🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Новите продукти на myPOS революционизират управлението на фирмените финанси

Полина Тоскова, управляващ директор на "myPOS България"

Полина Тоскова, управляващ директор на "myPOS България"
Полина Тоскова, управляващ директор на "myPOS България"
Полина Тоскова, управляващ директор на "myPOS България"
Полина Тоскова, управляващ директор на "myPOS България"
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

При наличието на значителен брой компании, предлагащи разплащателни услуги, какво отличава myPOS?

- От основаването си досега myPOS е все още единствената разплащателна компания, предлагаща незабавен достъп до получените средства без допълнителна такса. Така клиентите ни могат да следят оборота си в реално време и да отговорят навременно на спешни разходи. Ние не натоварваме търговците с дългосрочни договори и месечни такси. Освен това предлагаме модерни услуги и уникални устройства като ПОС терминал и касов апарат в едно. Новото ни устройство myPOS Carbon Fiscal, върху което работим в момента, е специално създадено да отговаря на българското законодателство и да поддържа постоянна връзка с НАП чрез включената безплатно SIM карта. Освен платежен терминал и касов апарат myPOS Carbon Fiscal позволява и издаването на фактури и касови бележки.

Освен myPOS Carbon Fiscal не пуснахте ли наскоро и друго интересно устройство, достъпно за търговци от цяла Европа?

- В началото на март представихме myPOS Go 2 - новото поколение на нашия бестселър. Подобрен с изцяло нов елегантен дизайн и удобна клавиатура, компактният myPOS Go 2 съчетава в себе си всичко нужно, за да се приемат плащания в движение - както в магазина, така и извън него. Това, което отличава терминала, е докинг станцията, която ще бъде на пазара скоро. Тя отговаря на нуждите на търговците да надградят настоящото устройство, изпращащо само електронни бележки, и да получат принтер и зарядна станция в едно.

myPOS се стреми да подобрява услугите си и да предлага нови функции, адресиращи нуждите на бизнесите. По същата тази причина и в края на миналата година представихме нова функция за нашето SoftPOS приложение - myPOS Glass, позволявайки то да се свързва с външен принтер чрез Bluetooth.

Говорейки за SoftPOS услуги, трябва да споменем засиления интерес, който се наблюдава към тях в последно време. Какво предизвиква това?

- SoftPOS услугите са удобно решение за търговията на едро. Пример за това са разносната търговия и доставките на място, често ползващи собствено мобилно устройство. Осигурявайки им платежно решение, което не изисква инвестиция в допълнителен хардуер, myPOS им помага да оптимизират разходите си и да спестят от плащания в брой или банкови преводи. Така ние предлагаме лесно и достъпно решение да се затвори цикълът от бизнес, платежно решение, дистрибутор и клиент, без да обвързваме търговците с договори и месечни такси.

Смятате ли, че интересът към SoftPOS системите ще доведе до изместване на традиционните ПОС устройства?

Тенденциите в картовите плащания показват, че поне още няколко години ще се използват и традиционни устройства. Различните бизнеси имат нужда от различни решения. Това, което работи за един куриер, може да не е оптимално за ресторантьора или зъболекаря, затова според мен е рано да говорим за изместване. За нас е важно да дадем на малките и средните бизнеси достъп до решения, които досега са били достъпни само за големите играчи. myPOS прави именно това - ние предоставяме множество полезни инструменти за приемане на плащания и управление на бизнеса в една платформа. Поради това на myPOS се доверяват все повече търговци в цяла Европа. Ръстът ни в България също е впечатляващ - можем да се похвалим със 77% ръст на българския пазар за 2022 г.