CMS: Очаква се пазарът на жилища под наем в ЦИЕ да привлече инвеститори

Общата закономерност е, че с покачването на БВП на дадена държава, намалява делът на собствениците на жилища сред населението и се увеличават живеещите под наем

Една от сградите в "Манастирски ливади - изток", за която се знае, че частично ще е Build to Rent.
Една от сградите в "Манастирски ливади - изток", за която се знае, че частично ще е Build to Rent.
Една от сградите в "Манастирски ливади - изток", за която се знае, че частично ще е Build to Rent.    ©  BLD
Една от сградите в "Манастирски ливади - изток", за която се знае, че частично ще е Build to Rent.    ©  BLD
Бюлетин: Имоти Имоти

Месечен бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи относно как се развива пазарът на недвижими имоти в България и по света.

Темата накратко
  • Има предпоставки Private Rented секторът постепенно да се превърне в нов основен клас активи и в тази част на Европа.
  • С покачването на БВП на дадена държава намаляват собствениците на жилища сред населението и се увеличават живеещите под наем.
  • Полша и Чехия са лидери в сегмента, защото нивата на наемите го правят приложима алтернатива за предприемачите в сравнение със строителството с цел продажба.

Адв. Женя Димитрова ръководи практиката "Недвижими имоти" на "Си Ем Ес София" - най-голямата международна адвокатска кантора в България. Участвала е в едни от най-големите сделки на пазара на недвижимите имоти в индустриалния и офис сегменти през последните години. Консултира клиенти и инвеститори във връзка с наеми, строителство, вещноправни въпроси, въпроси на устройственото планиране и застраховане на рискове, свързани с правото на собственост.

Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар