🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Новият офис на ING – свобода и усещане за дом

Служители, клиенти и партньори се чувстват комфортно в модерна и гостоприемна среда

Новият офис на ING – свобода и усещане за дом
Новият офис на ING – свобода и усещане за дом
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"


  • Устойчивост, свобода, превенция на риска, изкуство, хибриден начин на работа и иновации са основните елементи, които описват новия офис на компанията в България.
  • Мениджъри на проекта от местния екип са Зорница Миланова - ръководител "Доставки и администрация", и Владимир Попов - административен директор.


В началото на годината ING се премести в нов офис в бизнес сграда Б, прилежаща към мол "България", на адрес бул. "България" 69.

Представители на местния екип заедно с колеги от централата на банката в Амстердам са работили усърдно повече от година, за да създадат пространство, в което както служителите, така и клиентите и партньорите да се чувстват комфортно в модерна и гостоприемна среда, където всеки е свободен да изразява себе си.

Устойчивост

Устойчивостта е основен стълб в стратегията на ING в глобален мащаб. Тя е в ядрото както на организационната култура, така и на бизнес начинанията и всички дейности на банката, а интериорът на новия офис не е изключение. Простор, много зелени елементи и основно естествена светлина - тази комбинация носи уверение за близост до природата, мисъл за въглеродния отпечатък и здравето на служителите.

ING избира доставчици, ориентирани към производството на рециклирани продукти, създадени по максимално щадящ за природата начин и с минимално отделяне на въглерод при тяхното производство. Това гарантира принос към амбициозните устойчиви цели, които банката си поставя в световен мащаб.

В офиса са разположени четири зелени колони, покрити с растителност, както и много цветя. Те заедно с пречистващите и овлажняващи устройства са основни елементи в зеления офис и гарантират здравословна среда за служителите и посетителите.

Свобода

Всяка част от концепцията на офиса резонира с основното послание нa бранда и ценностите нa ING. Именно свободата е общото в начина на мислене както на служителите, така и на клиентите на банката.

Вътрешната част на офиса е конструирана с основната идея хората да се чувстват свободни, да получат право на избор. Когато пристигнат сутрин на работа, служителите имат право да изберат от множество варианти: да използват работните места с големи монитори, които им дават по-добър изглед, когато това е нужно; да седнат в централната част, в която са разположени удобни кресла и дивани; да се настанят на една от двете тераси - с изглед към Витоша или към града; да изберат зала за срещи с определен размер и в предпочитан стил; да намерят спокойствие в звукоизолираните кабини, или просто да се настаняват в зоната за колаборация с голяма маса и удобни столове, която предразполага към дискусии с колеги.

Превенция на риска

Дискутирането на сделки и финансови операции е чувствителна тема, която изисква внимание и превенция на риска от изтичане на конфиденциална информация. Звукоизолираните кабини и залите за срещи, подсигурени със звукоизолиращи завеси, са част от интериора на офиса, която улеснява търговския екип при управлението на риска. Те са предназначени именно за дискутиране на конфиденциални и чувствителни теми както между служители, така и с клиенти на банката.

Изкуство

Свобода, автентичност и провокация към съзнанието. Изкуството в офиса на ING разчупва стандарти и разрушава граници.

Когато влязат, служители, клиенти и партньори, виждат разнообразни картини на съвременни нидерландски и български художници. Те са изложени по стените в отвореното пространство и всички заседателни зали. Позиционирани са целенасочено, в унисон с предназначението на помещението, и при обиколка на цялото пространство посетителите могат да проследят съзнателно подбрана сюжетна линия.

Хибриден начин на работа и нови технологии

Основано на свободата, от 1 май 2022 г. ING приема хибриден модел, който комбинира работа от офиса и работа от вкъщи, а офисът е конструиран, за да обслужи новия подход, подсигурявайки удобна среда за различни работни дейности - по-малко работни бюра, повече зали за срещи, звукоизолирани кабини, удобно пространство за колаборация, бюра с регулираща се височина и други.

Новите технологии са неизменна част от средата. Големи екрани в залите подсигуряват възможност за видеосрещи с колеги и клиенти, които работят от вкъщи. На служителите са подсигурени безжични технологии, които позволяват максимално лесно преминаване от едно работно място на друго, за да могат да използват свободно всички удобства на офисното пространство.

Вътрешната част на офиса носи усещане за дом - сигурно място, на което човек може да бъде себе си, има свободата да избира и да бъде заобиколен едновременно от естествени природни елементи, нови технологии и много практични удобства, така че работният процес да се случва гладко и приятно.