Управлението на ваканционните имоти догонва цените по важност

Как България се представи на най-голямото британско изложение за имоти в чужбина

Къде бихте ме посъветвали да купя? Какви са възможностите да отдавам имота под наем? С колко очаквате да растат цените? Как ще се развива пазарът? Предлагат ли се ипотечни кредити за покупка на имот в България, включително такива, които са обвързани с приходите от отдаването им под наем? Това бяха първите въпроси, които потенциалният британски инвеститор поставяше на българските предприемачи и на агенциите за недвижими имоти в края на миналата седмица в Лондон, когато се проведе изложението A Place in the Sun Live, най-големият търговски форум за продажба на недвижима собственост зад граница.

На него България беше представена рамо до рамо със страни като Турция и Кипър, а пред тях като предлагане беше само Испания. Страната за първи път се представи и на общ щанд с логото Bulgaria Est8s, на който се обединиха водещи предприемачи и консултанти по сделки с имоти. Той е организиран от компанията за информационни и маркетингови услуги „Болкан кънсалтънси център“ с целта България да има национално представително участие на най-големите изложби за имоти във Великобритания и така да се улеснят контактите на предприемачите и посредниците с крайните купувачи.

Услугите

Въпреки че вече не се питат дали, а как да вложат по най-добрия начин парите си, за англичаните все още не е напълно ясно какво да очакват от пазара като услуги или възвращаемост на капитала си. А това са два фундаментални въпроса, при положение че по-голямата част от купувачите се интересуват повече от възможностите да инвестират и да печелят, отколкото от това сами да ползват имотите си. За тях все по-важно става управлението на собствеността и отдаването и под наем за сметка на очакванията за повишението на цените. Именно там българските предприемачи остават длъжници на клиентите си.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар