🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Европейска програма финансира "интелигентни" решения за енергията

До 30 март кандидатите могат да изпращат запитвания дали идеите им са подходящи за финансиране и по кои мерки трябва да бъдат насочени

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Цели

Основните цели на програмата са подобряване на енергийната ефективност и рационалното използване на енергийните източници в строителството и индустрията, промотиране на нови и възобновяеми енергийни източници, подкрепа за енергийната ефективност в транспорта.

Програма "Интелигентна енергия - Европа" започна да набира проектни предложения за 2012 г. Програмата е основният инструмент на Европейската комисия за премахване на нетехнологичните бариери пред енергийната ефективност и разнообразяването на енергийните източници. Това означава, че по нея не се финансират технологични иновации, а по-скоро дейности, насочени към осигуряване на правна и информационна среда в подкрепа на "интелигентната енергия". Такива може да са например подготовка и подкрепа на законодателни мерки, информационни кампании, обучения и създаване на ефикасни схеми и партньорства.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.