iuvo, или как да накараш спестяванията ти да работят за теб

Вече 7 години iuvo е решение за над 40 000 потребители, които кумулативно са инвестирали през платформата над 387 млн. евро и реализират средна годишна доходност 9.2%

iuvo, или как да накараш спестяванията ти да работят за теб
iuvo, или как да накараш спестяванията ти да работят за теб
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Какво е iuvo?

Iuvo Group* е P2P marketplace за инвестиране в кредити, вече отпуснати от кредитни компании, с които платформата е в партньорство. Предоставя възможност на потребителите си да генерират атрактивен пасивен доход върху спестяванията си, а на партньорите си - да получат допълнително финансиране, с което да разширят бизнесите си. Така онлайн платформата от самото й създаване през 2016 г. помага на потребителите да накарат парите си да работят за тях и предлага атрактивна алтернатива на традиционните инвестиционни инструменти.

Кой стои зад iuvo?

iuvo е част от Management Financial Group (MFG) - 100% българска група компании, която оперира в седем държави в Европа (България, Румъния, Украйна, Полша, Северна Македония, Хърватия и Испания) и усилено работи върху експанзията си на утвърдени и перспективни международни пазари като Германия, САЩ, Мексико и Индия. Основният фокус на MFG е предлагането на финансови продукти за физически лица и малък и среден бизнес в сферите на кредитирането, кредитното посредничество, пощенските парични преводи, платежните услуги и издаването на електронни пари, а отскоро и в общото застраховане с най-новата компания на българския пазар Instinct Insurance. В рамките на групата е и инвестиционната компания MFG Invest, която в края на 2022 г. реализира успешно IPO и се търгува на beam пазара на Българската фондова борса.

7 години растящо доверие

През юли 2023 г. iuvo празнува своя 7-и рожден ден. Вече 7 години iuvo е решение и предпочитано място за спестявания на над 40 000 потребители, които кумулативно са инвестирали през платформата над 387 милиона евро и реализират средна годишна доходност 9.2%.

Благодарение на усилената работа на отдадения екип на iuvo компанията е сред 10-те най-разпознаваеми европейски P2P платформи за инвестиране в кредити. Освен от България, където са корените на iuvo, на платформата се доверяват инвеститори в държави от целия Европейски съюз начело с Германия, Нидерландия, Испания и Португалия.

Основната ни цел продължава да е техническото обновление на платформата, за да можем да осигурим на потребителите още по-стабилна и по-бърза среда. Цялостната посока, в която вървим, е именно стабилност и надеждност, за да продължим да бъдем предпочитан партньор и предпочитано място за пасивна доходност.

Благовест Караджов, CEO на iuvo

Едно от основните ни предимства е проактивният ни и индивидуален подход. Само в iuvo потребителите могат да получат подробна информация по телефон или писмено чрез live chat опция с колега от екипа за възможностите, които платформата предлага, и как технически да се възползват от тях по най-добрия възможен начин.

Иво Киров, мениджър "Клиентско обслужване"

iuvoSAVE

Броят на желаещите да инвестират чрез iuvo постоянно расте, а целта на компанията е услугите ѝ да бъдат достъпни за всеки независимо от времето, опита и познанията, с които разполага. Това стимулира и мотивира дружеството да създаде специален алтернативен продукт, с който потребителите спестяват своите средства и печелят допълнително от тях. Алтернативата iuvoSAVE е на пазара от малко повече от година и вече заема повече от 15% от портфейла на компанията, което е отлично постижение и поредно доказателство за доверието на инвеститорите и за способността на iuvo като част от MFG да посреща успешно предизвикателствата на времето и пазарите.

IuvoSAVE предлага фиксирани доходност и период, както и опция за бърза ликвидност. Продуктът е опростен и лесен за ползване само с няколко клика. Предвидимостта на инвестицията поради фиксираните условия помага за по-доброто финансово планиране, защото потребителят от самото начало знае точно кога и точно каква сума ще получи. Възможността за предсрочно теглене позволява да се запази достъп до парите, без да се губи автоматично цялата реализирана доходност до момента. Бързото и интуитивно ползване на продукта го правят подходящ дори за потребители без голям опит, както и за тези без достатъчно свободно време.

Минималната сума за инвестиция чрез iuvoSAVE е едва 100 EUR/BGN, което го прави подходящ продукт за практически всеки потребител. Вариантите на iuvoSAVE са по 3 и в двете валути:

- 5% годишна доходност и 3 месеца период; - 6% годишна доходност и 6 месеца период;

- 7% годишна доходност и 12 месеца период.

По случай седмата годишнина от създаването на iuvo компанията стартира и специална iuvoSAVE промоция с 8% доходност и 12-месечен период на инвестицията в избраната от клиента валута. Ексклузивната оферта е валидна до 10.08.2023.

Резултати

Въпреки несигурната международна обстановка и съвременните предизвикателства пред всички аспекти на бизнеса изминалата 2022 г., както и първата половина на 2023 отново бележат период на растеж за iuvo. През 2022 г. добавените средства към платформата нараснаха с 33%, а общата сума на инвестициите - с 40%. За този период изплатените суми по лихва към инвеститорите също нараснаха с над 42%, което включва както изплатените лихви за инвестиции чрез iuvoSAVE, така и лихвите при класическия продукт на iuvo за инвестиране в отделни кредити. Април 2023 пък е най-силният месец за платформата досега по привлечени нови средства и инвестиции.

Какво предстои за iuvo?

Плановете на iuvo за бъдещо развитие на компанията включват увеличаване броя на инвеститорите, както и разширяването на пазара и възможностите за диверсификация. Усилено се работи по допълнителното подобряване на инвеститорското преживяване за настоящите услуги на компанията и начина, по който се ползват. Предстои добавянето на нови услуги и технически възможности за по-голямо удобство на потребителите.

Главната задача на iuvo е потребителите да продължават уверено да ползват платформата и да постигат своите финансови цели спрямо нуждите си и индивидуалните възможности.

Едно от най-желаните нови неща от потребителите е предстоящото мобилно приложение, което да предложи лесен и удобен начин за спестяване. Освен мобилно приложение потребителите ще имат възможност и да добавят средства директно с банковата си карта.

Развитието на мрежата от партньори също е сред основните приоритети, споделят от iuvo. Това е необходимо, за да продължи предлагането на атрактивна доходност и множество възможности за диверсификация, но максимално запазвайки нивото на сигурност.

* Iuvo не е банка или инвестиционен посредник. Виж повече на: https://iuvo.bg