Охраната на огризките от КТБ

С девет месеца закъснение политиците трескаво се забързаха да опазват активите на банката. Доколкото такива са останали

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Едно от първите неща, които току-що назначените квестори в КТБ правят, когато влизат в централата й на площад "Гарибалди" в столицата, е да запечатат касите, трезорите, директорския кабинет и да наемат нова охранителна фирма за сградата. Девет месеца по-късно това не изглежда да е помогнало в опазването на остатъците от банката. Последните отчети на КТБ показват, че активите й са се стопили до сума, много по-малка от онова, което имат да вземат вложителите й, кредиторите й, а вече и Фондът за гарантиране на влоговете. И това не е станало, защото някой физически е отнесъл бюрото на Атанас Буров или картините - подарък от Ирена Кръстева, а заради счетоводното отразяване на действия, започнали много преди банката да бъде затворена - кредити на свързани лица без дейност и без качествени обезпечения, позволяващи всичко ценно и възстановимо да потегля в неизвестни посоки...

След месеци бездействие управляващите с огромно закъснение окачествиха случилото се като грабеж и вдигнаха рамене, че били безсилни да го спрат, защото имало дупки в законите. Освен че е невярно, това оправдание отклонява вниманието от истинската причина за случващото се. А то не е, че "лошите" са бързи и действат ловко, а че "добрите" не правят нищо да ги спрат. Така банкерът Цветан Василев и депутатът Делян Пеевски раздуха балона КТБ, така сега се разпилява империята, изградена около банката, така се изплъзват и виновните.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

27 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  jozi81 avatar :-|
  Мафията си има държава
  • - 2
  • + 56

  Правителството иска назначаване на временен синдик за да опази близо 2 млрд лв. активи на банката – толкова били останали от близо 5 млрд. лв. към 30.06.14г. Дотук цесиите и прихващанията в КТБ разрешени от квесторите са над 1 млрд. лв.т.е. имаме общо едни 3 млрд. лв реални пари. Може ли някой от одиторите, извършили „консултацията” за финансовото състояние на КТБ, на базата на който бе отнет лиценза й /Делойт, Ърнст & Янг и Афа/ да обясни на нас, простосмъртните, как така обезцениха и отписаха 4,222 млрд. лв от портфейла на банката? Защото обезценка на Х сума или активи, означава, че са равни на 0. Като извадим от 5 млрд. лв тия 4,222млрд. лв. остават 0,778 лв или под 1 милиард. В същото време имаме цесии за 1 млрд /явно за няКой активите на банката си заслужават/, останали активи за спасяване - 2 млрд, още поне 1 млрд. изпарили се депозити над 100 000 евро за които депозантите духат супата… Нещо сметката не излиза нито на одиторите, нито на Капитал - май всичките ви твърдения през годините за активите на банката са ялови! Време е за лавина от дела към съда в Страсбург.

  Нередност?
 • 2
  jozi81 avatar :-|
  Мафията си има държава
  • - 3
  • + 50

  "Едно от първите неща, които току-що назначените квестори в КТБ правят..."

  Така, така...я да видим какво са свършили прескъпо платените с парите на КТБ квестори, нзаначени от БНБ да упражняват специалния надзор? По своята същност тоя надзор е оздравителна процедура траеща седмица-две, която трябва да изправи на крак банка в ликвидна криза. В случаят с КТБ централната банка не само я постави под най-жестоката форма на надзор, която се прилага при банка с капиталова неадекватност, но де факто чрез квесторите досъсипа банката в многомесечната си прегръдка. Никакво оздравяване нямаше, а планомерно източване на активите на банката, които от над 6,8 млрд. към 30 юни се стопиха до 1,8 млрд. към 31 декември /вижте иконографиката към сатията/. Цената на това грандиозно престъпление, режисирано от #КОЙ, са не само тия 3,5 млрд. лв, изплатени от Фонда за гарантиране на влоговете, но и ония милиарди които тепърва ще плащаме на акционерите на банката. Защото нали не се съмнявате, че при същития с бели конци фалит на КТБ същите безпроблемно ще осъдят държавата в Страсбург? И познайте кой ще плати сметката - определено не ТОЙ...

  Нередност?
 • 3
  lefkovitz avatar :-|
  lefkovitz
  • - 1
  • + 45

  Фирмите с нови сръбски собственици са фирми на крадците Бисер Лазов и Веселин Бушев! Основните активи на КТБ са опоскани скоропостижно от Делян Пеевски, Александър Сталийски, Бисер Лазов, Теодора Танева, Венета Николова и Юлия Илиева. Първите двама са идеолози и поръчители , а останалите - извършители на обира на КТБ. Прокуратурата знае ли или... знае и си трае?

  Нередност?
 • 4
  jozi81 avatar :-|
  Мафията си има държава
  • - 1
  • + 46

  До коментар [#3] от "lefkovitz":
  [quote#3:"lefkovitz"] Прокуратурата знае ли или... знае и си трае? [/quote]

  Знае, знае Цацаратурата - та нали и те активно участваха в бутането на КТБ , а сега удобно си траят за кражбите на активите й от страна на #Кой и "защитените свидетели" - крадците Бисер Лазов и Теодора Танева. Мафията си има държава, има си и прокуратура...

  Нередност?
 • 5
  shushis avatar :-|
  shushis
  • - 2
  • + 31

  "На следващо място причина КТБ да изглежда опоскана са стотиците цесии и прехващания за близо 800 млн. лв., сключени между клиенти с кредити и клиенти с депозити в банката. Това са сделките, които държавата ще търси начин да развали, за да може Фондът за гарантиране на влогове в банките да си върне поне част от дадените дотук 3.5 млрд. лв. за изплащане на гарантираните депозити."
  Струва ми се, че вместо да правят такива еквилибристики трябваше да дадат шанс на акционерите да стабилизират банката. Но това не се хареса на Свиня, Сокол и Буда. И активите на банката щяха да са налице, и цесии нямаше да има, които сега да се чудят как да променят закона за да ги развалат.

  Нередност?
 • 6
  lefkovitz avatar :-|
  lefkovitz
  • - 2
  • + 29

  "Няма никакви индикации Станислав Лютов и Елена Костадинчев да са били особено активни срещу теча на активи"
  Е как ще има? Нека си припомним функцията на специалния надзор. А тя е: "да се оздрави банка, при която е налице опасност от неплатежоспособност". И каква я свършиха квесторите: фалираха банката. Защо да спират течовете като изпълняваха точно задачите, поставени от БНБ. Те пък, от своя страна реализираха стратегията на #КОЙ.

  Нередност?
 • 7
  sebastians avatar :-|
  sebastians
  • + 11

  "И ако политиците се опитат просто популистки да извличат дивиденти с цената на недообмислени мерки със задно действие, спокойно може да се окаже, че те единствено ще вдигнат още повече цената на "кражбата КТБ" за данъкоплатеца с разходи за съдебни дела срещу държавата."


  Горко ни!

  Нередност?
 • 8
  rosiraycheva50._ avatar :-|
  Роси
  • - 1
  • + 20

  Кой фалира КТБ,кой продължи да я източва и след затварянето, и кой
  толкова месеци не си мръдна пръста да защити интересите на вложителите и на държавата.Сега,след като уредиха,които трябва,всички се разбързаха.

  Нередност?
 • 9
  info111 avatar :-|
  info111
  • + 14

  Тъй като явно повечето от политиците - и визирам най-вече досега управялвалите - да ги изброя - тези от БСП, ДПС и ГЕРБ обичат да се правят на шапшали и да хвърлят димки обвинявайки другите, ЗАБРАВЯЙКИ ЧЕ ТЕ ВСИЧКИ, АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ НОСЯТ ОГРОМНА ВИНА (но различна, разбира се) ЗА КРАЖБИТЕ И БЕЗОБРАЗИЯТА В БАНКОВАТА СИСТЕМА И БЪЛГАРИЯ, в частност и КТБ, аз се почувствах провокиран да поприпомня някои от ФАКТИТЕ И СЪБИТИЯТА В НАЙ-НОВАТА ИСТОРИЯ НА Т.Н. ПРЕСТЪПЕН БЪЛГАРСКИ ПРЕХОД.
  И така - до ден днешен и безобразията и престъпленията в КТБ.

  Помните ли го "невинния" и "честния" Жан Виденов? (надявам се да ми стигне времето да опишем и "подвизите" на Орешарски - малцина българи си дават реална сметка за каква голяма серия от престъпления, в които е замесен и този става дума при него...)
  Виденов обясняваше, че "проблемите в банковия сектор през 1995-1996 год. се дължали на няколко фактора - подновяването на обслужването на външния дълг от края на 1994 г., сложната политическа обстановка, и по-конкретно въвличането на някои банки в предизборните кампании през 1995-1996 г., както и общото недоволство към банковата система тогава".

  КАКВА Е ИСТИНАТА ОБАЧЕ?
  ИМЕННО КАБИНЕТЪТ НА ЖАН ВИДЕНОВ ЗАГРОБИ СУМА ТИ ЧАСТНИ БАНКИ ЗАЕДНО С ДЪРЖАВНИТЕ! Как?
  Вие сте банка и искате (евтино) рефинансиране? НЯМА ПРОБЛЕМ! Само при едно "малко" условие - ЩЕ ТРЯБВА ДА ОТПУСНЕТЕ КРЕДИТ (с част от парите) НА ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ (а тези държавни предприятия пък бяха "убеждавани" доброзорлем да превеждат суми в един уж държавен фонд, изграден от Климент Вучев, КОЙТО СЛЕД ТОВА СЕ ОКАЗА ... ПРИВАТИЗИРАН (или по-точно парите в него чрез съответните фокуси...)
  Ама нямало как тези държавни предприятия да си върнат кредитите, ако им дадете заем?
  ЧЕ КАКВО ВИ БЪРКА ВАС ТОВА? КАКВО ВИ ИНТЕРЕСУВА?!?
  Именно така кабинетът "Виденов" загроби българските банки, А СРЕЩУ НЯКОИ ОТ ТЯХ ПЪК ЗАПОЧНА И ОТКРИТА ВОЙНА!?!?
  КАТО БЗК - БАНКА ЗА ЗЕМЕДЕЛСКИ КРЕДИТ, например!

  Но да се върнем още малко по-назад.

  ======================================

  БАНКОВИТЕ АФЕРИ - ЛЮПИЛНЯ НА ОЛИГАРХИЯТА

  ТАЙНИЯТ СЪЮЗ МЕЖДУ ПОЛИТИКАТА И ПАРИТЕ ОТГЛЕДА МАФИИ, КОИТО КОНСУМИРАТ България

  Григор Лилов

  Между 15 и 18 милиарда долара бяха задигнати от България за последното десетилетие. ТЕ “ЗАХРАНИХА” МАФИОТСКИТЕ “НАКАЗАТЕЛНИ ОТРЯДИ”, както личи от личната кореспонденция на покойния Луканов с премиера, и напълниха списъците на мъртвите финансисти.

  ОБАЧЕ ОГРОМНИТЕ СУМИ НЕ ПАДНАХА ОТ НЕБЕТО. ТЕ СА ОГРАБЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА И СПЕСТЯВАНИЯТА НА ГРАЖДАНИТЕ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДОБРА ПРЕДВАРИТЕЛНА РАБОТА И ОРГАНИЗАЦИЯ!?!?!?!?!?!?

  КАК СТАНА ТОВА?

  СОЦИАЛИЗМЪТ ЗАСИЛИ КРАЖБАТА...

  С ДВЕ РЕШЕНИЯ НА Политбюро на ЦК на БКП и Министерския съвет ЗАПОЧВА БАНКОВАТА “РЕФОРМА” В СТРАНАТА. ПРЕДИ ТОВА ФИНАНСОВИЯТ КАПИТАЛ У НАС СЕ ВОДИ ПО ЗАКОНА КАТО “ОБЩОНАРОДНА СОБСТВЕНОСТ”.

  ПЪРВАТА КРАЧКА КЪМ ГОЛЯМОТО РАЗГРАБВАНЕ СЕ ПРАВИ ОЩЕ ПРЕЗ 1987 г. ТОГАВА СЕ СЪЗДАВАТ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ОТРАСЛОВИ БАНКИ. ЗА ТЯХНА НОРМАТИВНА ОСНОВА СЛУЖИ НОВИЯТ Правилник на банките. ТОЙ ПРОКЛАМИРА “СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА АКЦИОНЕРНА СОБСТВЕНОСТ"!?! АБСУРДНА ПРАВНА ФОРМА, КАКВАТО НЯМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА, Е УДОБНАТА ДРЕХА, В КОЯТО СЕ ОБЛИЧА ХЕМ РАЗДЕЛЯНЕТО НА ДЪРЖАВАТА ОТ БАНКИТРЕ, ХЕМ И ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ЧАСТНО УЧАСТИЕ В ТЯХ. НАПРИМЕР В “Минералбанк” ДЯЛОВЕ И АКЦИИ СА РАЗПРОДАДЕНИ ПОЧТИ ВЕНАГА СЛЕД ТОВА. (тоест някой е бил много добре подготвен...)

  ЗАМИСЪЛЪТ Е МНОГО ПРОСТ - ВИСШАТА КОМУНИСТИЧЕСКА НОМЕНКЛАТУРА ДА ЗАПОЧНЕ ДА ПРЕБАРВА ПАРИТЕ НА България, СПЕСТЯВАНИЯТА НА ГРАЖДАНИТЕ Й И ОТПУСКАНИТЕ ОТ ЧУЖБИНА ЗАЕМИ. ЕСТЕСТВЕНО ДО ТОЗИ ГРАБЕЖ ЩЕ БЪДАТ ДОПУСНАТИ САМО ТЯ И НЕЙНИТЕ ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА!?!?!?!?!?!?!?

  =====================================

  Постановлението от 19 май и Протокол 19 от 28 август 1989 г. на Министерския съвет. ТАКА Е ОДОБРЕНА “Концепция за приватизация на държавните банки със 100 процента държавно участие”. НАБЛИЖАВАТ ГОЛЕМИ СЪБИТИЯ - ПРЕДИЗВИКАНИТЕ ИЗКУСТВЕНО “РЕВОЛЮЦИИ” ОТ ВЪРХА НА БСП И ВРЕМЕ ЗА ГУБЕНЕ НЯМА. ЗАТОВА ТОЗИ ПЪТ ИЗПОЛЗВАНАТА ТЕРМИНОЛОГИЯ Е ОТКРОВЕНА ПОЧТИ ДО БРУТАЛНОСТ!!!!!!!!

  ДРУГАТА “РЕВОЛЮЦИОННА” НОВОСТ В НЕГО Е ИДЕЯТА ЗА РАЗПРОДАВАНЕ НА БАНКИТЕ НА “ТРУДЕЩИТЕ СЕ”, КОИТО ЩЕ ВЛЯЗАТ В ТЯХ БЕЗ ПРАВО НА ГЛАС. БЛЕСТЯЩИЯТ МАНЬОВЪР ПО-КЪСНО БЕ ПРИЛОЖЕН ОТ ПОЧТИ ВСИЧКИ ЧАСТНИ БАНКИ. НАПРИМЕР, ПРИ КАПИТАЛ ОТ 1 млрд. лева, НАБРАН ОТ ХОРАТА, САМО 1 до 5% - НО С ГЛАС, СТИГАШЕ ЗА ПЪЛЕН КОНТРОЛ НАД ФИНАНСОВАТА ИНСТИТУЦИЯ.

  ДНИ ПРЕДИ ИСТОРИЧЕСКИЯ 10 ноември 1989 г. СЕ ПРЪУКВА ПОРЕДНОТО РЕШЕНИЕ – на 25 октомври 1989. ТО ДАВА ПРАВО НА НОВОУЧРЕДЕНИТЕ БАНКИ ДА ПРОДАВАТ ДО 80 НА СТО ОТ КАПИТАЛА СИ. СЛЕД КАТО ОСНОВИТЕ НА “ПАЗАРНАТА" ИКОНОМИКА ЗА СВОИТЕ ХОРА БЯХА ПОЛОЖЕНИ, ДОЙДЕ И РУХВАНЕТО НА ВЕЧЕ БЕЗПОЛЕЗНИЯ СОЦИАЛИЗЪМ ( и широко разпространената опорна точка на тези за ... РАВНИЯ СТАРТ, която отлично показва и огромната наглост и цинизъм на тези!)

  ...И САМИЯТ ТОЙ Я ОСЪЩЕСТВИ

  ЧРЕЗ СКРОЕНИЯ В ДВАТА ДОКУМЕНТА ТЕРТИП, БИВШИТЕ КЛОНОВЕ НА БНБ в София И НАВСЯКЪДЕ ПО СТРАНАТА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПРЕОБРАЗУВАТ В САМОСТОЯТЕЛНИ БАНКИ. ОТ ТАЗИ КРАЧКА ЗАПОЧНА ГОЛЕНИЯТ ГРАБЕЖ!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  МНОГО ОТ НОВОИЗЛЮПЕНИТЕ БАНКИ РАЗДАВАТ НА ПОРАЗИЯ КРЕДИТИ НА ОПРЕДЕЛЕНИТЕ И ПОСОЧЕНИ ОТ ПАРТИЯТА И КУКЛОВОДИТЕ Й ЛИЦА!

  От онази година – 1987, до март 1991 г. са купени акции от различни лица – фирми, граждани и кооперативи, за 243 млн. тогавашни левове. Български и небългарски резиденти прибират още 118 млн. лева капитал. Общата сума представлява една четвърт от размера на банковия капитал у нас – без БНБ, ДСК и Булбанк.

  ЗА ШЕСТ ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ (към онзи момент) НИТО ЕДИН РЕД И НИТО ЕДНА ЦИФРА ДОСЕГА НЕ БЯХА ОПОВЕСТЕНИ ПУБЛИЧНО!!! ЗАЩОТО ”СВЕТАЯ СВЕТИХ" НА ЗАГРАБВАНЕТО НА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ЦЕНТРОВЕ НА ПАРИТЕ НЕ БЕШЕ НИЩО ДРУГО, ОСВЕН ПРЕОБРАЗУВАНЕТО НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ДИКТАТОРСКА ВЛАСТ В МНОГО ПО-ЗДРАВАТА И СИГУРНА ИКОНОМИЧЕСКА ВЛАСТ НА БОГАТСТВОТО!!!!!!

  -------------------------------------

  СТАРТЪТ НА ГОЛЕМИТЕ ПАРИ

  В схемата на ограбване на националното богатство останаха неизвестни още няколко кадъра.

  СРЕДСТВАТА ОТ ТАЙНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА БАНКИТЕ ТРЯБВАШЕ ДА ПОСТЪПВАТ В БНБ КАТО ТЕХЕН ОСНОВЕН АКЦИОНЕР. ПРАВИЛОТО Е ЗАПИСАНО В чл.2, ал.2, т.2 НА ЦИТИРАНОТО ВЕЧЕ ПОСТАНОВЛЕНИЕ ОТ 19 май 1989 г.

  =====================================

  ЗАСЕГА НИКОЙ НЕ Е НАУЧИЛ ВНЕСЕНИ ЛИ СА НАИСТИНА ПАРИТЕ ИЛИ НЕ? СУМАТА Е ОКОЛО 362 млн. ТОГАВАШНИ ЛЕВА. ПО ОНЗИ БЛАГОДАТЕН КУРС ТЕ БЯХА РАВНИ НА ПОВЕЧЕ ОТ 100 млн. долара! ПРЕЗ 1990 г., В НАВЕЧЕРИЕТО НА МОНЕТАРНАТА РЕФОРМА, УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЕ ОТКАЗАХА ОТ ПРОВЕЖДАНЕТО НА ПАРИЧНА РЕФОРМА, ТЯ БЕ ПРЕДЛОЖЕНА ОТ МВФ. МОТИВИТЕ ЗА ОТКАЗА БЯХА ДВА: ТОТАЛИТАРНА МЯРКА И НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ОПАЗИ ТАЙНАТА.

  Като резултат през 1991 г. инфлацията скочи, вместо на 360%, на повече от 700%, изчислени по тогавашната методика. ОКАЗА СЕ, ЧЕ В СТРАНАТА ИМА НЕОТЧЕТЕНА ПАРИЧНА МАСА (БАНКНОТИ) ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 12 млрд. лева. СТРАННО Е КАК БНБ НЕ Е ЗНАЕЛА КОЛКО ЛЕВЧЕТА Е НАПЕЧАТАЛА И ПУСНАЛА В ОБРЪЩЕНИЕ. НЯМА ОТГОВОР НА ВЪПРОСА КЪДЕ БЯХА ТЕЗИ ПАРИ И КОЙ ГИ ИЗСИПА НА ПАЗАР СРЕЩУ ПОКУПКИ НА ВАЛУТА ОТ СПЕШНО ОТПУСКАНИТЕ ЗАЕМИ.

  ЗАБРАВЕНО Е И ОБСТОЯТЕЛСТВОТО, ЧЕ РАЖДАНЕТО НА КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ ЗАПОЧНА ОЩЕ ТОГАВА. СПОРЕД ПРИЕТИТЕ НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ ОТ НАЧАЛОТО НА 1989 г. ДО НАЧАЛОТО НА 1991 г., ЗАЕМИ ОТ БАНКИТЕ ЗА ТЪРГОВСКА И СТОПАНСКА ДЕЙНОСТ СЕ ОТПУСКАХА САМО ПРИ ГАРАНЦИЯ ОТ ДЪРЖАВНА ФИРМА. НОВИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ ИЗТЕГЛИХА ПАРИТЕ И НЕ ПЛАТИХА. ПОСЛЕ ДЪРЖАВНИТЕ ФИРМИ И БАНКИ ПОЕХА БОРЧОВЕТЕ ИМ.

  НАКРАЯ ВСИЧКО БЕШЕ ЗАМАЗАНО С ОПРОЩАВАНИЯТА НА НАТРУПАНИТЕ ДЪЛГОВЕ С РЕД МИНИСТЕРСКИ ПОСТАНОВЛЕНИЯ ОТ РЕД ПРАВИТЕЛСТВА. КАПАКЪТ ВЪРХУ ДАЛАВЕРАТА ПОХЛУПИ ПРИЕМАНЕТО НА Закона за обслужване на неуредените до 1990 г. КРЕДИТИ. ТОЙ ОФОРМИ ДЪЛГА КАТО ДЪРЖАВЕН И ГО ПОКРИ С ОБЛИГАЦИИ – т.нар. ЗУНК. ДНЕС ГИ ПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ НИЕ КАТО ДАНЪКОПЛАТЦИ.

  Източник:
  сп. “Борба”, издание на БНФ, година 51, брой 6, кн.144, ноември 2002.

  Нередност?
 • 10
  k_ avatar :-|
  k_
  • - 9
  • + 11

  До коментар [#3] от "lefkovitz":
  Дрън-дрън.
  Българските милиционери, назначени за "банкери" няма как да вдяват от банково дело.
  В ранните години на демокрацията руските мафиоти цапсаросаха с някъв узбекистанки дребен мафиот Чьорни няколко милиона долара, комуникациите и футболен отбор.
  Сетне при Жан Виденов огрибаха спестяванията на българите от банките.
  Сетне извъртяха милиардна врътка по дълга с някви блещещи се комсомолци по телевизиите като Милен Велчев и Нкикито Василев - Малкия Мук. По време на борда им трябваше малко време да нагласят апарата с Цецо Мустака, прокурорите и оня тъп дебелак дето са го заплюли за КОЙ, кланяха им де що има каки - министерки и журналистки от радия и телевизии и хоп още - два-три милиарда дръннаха в московските касички.
  Български дудуци, болни и прочие депесета си играеха на политика.
  Ще има и още, нима не знаете коя е следващата българска банка която ще гръмне?
  Кой се усетил-усетил.

  Нередност?
Нов коментар