Най-старата банка в Швейцария се закрива
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-старата банка в Швейцария се закрива

Работник поставя логото на Notenstein bank пред централата на най-старата банка в Швейцария Wegelin в Сент Гален.

Най-старата банка в Швейцария се закрива

Wegelin се призна за виновна, че е помагала на богати американци да заобикалят данъчните закони на САЩ

6611 прочитания

Работник поставя логото на Notenstein bank пред централата на най-старата банка в Швейцария Wegelin в Сент Гален.

© Reuters


Най-старата банка в Швейцария - Wegelin&Co., прекратява дейността си, след като призна пред съд в Ню Йорк, че в продължение на години е помагала на американски граждани да укриват от данъци доходите си, съобщи BBC.

Wegelin е първата чуждестранна банка, привлечена под отговорност от американските власти в новата история. Обвинението, което беше оповестено през февруари 2012 г., разтърси шейцарския банков свят.

Според постигнатото споразумение банката ще плати 57.8 млн. долара, включващи обезщетение от 20 млн. за укритите данъци, 15.8 млн. компенсации заради свързани печалби, получени между 2002 и 2010 г., и 22.05 млн. долара глоба. Присъдата по делото ще бъде произнесена на 4 март.

Wegelin няма клонове извън Швейцария и за да управлява парите на клиенти от САЩ, е използвала съответните банкови услуги на банка UBS, което е  стандартна банкова практика.

От Wegelin&co, която е основана през 1741 г., са признали, че за около 10 години съдействали на 100 американци да укрият от данъци близо 1.2 млрд. долара. Това е първата чужда банка, която признава вината си за укриване на данъци по обвинения от САЩ.

Няма информация дали от банката са дали на американското правосъдие имената на клиентите си от САЩ. Не е ясно също така дали Вашингтон няма да търси съдебна отговорност срещу трима от банкерите на трезора - Михаел Берлинка, Урс Фрай и Рогер Келер.


15 коментара
 • 1
  hypopotam avatar :-@
  Хипчо

  Да я осъди трибунала в Хага!

 • 2
  bozkata avatar :-?
  bozkata

  Интересно, колко българи имат сметки в тази банка?!

 • 3
  dekster avatar :-|
  КЛЮЧАРЪ

  До коментар [#2] от "bozkata":

  За българите не мисли! Дянков получи диск с инфо от германците, но след постъпване на съответните суми където трябва, се оказа, че влоговете на нашенци са чисти като роса.

 • 4
  ariman_info avatar :-?
  Ariman

  Е добре, забирам че има връзка между доверие - банкиране, но защо за бога банката ще прекратява дейност? Какви са обективните причини?
  Реално банката е осъдена ок, но защо най-старата банкова институция в Швейцария ще затвори врати след дребен скандал и минимална глоба?

 • 5
  the8 avatar :-P
  The 8


  И сега какво се случва с парите ми там?

  А с офшорните зони какво правим?

 • 6
  boby1945 avatar :-P
  boby1945

  А Стив Ханке и разни балъци се кахърят за нивото на корупцията в България!!! За 10 години узаконили кражбата на 1.2 млрд.долара данъци??? Аферим, щом малката никому неизвестна "банка" в Швейчария го признава по сурдинка, какви ли ги "върти" банка като Морган Стенли ....

 • 7
  gost22 avatar :-|
  gost22

  До коментар [#6] от "boby1945":

  Ако в щатите имаха нашето ниво на корупция, никога нямаше да се повдигне такъв въпрос, камоли да се стигне до съд и присъда...

 • 8
  enchev avatar :-P
  Enchev,Iliya

  Нека без констатации вече а започнем с обзор на грешките си;
  ЗАЩО "Най-старата банка в Швейцария се закрива"??

  Можели някой от нашите БГ журна-ЛИГИ и псевдо-полит "Евро марионет-коментатори" да каже не анонимно разбирасе, ИСТИНАТА-ЗАЩО??
  Не!
  Ето ИСТИНАТА-защо; казва не пророчески а исторически-диалектично, полит-пророка Илия Енчев;

  Първо ми се иска да кажа "ЧЕСТИТА НОВАТА-2013 ГОДИНА, НА ВСИЧКИ СЪНАРОДНИЦИ-БЪЛГАРИ, НА ЦЕЛИЯТ СЪСТАВ ОТ "КАПИТАЛ-НОВИНИТЕ", който ни даде възможност да коментираме сериозно или не, НА ПОЗНАТИ И НЕ ПОЗНАТИ, НА КОМЕНТАТОРИ (но без циниците) и Журналисти рискували живота с цел истината около събитията, по горещите точки на ПЛАНЕТАТА-Земя.

  ЧЕСТИТА НОВАТА 2013г., и
  Нека се научим да прощаваме,
  нека бавно остаряваме,
  нека повече да се обичаме,
  и на себе си да заприличаме,
  Нека бъдем по-добри
  не само в празничните дни!
  Щастлива Нова Година, мили сънародници!

  Инвеститорите вече не очакват разпад на еврозоната, защото там настъпва вече КРАХ.

  Бaнк-€вро-Колониалистите си измиват финансовите неуспехи и провал, с “малките” проблеми на сателитчетата си в €вро-Ш€НГ€Н-конгломерата.
  Че как няма да има КОРУПЦИЯ НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ НО И В ЦЕЛИЯ Евро-КОНГЛОМЕРАТР КОГАТО СИСТЕМАТА НЕ Е СТАБИЛНА ИЗ ОСНОВИ И ПО ПРИНЦИП;

  Забележете каква масонизирала сбирщина е €вро-ШЕНГЕН-конгломерата!

  ПРАВИЛНОТО НАЗВАНИ€ НА €C / €U-то е;
  АВАНТЮРИСТИЧНО-НЕДООБМИСЛEН €-КОНГЛОМ€РАТ на
  КОНЦ€ПТУАЛ€Н, Ш€НГ€НO-МАСОНСКИ, КОЛОНИАЛ€Н-КОНСТРУКТИВИЗЪM.

  КОНГЛОМЕРАТ-Сбирщина от Царства, Кралства, Р€публики, Монархии и даже най-срамното, в чл€нство € допуснат най-голямият КОЛОНИАЛИСТ в момента на планетата.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ € подложила на ИЗГНАНИ€ до д€н дн€ш€н, цял €дин Народ без Родина, д€мек-ократично?
  Става дума за Народа на Островите Чагос.
  БРИТАНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но: #1 в 21ви В€К, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ КОЛОНИАЛЕН-Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??
  За да скрият престъплението си са дали острова под наем на НАТО от 1970г., а народа е изселен в ИЗГНАНИЕ до сега.
  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  http://www.youtube.com/watch?v=Qnp2_8klt0I

  СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТИ В РАЗПАДАЩИЯТ СЕ ВЕЧЕ €ВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМ€РАТ!
  ТАЗИ МАСОНИЗИРАЛА СБИР-ЗOНА В КОЯТО ДОПУСНАХМЕ МАСОН-ЛУКАНОВИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ - "РАН-ЪТ" < http://bgsviat.narod.ru > ДА ПОСАДЯТ И БЪЛГАРИЯ В €ВРО-КОЛОНИЯЛ ЧЛ€НСТВО, НИКОГА НЕ€ БИЛА А И Н€МОЖЕ ДА БЪДЕ в тази си ФОРМА, съюз, а кaмоли "демократичен", както са се самоназвали, незнаейки значението на истинската ДЕМОКРАЦИЯ!
  Къде въобще има, истинскa-демокрация в света?

  Ка няма да има КОРУПЦИЯ КОГАТО, Н€ САМО Ч€ СЕ ПОТДЪРЖА ДВОЙНО-ТРОЙНОТО СЧ€ТОВОДСТГВО, НО И БАДЖАНАК-ШУР€ЙСКОТО ХОДАТАЙСТВО И НАЗНАЧАВАН€ (а не избор ), НА РЪКОВОДНИТ€ КАДРИ.

  Вижте какво е направила ЗАТВОР€НО-ПАРТИЙНАТА АМАТЙОРСКА-ИДЕОЛОГИЗАЦИЯ с обществото в държавитe!
  Всички сме с РАЗПОКЪСАНА ЕДИНСТВОТО НИ жертва на, ЧАСТНO-ГРУПИРАЛA ПОСР€ДСТВ€НИТ€ НИ Н€ЛОЯЛ-Р€Ш€НИЯ, НА КУЛТ-МАЖОРИТИРАНА ПОЛИТ-УЗОРПАЦИЯ в Парламента, ДИСКРИМИНИРАНO!
  ДОКОГА??
  Меж-партийна безприемстйвеност, пререкания, поборства, НЕНАВИСТ, ОМРАЗА, наложили насилствено тоталнотo социално-разцепление, още повече в държава с многоетническо общество като РОДИНАТА НА ДЯКОНА - БЪЛГАРИЯ!
  И то в момент когато ни трябва КОНСОЛИДАЦИЯ а не БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ, НE ПАРТИЙНО-ИДЕОЛОГИЗИРАНА, НE РЕЛИГИОЗНА и най-срамното, НE ЕТНИЧЕСКА груп -безприемственoст, за да оцелeeм.
  Когато можем само с една единствена дума "ПРИЕМСТВЕНОСТ", приета Конституционно като закон, да променим из основи социалната си нестабилна структура и държавно ръководство.
  Когато можем дa сменим аматйорският троично-безприемствен, остарял с миналият век начин в отношенията си, градейки, нов-ПРИЕМСТВЕН РАЗЛИКИТЕ ни, Истински ДЕМОКРАТИЧЕН НАЧИН НА ДЪРЖАВНО ПРОФЕСИОНАЛНО РЪКОВОДСТВО И СОЦИАЛНО-ЛОЯЛНИ ОТНОШЕНИЯ.

  Ка няма да има КОРУПЦИЯ КОГАТО, СЕ ЗАЛЪГВАМЕ ЧЕ ЖИВ€€М В ТAЗИ ПСЕВДО-Д€МОКРАТИЧНA, западно копирана, €ВРО-АНАРХИЯ НЕСЪВМЕСТИМА С БИТА И КУЛТУРАТА НА БЪЛГАРИТЕ, ПАРЛАМ€НТАРНА-ДИСКРИМИНАЦИЯ?

  Че даже ВЕЧЕ И ВЕЛИКИЯТ БОТЕВ ЗАПОЧНА ДА СЕ СМ€€ ОТ ПОРТРЕТИТЕ СИ, НА СЕГАШНИТЕ НИ €-ЛОБИСТИ И НАТО-МАРИОН€Т БЮДЖ€ТНИ-ХРАНТУТКИ.

  ПОНЕЖЕ ПРОКУРАТУРАТА НИ Е ПОДВЛАСТНА НА ЕВРО-МНАСОНСТВОТО, ЗА ДА СЕ ПАРИРАТ ГЕШЕФТИТЕ ИМ,
  https://www.bivol.bg/gergov-lozha-plovdiv.html
  Трезвият БЪЛГАРСКИ разум на потомците на Дякона ПОДСКАЗВА ЧЕ, ЗА ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕДИМ ГОРБАЧЁВ-ПЕРЕСТРОИЧНО НА ЕДНО КРИЗИС-МЕСТО КАКТО СМЕ СЕГА, ЕВРО-МАРИОНЕТНО, И НАТО-ПЕТРОЛ-ГЕНОЦИДНО;
  БЪЛГАРИТЕ РЕШИХМЕ ОТ НАЧАЛОТО НА 2013г. КОНСТИТУЦИОННО, ВСИЧКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ВОГЛАВЕ С ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ДЕПУТАТ-ДНЕВНИ РАЗХОДИ И ПРАВИТЕЛСТВО, ДА ПРЕМИНАТ НА РАБОТНO-ОТЧЕТЕН ХОНОРАР-ЗАПЛАЩАНЕ!!

  Т.е., ВСЕКИ ЕДИН, НЕЗАВИСИМО ОТ ПОСТА НАЗНАЧЕН НА ДЪРЖАВНА РАБОТА И ДЛЪЖНОСТ, ДА ПОЛУЧАВА НЕ КОНСТАНТНО БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСКA МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА, А ХОНОРАР-ЗАПЛАТА, НO САМО СЛЕД ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТ ОТ ОБЕЩАНИЕ ИЛИ ИЗВЪРШЕНА РАБОТА НА ПОСТА!
  И ТO, РЕЗУЛТАТ ОТ РАБОТА, ПРИЕТ ОТ ;
  "КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ".

  ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ТАКАВА ВИСОКО ОТГОВОРНА И ОТЧЕТНА"КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ", ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ИЗ ОСНОВИ ЦЯЛАТА НИ СЪДЕБНА, БАДЖАНАК-НАСЛЕДНИЧЕСКА СБИРЩИНА И СЕ НАЗНАЧИ НОВ ПРОГРЕСИВНО-МИСЛЕЩ ПРОКУРОРСКИ СЪСТАВ ОТГОВОРЕН И ТОЙ ПРЕД НОВАТА НИ СТРОГО-ПРИЕМСТВЕНА РАЗЛИКИТЕ НИ, КОНСТИТУЦИЯ!

  Най много до 3 месеца, ако не сеотчете резултат на работа, Държавния виновник да бъде морално СЪДЕН БЕЗ СЪДЕБЕН ИМУНИТЕТ и ОТКУП ЗА БЯГСТВО от съдa-ВЪЗМЕЗДИЕ за НАРУШЕНИЕТО.
  Държавния виновник да бъде материално, СЪДЕБЕНO отговорен и отстранен от пост и длъжност, без право на връщане, И ПРАКТИКА В ДЪРЖАВНАТА СФЕРА!

  "БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА"
  GLOBAL-КОЛОНИЗИРАЩА и ЗЛАТО-ЛИКА
  NАТО-ПЕТРОЛ ГЕНОЦИДНА,
  Парламент-ДИСКРИМИНАЦИОННA.

  ГРУП СРЕЩУ ГРУПА, човек срещу ЧОВЕКА,
  Нелоял срещу ТАЛАНТА, Мaжoритетна!
  "КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ"?
  Н. Йо. ВАПЦАРОВ

  И на всичко това сме зашлевили прозвището "ДЕМОКРАЦИЯ", без да осъзнаваме какво значи.

  Ка няма да има КОРУПЦИЯ КОГАТО; Всички сме жертва на ЧАСТНАТА ГРУПИРАНA, КУЛТОВО-МАЖОРИТИРАНА ПОЛИТ-УЗОРПАЦИЯ, основана на западно-Парламентарната БЕСПРИЕМСТВЕННА разликите ни човешки, ДИСКРИМИНАЦИЯ!

  До кога, ПИТА ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една централна улица в родният му град-ПЛОВДИВ не случайно носи?
  http://www.youtube.com/watch?v=BGpTrDEqQRs&feature=related
  http://bgsviat.narod.ru
  http://www.bulgarlar.com/Pravda/Vostok/Gruz_Bulgar.html

  БИ-СМИЛ-AЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!
  СМЪРТ НА П€ТРОЛ-Г€НОЦИДНИTE ПИС-КИЛЪРИ!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev_ip@abv.b

 • 9
  enchev avatar :-(
  Enchev,Iliya

  What is the truth and the real meaning of the €C / €U name?

  The truth & proper €U / €C name is;
  Inconsid€r€d Conglom€racy of Conc€ptual Constructivism by;
  Kingdoms, Republics, Prince-lands, Quince-lands, Monarchy and Colonialists in membership!
  Yes, Colonialist No-1 in 21 Century €ngland, is the silent member on this Inconsid€r€d €U / €C Colonial Conglom€racy,

  Сегодня лучше в чёрту повериш, чем в человеку!

  Днес след Горбачёвската ВАКХАНАЛИЯ с прозвището “ПЕРЕСТРОЙКА”,
  (без никoй до сега да докаже какво именно се пере-настрои), повечето вярват в ДЯВОЛА вместо в ЧОВЕКА!

  "Да повярваш на банкер, че ти отпуска €вро-заем, "БЕЗВЪЗМЕЗДНО" за да ти помогне, е все едно да повярваш на зимата, че очаква с радост пролетта."
  "СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ ТОВА, КОЕТО ИСТОРИЦИТЕ НЕ ВИ КАЗВАТ"
  От Никола М. Николов

  ВСЕКИ НАРОД СИ ИМА СВОЕТО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ.
  А и всяка една ФАМИЛИЯ има своето задължение пред семейство и общество.
  БЪЛГАРИТЕ СТОЯТ В ЯДРОТО-ЗАРОДИШ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА ТАЗИ ПЛАНЕТА!
  БЪЛГАРИТЕ сa светована сила!
  "Фрaнсоa Митеран"
  АКО НАРОДИТE СA ВЕРНИ НА ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО СИ ЩЕ УСПЕЯТ!
  "Норман Дейвис"
  http://www.youtube.com/watch?v=3OPuVgTHubA

  НO ЗНАЯТ ЛИ СЕГАШНИТЕ НИ;
  УЛТРА-ДЯСНO Г€РБо-Ц€НTРИСТИ,
  €ВРО-ЛОБИСТИ,
  НАТО-Петрол марионетки,
  €ВРО-Бизнес РЕК€ТЪОРИ, и
  РОДИНО-ПРОДАЖНИЦИ,
  КАКВО Е НАШЕТО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ КАТО БЪЛГАРИ-ЯДРО НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА ПЛАНЕТАТАTА?
  НЕ РАЗБИРАСЕ, СЪДЕЙКИ ПО “РЕЗУЛТАТИТЕ” OT АМАТЙОРСКATA ИМ ОХТОПОДШTИНА, НАТО-МАРИОНЕТШTИНА И ЕВРО-ЛОБИЗЪМ, ГРАБЕЩИ ГОРИTE, ПЛАНИНИTE И ЗЕМИТЕ НА ДЯКОНА!
  A, КАКВО Е ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО НА Фам. ЕНЧЕВИ, ПРЕД СЕМЕЙСТВО И ОБЩЕСТВО?
  НАШЕТО ПРЕДНАЗНАЧЕНИE-ЗАДЪЛЖЕНИЕ ЗА ДА ЗАПАЗИМ РОД И ОБЩНОСТ E, ДА ВЪЗБУДИМЕ “Социалната ПЕРЕСТРОЙКА”,
  за да направим Родината на Дякона ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА, T.e.,
  «ВЕЛИКИТЕ»;
  ОРТОДОКСКА,
  КАТОЛИЧЕСКА,
  БУДИСТСКА,
  ЮДАИСТСКА И
  ИСЛЯМСКА "ЛОЖИ", АКО НЕ СЕ ЗАХВАНАТ С РЕЛИГИОЗНАТА "ПЕРЕСТРОЙКА", НАЛОЖЕНА ИМ ОТ СВЕТОВНИТЕ РЕЛИГИОЗНО-ДЕМОГРАФСКИ ПРОМЕНИ, ЩЕ ДОВЕДАТ СВЕТА ДО КАТАКЛИЗЪМ, И ДО ПЪЛНО ИЗЧЕЗВАНЕ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ.
  КАКВО ИМАМ В ПРЕДВИД;
  ВСЯКА ЕДНА ОСНОВНА РЕЛИГИОЗНА СТРАНА;
  ХРИСТИЯНСТВО, ИСЛЯМ, БУДИЗЪМ И ЮДАИЗЪМ, СА ДЛЪЖНИ ДА НАПРАВЯТ РАДИКАЛНИ ДОПЪЛНЕНИЯ КЪМ СВЕЩЕННИТЕ СИ КНИГИ-ПИСАНИЯ, (КОРАН, БИБЛИЯ, Талмуда, Тора и т.н.) ДОПЪЛВАЙКИ ГИ С ИЗИСКАНОТО СВЕЩЕННОТО, но все още пренебрегнато УСЛОВИЕ ( „ПРИЕМСТВЕНОСТ” ), ОТСЪСТВАЩО И В КОРАН И В БИБЛИЯ, и в Талмудатa, и Торатa, отсъстващо и в будиските "Трипитака" и "Даммапада", УЗАКОНЯВАЙКИ ЕДИН ПЪТ ЗА ВИНАГИ РАЗНО-ВЕРИЕТО МЕЖДУ НАС ХОРАТА НА ТАЗИ ПЛАНЕТА!!

  НЕКА СЕ ПРИЕМЕМ ЕДИН ДРУГ КАТО ХОРА-БРАТЯ-ЧЕЛОВЕЦИ, ВЯРВАЩИ В "ЕДИН-БОГ" НО С РАЗНИ ИМЕНА ( Христос, Аллах, Йехова, Буда или наречен така, както му се иска на всеки един човек и т.н.)

  ДО КОГА РЕЛИГИОЗНИTE КАНОН-СЪБЛЮДАТЕЛИ, ЩЕ НИ ГЛЕДАТ ЖАЛКАТА РЕЛИГИОЗНО-ПОЛЯРИЗИРАНА ОРИСИЯ , ЗАХВЪРЛЕНА ВЪВ ВРЕНМЕТО НА СРЕДНОВЕКОВНИТЕ ОСТАРЯЛИ ДОГМИ на БЕСПРИЕМСТВЕНОСТ И ПРОТИВОРЕЧИЯ, КОГАТО ЗА ВСИЧКИ НАС ГОСПОД Е ЕДИН??

  ТОЧНОТО НАЗВАНИЕ НА €C / €U-то е;
  АВАНТЮРИСТИЧНО-НЕДООБМИСЛН €ВРО КОНГЛОМЕРАТ на
  КОНЦЕПТУАЛЕН Ш€НГ€НO-МАСОНСКИ КОНСТРУКТИВИЗЪМ от;
  КРАЛСТВА, ЦАРСТВА, РЕПУБЛИКИ, МОНАРХИИ, И забележете,
  КОЛОНИАЛИСТИ В ЧЛЕНСТВО!
  ТАЗИ МАСОНИЗИРАЛА СБИРЩИНА В КОЯТО ДОПУСНАХМЕ МАСОН-ЛУКАНОВИТЕ ПРЕСТЪПНИ НАСЛЕДНИЦИ, ДА ПОСАДЯТ И БЪЛГАРИЯ В КОЛОНИЯЛ-ЧЛЕНСТВО, НИКОГА НЕ Е БИЛА А И НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ съюз!

  Дa, Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ € подложила на ИЗГНАНИ€ до д€н дн€ш€н, цял €дин Народ без Родина, д€мек-ократично?
  Става дума за Народа на Островите Чагос.
  БРИТАНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но: #1 в 21ви В€К, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ КОЛОНИАЛЕН-Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??
  За да скрият престъплението си са дали острова под наем на НАТО от 1970г., а народа e изселен в ИЗГНАНИЕ до сега.
  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  http://video.google.com/videoplay?docid=-3667764379758632511
  http://www.youtube.com/watch?v=Qnp2_8klt0I

  СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТИ В РАЗПАДАЩИЯТ СЕ ВЕЧЕ €ВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМЕРАТ!

  The proper €U / €C name is;
  Inconsid€r€d Conglom€racy of Conc€ptual Constructivism by;
  Kingdoms, Republics, Prince-lands, Quince-lands, Monarchy and Colonialists in membership!
  Yes, Colonialist No-1 in 21 Century €ngland, is the silent member on this Inconsid€r€d €U / €C Colonial Conglom€racy,

  Сегодня в чёрту лучше повериш, чем в человеку!
  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg

  Стани репортер!
  stani_reporter@novinite.bg

 • 10
  boby1945 avatar :-P
  boby1945

  До коментар [#7] от "gost22":

  Нищо по специално
  [quote#7:"gost22"] в щатите [/quote]
  Нивото е в пъти по голямо щом им трябват на бюрократите от IRS 10 години да се усетят че някаква швейцарска банка, трета ръка, им "прекарва" м/у краката 1.2 млрд. долара...
  За историите на Мадоф, 50 млрд.долара пирамида (Капустин ряпа да яде) и за много милиардното "начинание" на Дик Чейни чрез Халибъртън да не говорим....


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK