Големите банки от Уолстрийт заделят 25 млрд. долара за покриване на кредитни загуби

Акциите на кредиторите падат, а шефът на Goldman Sachs Дейвид Соломон предупреждава за рецесия, която може да продължи и през 2021 г.

През първото тримесечие Bank of America, Citigroup и Goldman Sachs са взели общо 12.8 млрд. долара такси по кредитни загуби, като предупредиха, че ситуацията може да се задълбочи. Това засилва опасенията на инвеститорите, че коронавирусът ще удари съществено финансовия сектор, пише Financial Times. Резултатите на три от най-големите американски банки дойдоха в деня, в след като JPMorgan Chase и Wells Fargo отчетоха комбинирани 12.3 млрд. долара кредитни провизии за първите три месеца на годината. Те засилиха резервите си, за да отговорят на проблемите при обслужването на корпоративните и потребителските заеми.

"Трябва да се подготвим за предположението, че рецесията ще продължи и през 2021 г.", заяви главният изпълнителен директор на Goldman Sachs Дейвид Соломон. Той коментира пред анализатори, че банката ще намали някои от планираните си инвестиции, за да се справи с "ужасната пандемия".


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се