Вълната от молове залива и Варна

Търговски обекти с обща площ над 300 000 кв.м ще бъдат изградени до две години в морската столица, където наемите гонят софийските

По-малките проекти

Наред с големите проекти за търговско-развлекателни центрове с площ над 25 хил. кв.м във Варна предстои да отворят врати и някои по-малки обекти. До края на 2007 г. се очаква да бъде открит комплекс Central Plaza в близост до Двореца на културата и спорта. Той е инвестиция на "Дорелов" ООД и ще разполага с обща площ 11 200 кв.м, която ще включва офисна част и 50 магазина. Друг проект за търговски център в центъра на Варна е Pfohe Mall, на който бе направена първа копка през eсента на миналата година. Минимолът е съвместна инвестиция на "Люк" АДСИЦ и "Мото-Пфое" и се очаква да бъде завършен в края на 2007 г. Общата площ на обекта ще е 26 хил. кв.м, от които 17 500 кв.м магазини, а инвестицията надхвърля 12 млн. евро.

Доскоро на един от централните булеварди във Варна - "Мария Луиза", се разполагаше голям магазин за китайски стоки тип "за един лев". Днес на неговото място има офис на банка.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал

Електронен касиер на блока

Електронен касиер на блока

Coca-Cola EP отива в Garitage

Coca-Cola EP отива в Garitage