Започва строежът на River Park с инвестиция над 160 милиона лева

Най-мащабният жилищен проект в София ще се състои от 352 къщи, инфраструктура и паркова среда на терен 215 000 кв.м

Започва строежът на River Park с инвестиция над 160 милиона лева
Започва строежът на River Park с инвестиция над 160 милиона лева

Със символичната първа копка и с присъствието на кмета на район "Витоша" инж. Теодор Петков започна осъществяването на най-мащабния жилищен проект в София - River Park.

Планирано е реализацията му да продължи около пет години в три отделни етапа. Първият от тях се очаква да приключи през 2022 г. със завършването на 110 къщи. На финалния етап River Park ще се състои от 352 къщи, инфраструктура и паркова среда на терен 215 000 кв.м. Инвестицията в проекта ще надхвърли 160 милиона лева, а вече е факт и сътрудничеството с Уникредит Булбанк, която ще финансира изграждането му.

Концепцията - по-близо до природата

River Park е място за живот, почивка и забавления сред чиста, здравословна и природна среда. Това се постига чрез осигуряване на големи и ефективни озеленени пространства, които освен с естетични качества са наситени с разнообразни функции - социална, здравословна, екологична и др. Както подсказва и името на комплекса, дизайнът на пространствата е вдъхновен едновременно от плавните форми на планината и реката, както и от динамиката на града. Стремежът в цялостната визия на откритите пространства е да наподобяват естествена природна среда и ландшафт, проектиран така, че да осигури дом едновременно на хората и природата.

Кой е инвеститорът

Зад проекта River Park стои Dynamic Group, компания с над 40 години международен опит в сферата на недвижимите имоти и инвестиции милиарди евро в мащабни проекти по цял свят. В България оперира от 20 години, като инвестира предимно в индустриални имоти и търговски площи. Изграждането на River Park осъществява посредством дъщерното си дружество - "Недвижими имоти дивелъпмънтс". "Още щом стъпих на това място, усетих със сърцето си енергията на пространството - чух реката, гледах планината, а слънцето огряваше навсякъде... Бях убеден, че това е мястото от визията ми за проект, който да споделя с много семейства, търсещи хармоничен начин на живот в близост до природата", казва главният изпълнителен директор на "Недвижими имоти дивелъпмънтс" Ори Нив. И допълва: "В последната година всички ние се уверихме колко важен е домът - той е място за израстване, за игри, почивка, обучение, работа и забавление. Място за истински живот. Предизвикателството пред мен и екипа ми е огромно в тези времена, но вярата в проекта и ентусиазмът да го създадем ще ни помагат във всяка наша крачка."

Кой ще реализира проекта

Изграждането на комплекса, в който над 40% от всички 110 къщи на първия етап вече са договорени, ще се осъществи от "Калистратов груп". "Недвижими имоти дивелъпмънтс" се спира на компанията след проведена процедура за избор на изпълнител. Гласуваното доверие е за "Калистратов груп" заради отличната репутация и голяма експертиза на компанията в строителството на знакови обществени, административни, производствени, жилищни сгради и инфраструктурни проекти, както и заради екипа й, сформиран от професионалисти с дългогодишен опит в строителния бранш.

Повече за проекта на www.riverpark.bg