Ори Нив: Вече сме продали повече от 60% от къщите в River Park

Основната ценност на проекта е качеството на живот в него, след като приключи строителството, казва инвеститорът

Ори Нив: Вече сме продали повече от 60% от къщите в River Park
Ори Нив: Вече сме продали повече от 60% от къщите в River Park

Визитка

Ори Нив е главен изпълнителен директор на "Недвижими Имоти Дивелъпмънтс" - компанията, която стои зад проекта River Park. Той има над 20 години професионален опит в сферата на имотите в България и е един от пионерите в строителството на жилищни комплекси в София.

На какъв етап е проектът River Park?

Започнахме строителството на 6 август 2020 г. и десет месеца по-късно сме изключително щастливи с това къде се намираме в момента. Строителството върви изцяло по план. Преди няколко дни получихме Акт 14 за 47 от къщите. За останалите очакваме да го получим скоро. Това е техническата част. Но ние сме изключително щастливи, защото виждаме, че това, което сме си мислили и представяли, се осъществява наистина и хората в България наистина оценяват този проект. Имаме голям успех в продажбите, вече сме продали повече от 60% от къщите. Аз винаги съм оптимист в плановете си, но това е по-добре дори от моите разчети.

Разкажете повече за профила на хората, които се интересуват от проекта.

- Хората, които се интересуват от проекта, са предимно млади семейства, които купуват къща, за да живеят в нея. Това е важно за нас, защото те са значимата част. Те са тези, които ще създадат общност тук. Основната идея и цялото планиране на този проект са насочени към това как ще изглежда той, след като приключим със строителството - как ще живеят хората тук, от какви съоръжения ще имат нужда.

По какъв начин River Park е насочен към създаването на общност и към по-високото качество на живот?

- Основната ценност на този проект е качеството на живот на хората тук. Идеята е много отпреди ковид пандемията, но последната година ни показа още повече, че, за да живеем най-пълноценния възможен живот, ни трябва общност около нас. Имаме повече от 100 хил. кв.м зелени площи, на които децата могат да играят, възрастните да спортуват на открито, хората с домашни любимци да имат специални места за кучетата си.
Къщите са възможно най-отдалечени една от друга, за да създадем усещането, че живеете сред природата. Разстоянието от комплекса до центъра на града е едва 15 минути, но всичко тук е толкова зелено, че се усеща сякаш сте надалеч в природата. Когато излезете от своя хол, градината ви е равна, за да се насладите на всеки квадратен метър от имота си.

В границите на River Park минава планински поток и ще инвестираме много, за да създадем зона за пикник и отдих около него. В този проект не пестим пари, защото е от изключителна важност строителството и озеленяването да са от най-висок клас.

Споменахте, че над 60% от къщите вече са продадени. Колко къщи от първата фаза са все още свободни?

- Остават ни по-малко от 15 редови къщи и около 20 къщи близнаци. Но това е динамичен процес и информацията се променя всеки ден.

В района над Околовръстния път има няколко нови големи жилищни комплекса. Какво отличава River Park от останалите?

- Истината е, че локацията на River Park е много по-добра от повечето от останалите комплекси. Но основната разлика е в качеството на нещата, които правим тук. Нашата цел е да направим възможно най-добрия проект за години напред. Не смятам, че в България има много инвеститори, които мислят за това как да направят възможно най-качествените обекти, вместо да увеличат печалбата си.

Качеството се вижда, зелените площи се виждат, вижда се, че работим по учебник, а не опитваме просто да вместим още 10 хил. кв.м за допълнителна печалба. Най-важното е, че качеството на живот тук ще бъде различно и хората ще заобичат това място.

Миналата година беше шокова за целия свят, но вие сте придвижили проекта много бързо въпреки това. Промени ли ковид по някакъв начин вашето мислене и мисленето на купувачите?

- Плановете за River Park бяха направени много преди ковид. Всъщност в началото на пандемията, в най-тежкия момент, питайки се трябва ли да започваме тази огромна инвестиция, клиентите ми дадоха самочувствието, че правя правилното нещо и трябва да продължа. През април миналата година срещнах първите клиенти, които тогава бяха затворени в апартаментите си в града и много искаха да започнем строителството по-бързо. Тогава хората осъзнаха, че това е правилният момент да направят промяна в живота си.

Не само аз, но и всички, които се занимават с подобен тип проекти, виждаме увеличен интерес. Хората осъзнаха, че това е правилната инвестиция за цял живот, и така искат да продължат живота си - в общност, близо до природата, да осигурят свободно детство на децата си.

Повече информация за проекта може да откриете на www.riverpark.bg