Отново няма оферти за хотел "Родина"

Четиризвездният имот излезе за втори път на публична продан при 20% по-ниска цена

   ©  ЦВЕТЕЛИНА АНГЕЛОВА
   ©  ЦВЕТЕЛИНА АНГЕЛОВА

Вторият публичен търг за продажбата на столичния хотел "Родина" също приключи без нито една оферта, съобщи частният съдебен изпълнител Георги Дичев, който провежда процедурата. Според него за имота е имало много запитвания, но до изтичането на крайния срок на 11 ноември не се е явил нито един кандидат.

Заради по-ниската цена в сравнение с първия търг за хотела очакванията бяха този път да има купувачи. Обявената сега начална цена беше 35.5 млн. лв., с 20% по-ниско от исканата при първия търг през август цена от 44.4 млн. лв.

Четиризвездният хотел "Родина" се продава заради дългове към ОББ. Собственик е "Родина турист", която се свързва с бизнесмена Васко Нинов, осъден за трафик на наркотици в Гърция. Очаква се до седмица банката да внесе молба за нова процедура по публична продан на актива. Вероятно и този път цената ще бъде намалена, макар и по закон в този случай да няма такова изискване. Дори при наличие на интерес малко вероятно е новата тръжна процедура да приключи до края на годината.

Още от Капитал