🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Камбаните Резиденшъл парк" - шанс за хора, които търсят баланс и природосъобразен начин на живот

Комплексът предлага модерни и функционални жилищни решения

"Камбаните Резиденшъл парк" - шанс за хора, които търсят баланс и природосъобразен начин на живот
"Камбаните Резиденшъл парк" - шанс за хора, които търсят баланс и природосъобразен начин на живот
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Зад реализацията на проекта "Камбаните Резиденшъл парк" стои компанията "Голдхърст Риъл Естейт" ЕООД. За над 15 години на международния пазар нейният мениджмънт екип успя да реализира над 10 проекта в областта на недвижимите имоти. Основен фокус в нашата дейност е да предложим модерни и функционални жилищни решения за тези от вас, които ценят високото качество на живот и търсят зелени и достъпни жилищни решения в близост до града.

Визитка

Локация: ул. "Амарант", местност Камбаните, София

Oзеленяване: 20% естествен горски масив от бор

Запазен е естествен горски масив от бор, който ще заеме 20% от "Камбаните Резиденшъл парк". Комплексът граничи на запад с река и речен парк, а на север и изток - с гора.

Брой и тип жилища: Три типа сгради - редови къщи, самостоятелни къщи с отделни дворове и компактни жилищни блокчета с апартаменти.

Общо: 102 жилища

20 къщи

 • 4+ спални
 • До 2 места за паркиране
 • Гледка към града и планината
 • Квадратура от 295 кв.м до 448 кв.м и дворно пространство


50 редови къщи

 • От 3 до 5 спални
 • До 2 места за паркиране
 • Гледка към града и планината
 • Квадратура от 182 кв.м до 275 кв.м и дворно пространство


32 апартамента

 • 2 или 3 спални
 • До 2 места за паркиране
 • Гледка към града, планината, гората
 • с 2 спални - жилищна площ от 104 кв.м до 157 кв.м и дворно пространство
 • с 3 спални - жилищна площ от 119 кв.м до 147 кв.м и дворно пространство
 • Всяка триетажна кооперация има асансьор за улеснение на младите семейства или възрастните роднини, които искаме да са около нас.


Период на строителство:

На три фази, първата вече е стартирала и предстои завършването й през есента на 2024.

Инвеститорът предлага и уникални възможности за закупуване на желан от клиента имот - минимален процент от стойността като вноска и пълно изплащане след получаване на Акт 15.

Архитектура на бъдещето

Макар бъдещето да си остава неизвестна в уравнението, което колективно чертаем като общества, има някои сигурни пътеки, които ни отвеждат до различни изводи. Темпото, с което светът се променя, забързва пулса на Земята и нейните нужди за повече пространство, въздух и тишина. Докато тече периодът на адаптация, има един общ знаменател, който ще обедини усилията на хората, които търсят природата, и природата, която търси да се спаси, и това е балансът.

В отговор на динамичното ежедневие и турбулентните икономически и социални времена хората все по-осезаемо се оглеждат за хоризонти, в които виждат не само кариерно развитие, но и спокойствието на природния пейзаж. И ако архитектурата на бъдещето започва да се строи върху дома и семейните устои, съвсем навреме за новото поколение идва завръщането към природата и промяната в нагласите на младите семейства и визията за техните домове.

"Камбаните Резиденшъл парк" е проект, отговорил на всички съвременни изисквания на млади семейства, които търсят близост с динамиката на градската среда и същевременно искат да са потопени в спокойствието на дивата природа. Зад развитието на комплекса стои името на чуждестранния инвеститор Елиезер Егоси, който идва в България, за да построи първи мол в столицата. Тогава казва, че е тук само за няколко месеца. Днес, 20 години по-късно, той ръководи пореден успешен проект с потенциал да бъде отново сред първите, които задават изцяло нов тон и нов подход в строителството.

Ели Егоси е човек с интересен житейски и професионален опит. Докато е дипломат, той напуска Израел и няколко години живее в САЩ. По-късно се преориентира към бизнеса с недвижими имоти и се насочва към Полша. Там също полага основите на мол културата, докато не идва в България и не решава да остане тук.

Негов верен партньор в различни проекти през годините е Петко Лозанов - днес директор проект "Камбаните Резиденшъл парк". Заедно са си партнирали за изграждането на "България мол", както и на някои от най-интересните и престижни инвестиционни проекти в сферата на недвижимите имоти в страната като луксозния жилищен комплекс "Монт Вю" в квартал "Витоша" и еднофамилни къщи висок клас - "Зограф 63" в кв. "Драгалевци" в столицата.

Работата им за "Камбаните Резиденшъл парк" започва малко преди 2022 година, когато стартира и строителството на жилищния комплекс. Първата фаза, която предвижда 70 къщи и 32 апартамента, ще струва около 35 млн. евро и е кредитирана с 26 млн. евро от Банка ДСК. Продажбата на жилищата е поверена на доказани във времето водещи консултанти по продажбите Home boutique и Forton Homes.

Устройството се състои от три типа сгради - редови къщи, самостоятелни къщи с отделни дворове и компактни жилищни блокчета с апартаменти. За да са сигурни инвеститорите в отличната среда на живот, която ще предложат на жителите на "Камбаните Резиденшъл парк", те избират строител, който е сертифициран за изграждането на благоустройствената инфраструктура и опазването на околната среда - строителна фирма "Комфорт", която проектира, строи и инвестира в България от 1997 г.

Първият етап на проекта е разположен върху 40 000 кв.м, от които 4000 кв.м гора, в непосредствена близост до река и крайречен парк, разгърнат на 3500 кв.м. Локацията е с бърз, лесен и удобен достъп до Околовръстния път на столицата, до "Бизнес парк София", където работят голям процент млади хора, както и до метростанции и градски транспорт, който е добре развит около Бизнес парка.

На територията на комплекса ще има 24-часова охрана, която да осигури спокойствието и сигурността на жителите. Предвидено е изграждането на търговски център, който ще бъде на тяхно разположение и ще подобри и средата на живот. С цел да се запази основният акцент - природата, всички сгради, както и жилищните, са с ниско строителство (до три етажа), за да запазят пищния зелен пейзаж наоколо.

За по-голямо удобство за семействата с деца в комплекса ще има детски площадки, въжен парк, спортни игрища и индивидуални дворове към всяка къща. За активно спортуващите на разположение ще има открит фитнес и алея за тичане с дължина 2.5 км. А за летните вечери и събиранията с приятелите и семейството ще бъде обособена барбекю зона. Собствениците на домашни любимци ще могат да се възползват от кучешки парк в комплекса. Всичко това, сгушено в приятна и спокойна зелена атмосфера, където успешно може да изградите сплотена общност.

В периферията на града, в центъра на живота

Освен добре подбраната локация "Камбаните Резиденшъл парк" избира внимателно и всеки елемент и детайл, който е важен за изграждането на обща, уединена и сигурна среда за живот в домове от висококачествени и природосъобразни материали, съобразени със средата.

Живеещите ще имат достъп до естествен горски масив от бор, който ще заеме 20% от "Камбаните Резиденшъл парк". На запад ще имат изглед към река и речен парк, а на север и изток - към гора. Местоположението на комплекса предлага спиращи дъха гледки към любимите на столичани Витоша и Стара планина, както и към цяла София. Нещо повече - когато започват изграждането на проекта, инвеститорите търсят най-екологичния начин, за да могат да използват зелена енергия. И го откриват - комплексът използва соларни панели, за да подгрява водата, необходима за ежедневни нужди. Реално ще се използва енергията на слънцето в съчетание с висок клас топлоизолационни системи, за да се изградят домове с ниско потребление на енергия, като целта е да се минимализира въглеродният отпечатък.

"Градската среда, и най-вече централната част, ще става все по-малко атрактивна за млади семейства, които имат динамичен начин на живот. Инфраструктурните проблеми на града, презастрояването в центъра ще се отразяват на качеството на живот, най-вече заради трафик, замърсен въздух и липса на природа наоколо. От своя страна комплекс като "Камбаните Резиденшъл парк" е шанс за активните и заети хора, които търсят баланс и природосъобразен начин на живот. Постарали сме се да вградим в основите на комплекса не само инженерни решения за устойчивост, но и принципи, които да наследят живеещите там. За нас опазването на природата е основен фактор, който сме взели предвид във всеки етап от изграждането на комплекса от екстериор и инфраструктура до интериор и вътрешно разпределение и материали", споделя Петко Лозанов.

На територията на комплекса има над 1000 дървета и прекрасни защитени зелени площи. Предстои да бъдат засадени и над 2200 нови дръвчета и храсти, които да дооблагородят атмосферата. Освен усилията, които се полагат за външните площи, интериорът в различните типове домове ще бъде отново воден от желанието да се използват само висококачествени материали.

Пространствата са проектирани според спецификите на изложението и заобикалящата растителност. Просторни стаи, наличие на дневна светлина и топли цветове са сред акцентите, заложени в интериора. Функционалност, минимализъм, уют и модерна визия са ключовите думи, които описват домовете в "Камбаните Резиденшъл парк". А зад цялата философия на проекта застават хора, обединени от желанието си да внедрят модерно мислене и смарт решения в постигането на баланс и отношение към детайла, към света и към бъдещето.

Повече за проекта на:

https://kambanite-residential.bg

тел: +359 889 08 9090

еmail: [email protected]