Colliers: Зоните за хранене в софийските молове могат да предложат и повече
Делът им от общите площи е колкото в европейските центрове преди десет години, миксът на заведенията е актуален


Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Има какво още да се желае от зоните за храни и напитки в софийските молове. Делът на сектора food&beverage (F&B) в търговските центрове в столицата е от два до три пъти по-малък в сравнение с този в моловете в повечето европейски градове. Това показва доклад на Colliers International, като под храни и напитки от компанията разбират будките за импулсни стоки, кафенета и заведения за хранене (включително и за бързо хранене).
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
1 коментар
Има поле за развитие. Към този момент в БГ-то няма един мол, предлагащ нормален бюфет за обяд. Нормална цена за обяд (задължително: 150 мл супа + 250 грама основно + филия пълнозърнест хляб + 45 грама мъфин/сладко/плод) в един canteen би следвало да е между 6 лв и 8 лева максимум (с десерта). Такова животно няма.
В наш'те молове има макдоналдс,бъргър кинг, кфц и събуей - където можеш без проблем да хапнеш кофти сандвич с кола за 10 кинта. И отделно някакви имитации на "българска", "сръбска" и тем подобни "кухни" където готвят с лой, манджата смърди на мазно и какво ли не...
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.
Вход