Scale Focus премества офиса си в небостъргача Capital Fort

Откриването на офис сградата Capital Fort ще бъде през юни тази година.
Откриването на офис сградата Capital Fort ще бъде през юни тази година.    ©  Мария Съботинова
Откриването на офис сградата Capital Fort ще бъде през юни тази година.
Откриването на офис сградата Capital Fort ще бъде през юни тази година.    ©  Мария Съботинова

Компанията за разработване на софтуер по поръчка и IT аутсорсинг Scale Focus ще бъде един от големите наематели в офис сградата Capital Fort. Фирмата се премества от досегашния си офис поради предстоящото разширение на дейността си в София. Сградата е избрана заради възможността за разширение на наетото пространство в бъдеще. Компанията ще разполага с няколко етажа от небостъргача, който ще получи разрешение за ползване в средата на годината. "IT компанията търсеше оптималната комбинация от съвременна сграда, отговаряща на най-високите международни стандарти за строителство, разположена на комуникативна локация и предоставяща редица допълнителни бизнес услуги за наемателите си", коментира избора Даниела Бойчева, мениджър ключови клиенти в Colliers. Фирмата ще се премести в новата сграда в средата на лятото. От компанията се въздържаха да кажат каква цена ще платят за наетите площи.

По информация от инвеститора в проекта - "Форт Нокс", наемните нива в сградата на бул. "Цариградско шосе" са в широк диапазон - в рамките на 10-16 евро/кв.м според разположението, големината на площите и продължителността на договорите. Подобни цени са над средните за пазара към момента, които за първокласни сгради по големите булеварди в столицата са 10-12.5 евро/кв.м.

Нов офис, нови дейности

"Scale Focus миналата седмица стана на три години и като естествено продължение на това започва нов етап от развитието си. Планираме доста силен растеж, поради което преместването в по-голяма сграда беше наложително", коментира пред "Капитал Daily" изпълнителният директор на фирмата Пламен Цеков. През следващите три-четири години планираме да имаме над 500 служители, главно в София и Пловдив, сподели Цеков. В момента фирмата има 180 служители в София, които работят на няколко етажа в две различни сгради. Преместването в Capital Fort ще даде възможност на технологичната компания да сплоти екипа си и да има пространство за разширение в бъдеще, посочи изпълнителният директор.

За небостъргача

Освен че ще предложи внушителните 42 хил. кв.м, сградата е и сред малкото от висок клас, които ще бъдат открити тази година. Комплексът Capital Fort се състои от две сгради клас А и ще разполага с финансов център, конферентни зали, банкови клонове, ресторанти, магазини, фитнес център, салон за красота, детски кът, туристическа агенция, химическо чистене и подземни паркинги. Едната от сградите е с височина от 126 метра, с което подобри рекордните до момента 104 метра на хотел "Родина". Проектантите са Atkins - Великобритания, сред чиито проекти са Burj Al Arab и Bahrain World Trade Center, и A&A Architects – архитектите на "Бизнес парк София". Инвеститорът "Форт Нокс" е специализиран в търговия с метали и е един от първите и най-големи инвеститори във ваканционни комплекси на българското Черноморие.

Още от Капитал