 36 милиарда в активи.
  П: Какво представляват тези активи?
  Г-н С.: Злато, самата Федерална резервна банка и гражданите на държавата.
  П: Каква е стойността на унция злато а Федералната резервна банка по документи?
  Г-н С.: Нямам такава информация, но "San Francisco-Bank" притежава $ 1,6 милиарда в злато.
  П: Да не би да казвате, че Федералната банка в Сан Франциско само като банка притежава $ 1,6 милиарда в злато, а салдото на това богатство са правителствени гаранции?
  Г-н С.: Да.
  П: Откъде "Федералният резерв" получава "банкнотите на Федералния резерв"?
  Г-н С.: Те са оторизирани от хазната.
  П: Колко плаща "Федералният резерв" за "банкнота на Федералния резерв" от $ 10?
  Г-н С.: Петдесет до седемдесет цента.
  П: Колко плащате за "банкнота на Федералния резерв" от $ 100?
  Г-н С.: Същото - 50-70 цента.
  П: Само петдесет цента за $ 100 е доста добра печалба, не мислите ли?
  Г-н С.: Да.
  П: Следователно американската хзна плаща на "Федералния резерв" по $ 20,60 на $ 1.000 номинална стойност, респективно малко повече от два долара за $ 100, така ли е?
  Г-н С.: Приблизително.
  П: Не използва ли "Федералният резерв" "банкнотите на Федералния резерв", които винаги струват два долара, за изкупуване на американския дълг от правителството?
  Г-н С.: Да, но това не е достатъчно.
  П: Но в общи линии е така.
  Г-н С.: Да, в общи линии е така.
  П: Колко "банкноти на Федералния резерв" са в обръщение?
  Г-н С.: $ 263 милиарда, но ние можем да дадем само малък процент общата сума.
  П: Къде отиват "другите банкноти"?
  Г-н С.: В хорските дюшеци, в невидимия сектор и в нелегални пари от наркотици.
  П: След като дългът се изплаща в "банкноти на Федералния резерв", как $ 4 трилиона национален дълг може да бъде изплатен с всичките намиращи зе в обръщение "банкноти на Федералния резерв"?
  Г-н С.: Не знам.
  П: В случай, че федералното правителство събере всички намиращи се в обръщение "банкноти на Федералния резерв", щеше ли математически да е възможно да бъдат платени $ 4 трилиона национален дълг?
  Г-н С.: Не.
  П: Вярно ли ще е, ако кажа, че при тази политика на резерва срещу всеки влог от 1 долар в дадена банка -член могат да бъдат заети нови $ 8?
  Г-н С.: Около $ 7.
  П: Попоравете ме ако греша, но тук става дума за нови "банкноти на Федералния резерв" от $ 7, които никога не са в обръщение. Те са създадени "от въздуха", защото кредитите и двата долара никога не са били плащани. С други думи: "банкнотите на Федералния резерв" никога не са били реалност, не са били отпечатани физически, а само генерирани по документи и за да събират такси. Вярно ли е?
  Г-н С.: Да.
  П: Това ли е причината, че в обръщениеима само $ 263 милиарда "банкноти на Федерлния резерв"?
  Г-н С.: Това е част от причината.
  П: Грешно ли разсъждавам: вярно ли е, че когато (на Коледа през 1913 г.) беше приет законът за "Федералния резерве", на практика Конгресът преотстъпи правото на едно ЧАСТНО сдружение да сече монети и печата банкноти, и изобщо да регулира покупателната способност на американската валута? Всъщност от "Federal Reserve Bank" (ЧАСТНА ФИРМА) страната ми ВЗЕМА НА ЗАЕМ това, което БИ ТРЯБВАЛО ДА СА НАШИ СОБСТВЕНИ ПАРИ, ПЛЩС ЛИХВИТЕ! Вярно ли е, че държавният дълг не може НИКОГА да бъде изплатен в рамките на сегашната парична система?
  Г-н С.: По принцип - да.
  П: Надушвам "плъх", а Вие?
  Г-н С.: Съжалявам, но не мога да коментирам , аз работя тук.
  П: Проверяван ли е "Федералния резерв" от независими лица?
  Г-н С.: Да, проверяват ни.
  П: Защо тогава съществува актуално парламентарно решение (заведено по номер 1486) за цялостна проверка на документите на "Федералния резерв" от GAO (Goverment Accountability Office)? И защо "Федералният резерв" се противопостави?
  Г-н С.: Не мога да отговоря.
  П: Регулира ли "Федералният резерв" стойността на "банкнотите на Федералният резерв" и лихвените плащания?
  Г-н С.: Да.
  П: Обяснете ми как "системата на Федералния резерв" може да бъде конституционна, след като Конгресът на САЩ в лицето на Сената и Камара на представителите има властта (или най-малкото трябва да я има) да сече монети, печата банкноти и да регулира стойността? (Член 1, параграф 1 и 2.) Никъде в Конституцията не се дава право или пълномощие на Конгреса каквато и да е било изпълнителна конституционна форма да се трансферира към някакво частично предприятие - или напротив?
  Г-н С.: Не съм експерт по кондтитуционно право. Могада ви свържа с правния отдел.
  П: Мога да Ви уверя, че съм чел Конституцията. Та НЕ разрешава дуржавната власт да бъде преотстъпвана на частна фирма или сдружение. Не е ли казано ясно, че която и да е власт не се дава на частни лица, а се предоставя на държавата и на нейните граждани? Това не важи ли за едно частно предприятие?
  Г-н С.: Не мисля, ние сме създадени чрез законно събрание.
  П:Ще се съгласите ли: това е нашата страна и това трябва да са НАШИТЕ пари, както е по Конституцията?
  Г-н С.: Разбирам какво искате да кажете.
  П: Защо ние трябва да взимаме назаем (СРЕЩУ ЛИХВИ) "нашите собствени пари" от ЧАСТЕН консорциум на банкери? Не беше ли точно това причината, поради която "ние" лансирахме революция, за да се превърнем в сепаративна суверенна нация със собствени права?
  Г-н С.: (без отговор)
  П: Всичко това изобщо узаконено ли е във Върховния съд?
  Г-н С.: Мисля, че имаше съдебни дела.
  П: Имаше ли дела във Върховния съд?
  Г-н С.: Така мисля, но е съм сигурен.
  П:Не потвърди ли Върховният съд единодушно в A.L.A. (Schechter Poultry Corp. vs. Us and Carter vs. Carter Coal Co.) корпоративно констатираното разпореждане като противоконституционен акт на законодателната власт?
  Г-н С.: Не знам. Мога да ви препратя към правния ни отдел.
  П: Сегашната ни парична система не е ли "картонена кула", която ТРЯБВА да се срути, защото математически дълговете НИКОГА НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ПОГАСЕНИ?
  Г-н С.: Така изглежда. Мога да Ви кажа, че очевидно много добре разбирате материята и знаете какво говорите. Въпреки това ние имаме решение.
  П: И какво е о?
  Г-н С.: Дебитните карти.
  П: Имате предвид EFT (Electronic Fubds Transfer=електронно превеждане на пари)? Не е ли твърде опасно като имаме предвид качествата на компютрите? На държавата, на всички учреждения, вкл. "Федералния резерв", ще бъдат такива информации: например че в 2.30 часа Вие сте бил на бензиностанция та и сте купил безоловен бензин за 10.00 долара, по 1.41 долара галона, а после в 2.58 сте се отбил в магазина за хранителни стоки и сте си купил хляб, обяд, месо и мляко за 12.32 долара и накрая в 3.30 часа в аптеката сте взели лекарства за 5.62 долара. С дръги думи: Вие ще знаете кога и къде ходим ние, колко плащаме, колко плащат едрите търговци и колко пещелим. Със системата EFT в прекия смисъл на думата ще знаете всичко за нас. Това не е ли ужасно?
  Г-н С.: Да, малко е странно.
  П: Започвам да надушвам ГИГАНТСКИ ПЛЪХ, който вече е надхитрил Конституцията и. Не плащаме ли мито на частен банкерски консорциум под формата на данъци върху доходите?
  Г-н С.: Не бих го нарекъл мито, това са такси.
  П: Служителите не изпитват ли професионална ревност да бранят Конституцията от външни, както и от вътрешни врагове? Така погледнато, "Федералният резерв" не е ли вътрешен враг?
  Г-н С.: Не мога да кажа.
  П: Виновни са избраните от нас служители и хората от "Федералния резерв" заради собственото си облагодетелстване като така унищожават моето гражданско право, а това измяна. За измяна наказанието не е ли смърт?
  Г-н С>: Мисля, че да.
  П: Много благодаря за информацията и за отделеното време. И ако позволите, бих Ви посъветвал да направите необходимите стъпки за зашита на себе си и своето семейство и да изтеглите всичките си пари от банката, преди системата да се срине. Аз лично ще го направя.
  Г-н С.: Нещата не изглеждат добре.
  П: Нека бог има милост към духовете, които стоят зад противоконституционното и криминално деяние, наречено "The Federal Reserve". Ако ВСЕСИЛНАТА МАСА се събуди и разбере за този гигантски удар, няма да го сметнат за дреболия.
  Беше удоволствие да разговарям с Вас и още веднъж Ви благодаря за отделеното време. Надявам се, че ще послушате съвета ми, преди нещата да са се сринали окончателно.
  Г-н С.: За съжаление нещата не са добри.
  П: Желая Ви хубав ден и благодаря за времето.
  Г-н С.: Благодаря, че се обадихте."

  Нередност?
 • 9
  Avatar :-|
  Будала Българин

  "Идеята да се преустрои капитализмът "
  До като Капитализъм-ът се Преустройва с Шоковата си Терапия,ние трябва да заемем подобаващо место,за с/ка на тези,които използваха нашатаШокова Терапия !
  Така е при Капитализъм-а

  Нередност?
 • 10
  Avatar :-|
  Будала Българин

  И аз си присъединявам към колегите,които благодарят на
  инфо [Анонимен | неутрално]
  днес, 16:33
  за изчерпателната информация по такива важни теми.
  Да не забравяме,филма "Пърл Харбър", но да не забравяме и повода за него.
  Да не забравяме,че "Констутуция на САЩ" е свещена според Висшите кръгове, но не се спазва.
  Да живее Демокрацията и Капитализъм-ът !

  Нередност?
Нов коментар