Новият брой:
Какво се случва в държавата

Proxiad с иновативен офис в новостроящата се бизнес сграда NV Tower

В началото на 2021 г. френската IT компания подписа 5-годишен договор за наем на 1200 кв. метра площ

Proxiad с иновативен офис в новостроящата се бизнес сграда NV Tower
Proxiad с иновативен офис в новостроящата се бизнес сграда NV Tower
Бюлетин Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

В началото на 2021 г. френската IT компания Proxiad подписа 5-годишен договор за наем на 1200 кв. м площ в новостроящата се бизнес сграда NV Tower. Очаква се служителите на фирмата да се нанесат в новия офис през август 2021 г., когато ще бъде завършен интериорният проект на дружеството в NV Tower.

В началото на 2021 г. френската IT компания Proxiad подписа 5-годишен договор за наем на 1200 кв. м площ в новостроящата се бизнес сграда NV Tower. Очаква се служителите на фирмата да се нанесат в новия офис през август 2021 г., когато ще бъде завършен интериорният проект на дружеството в NV Tower.

NV Tower е многофункционална офис сграда, с надземна площ от 37 000 кв. м, включваща спортен клуб с 25-метров плувен басейн, медицински център, конферентен блок, заведение за хранене с капацитет над 200 души, както и 20 000 кв. м офис площи клас А с множество тераси и вертикално озеленяване. Сградата се намира на бул. "Г. М. Димитров", в близост до едноименната метростанция, и е с височина 107 метра.

Френската IT компания Proxiad планира да създаде

нов модерен тип колаборативно работно пространство,

съобразено с последните световни тенденции на пазара, предизвикани от COVID-19. В основата са заложени софтуерни системи и решения, които да осигурят необходимата гъвкавост за служителите при избора на работа от вкъщи или офиса.

"Избрахме да релокираме офисите си в NV Tower поради няколко причини. Локацията като фактор е от изключително значение за нас и в конкретната ситуация тя е в непосредствена близост до настоящия ни офис, лесно достъпна за всички служители с метро, автобус, пеша или с автомобил. Разбира се, високото качество на сградните системи, инфраструктурата и множеството удобства, които сградата предлага, изцяло съвпадат с визията и целите ни и определено помогнаха за решението ни. След като разгледахме различни варианти, преценихме, че NV Tower е най-престижният проект, който се предлага на пазара, и решихме да станем част от него. Не случайно се спряхме и на най-високия офисен 17-ти етаж, с най-добрата 360-градусова гледка в региона. Поставили сме си амбициозен план и с него бихме искали да покажем на нашите служители, че ги ценим и се стремим да им предоставим максимален комфорт на работното място", коментира управителят на компанията за България Александър Милев.

Подразделението на френската група Proxiad, предоставяща IT услуги и софтуерни решения в различни сектори, присъства на българския пазар от 15 години. Фирмата разполага с офиси в 11 града с над 1000 служители и има годишен оборот от над 75 милиона евро.

"Радваме се, че добавихме компания от ранга на Proxiad в портфолиото си от наематели. Когато стартирахме проекта, целта ни беше да привлечем именно такъв тип компании и да удовлетворим техните високи изисквания чрез уникалната работна среда, която създаваме. Въпреки забавения темп на пазара NV Tower е на път да постигне тази цел, тъй като над 65% от офис площите в сградата са вече отдадени под наем на компании от технологичния сектор", коментира Ивелина Симеонова, лизинг мениджър на NV Tower.

Инвеститор в сградата е "Минстрой холдинг" - компания с доказани традиции и опит в добива на метални полезни изкопаеми (оловно-цинкови руди) и един от лидерите в тази сфера на Балканския полуостров.

Консултант по сделката е Avalant

Компанията управлява цялостно процеса - от анализ на пазара на офис площи и сравнениe на качествени и търговски параметри до съгласуване на търговските условия и финализиране на договора за наем, в сътрудничество с юридическите консултанти на страните.

"Основният фокус на сделката са служителите на Proxiad. Компаниите от сектора търсят начини да стимулират и мотивират служителите си и съм сигурен, че точно този ефект ще бъде постигнат в NV Tower. Високото качество на сградни системи и работна среда, която да се отличава с много светлина и усещане за пространство, бяха само няколко от изходните параметри. Когато включим и търговските условия в уравнението, задачата става доста предизвикателна. Ситуацията през 2020-та определено удължи процеса, но и донякъде послужи като катализатор за изместване на приоритетите в полза на по-качествените проекти и положителното възприемане на работната среда. Смятам, че Proxiad направиха много добър избор, който ще носи дивиденти на компанията за години напред", сподели Христо Андонов, основател и управител на Avalant.

От Proxiad вече са избрали архитектурно студио за интериорен дизайн и управление на проекта, което ще гарантира, че високите изисквания на наемателя за бъдещия му офис са прецизно спазени и изпълнени навременно.

"Когато научихме, че компанията е избрала NV Tower за свой нов офис, проявихме голямо желание да вземем участие в реализирането на този проект. Сградата е различен и иновативен продукт за офис пазара в София и предлага възможности за множество креативни решения в интериора, което само по себе си е интересно предизвикателство за всеки архитект. Вярваме, че крайният резултат ще се превърне в един от най-впечатляващите офиси в страната", сподели арх. Димитър Полянов, управител на Atlas Project Management - компанията, изпълняваща интериорния дизайн и управлението на проекта за довършителни работи.