Започва подготовката за изграждането на втора фаза от жилищния комплекс River Park

Всички къщи от първа фаза на комплекса вече са продадени, строителството им ще приключи напълно в края на тази година

Започва подготовката за изграждането на втора фаза от жилищния комплекс River Park
Започва подготовката за изграждането на втора фаза от жилищния комплекс River Park
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

River Park е един от онези жилищни проекти, които се отличават с иновативна концепция за среда на живот и последователно реализиране на всеки етап от неговото изпълнение. Скоростта, с която напредва комплексът, е впечатляваща - всички къщи от първа фаза на комплекса вече са продадени, а строителството им върви към финал и ще приключи напълно в края на тази година.

Успоредно с последните продажби в първа фаза на проекта екипът на River Park обяви и начало на продажбите на 42 къщи от втора фаза, а към днешна дата четвърт от тях вече са резервирани. Тук отново ще преобладават редовите къщи (37 на брой), които са и най-търсени от купувачите. На площ между 208 и 215 кв.м този тип къщи включват просторен партерен етаж с дневна, кухня, тоалетна за гости, техническо помещение, както и първи етаж с три спални, 2 бани и мокро помещение. Разположени са така, че да предлагат отлична гледка или към Витоша, или към града. Размерът на индивидуалните дворове към всяка къща варира от 60 до 245 кв.м в зависимост от мястото, на което е разположен имотът в комплекса.

Освен редовите къщи на търсещите нов дом ще бъдат предложени и две къщи близнаци, всяка от които е с 93 кв.м дворно място. Те са малко по-големи от редовите - 238 кв.м, и разполагат с една спалня повече на първия етаж. За първи път в този етап от изграждането на River Park ще бъдат предлагани и самостоятелни къщи. Те са три на брой и разполагат с 488 кв.м жилищна площ. Размерът на индивидуалните зелени площи също е по-голям - от 500 до 1000 кв.м.

Удобната локация на River Park в полите на Витоша допринася за впечатляващите гледки, които се откриват както към града, така и към планината. Всеки ден жителите на комплекса ще се наслаждават на зеленината, чистия въздух и спокойната атмосфера. Много малка част от терена е предвидена за строителство, а останалата територия е отредена за споделени пространства и открити площи, площадки за игра, индивидуални дворове, алеи за разходка и бягане, зони за отдих и др. Това съотношение е една от отличителните характеристики на River Park и има за цел да създаде максимално благоприятна среда за живот близо до природата, но също така прави комплекса привлекателен избор за млади семейства, търсещи да закупят своето първо жилище.

Зад проекта River Park стои инвестиционното дружество Real Estate Development (RED) - компания с богат международен опит в сферата на недвижимите имоти. Тя е 100% дъщерно дружество на Dynamic Group - международна група, основана през 1973 година и оперираща в областта на имотния пазар. Официалният представител на дружеството в страната - Ори Нив, има зад гърба си 20 години професионален опит в България в сферата на недвижимите имоти и жилищното строителство.