Джорди Морера: Без качествени продукти и най-добрият готвач е нищо

Испанският шеф-готвач и консултант за формулата на успешния ресторант пред "Капитал"

Популярният испански шеф Джорди Морера тази година ще бъде един от шестимата гост-готвачи, които ще създадат ястията за галавечерята на церемонията по обявяването на победителите в кулинарния конкурс "Ресторант на годината" на списание "Бакхус". Повече информация за събитието, вижте ТУК

Той е космополитна личност и професионалист с богат опит. Роден във Валенсия, специализира при някои от най-добрите шеф-готвачи в света като Феран Адриа и Мишел Брa. Бил е главен готвач на няколко ресторанта със звезди "Мишлен", след което е ръководил и собствени проекти, получили признание от влиятелни кулинарни гидове и издания. Консултирал е менютата на много ресторанти, а почеркът му може да бъде намерен и в La Nacional, първият испански ресторант в САЩ, основан през 1868 г. Днес освен тв водещ Джорди Морера е и главен рецептолог и консултант на една от най-високо позиционираните испански вериги супермаркети - Mercadona.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се