Накратко

“Търговски център Тракия”, определен за ексклузивен купувач на “Илиянци”, ще договаря с Агенцията за приватизация параметрите на сделката до 9 август. Пловдивското дружество бе избрано за ексклузивен купувач на тържището на 9 юли с цена от 42 млн. лв., 90% от които се плащат в компенсаторни записи.


С 33% е намалял износът на “Кремиковци” за Европейския съюз в натурално изражение през първите шест месеца на 2000 г. спрямо същия период на миналата година, съобщи изпълнителният директор на компанията Валентин Захариев по време на заседание на търговските директори на Конфедерацията на европейските стоманопроизводители ЕВРОФЕР. В качеството си на асоцииран член на организацията “Кремиковци” беше домакин на срещата. Производителите обясняват спада с рекордно ниските цени на стоманата - между 190 и 220 долара за тон, в зависимост от вида. Очаква се производството да се повиши с 2-4% през есента, отчетоха на срещата представителите на ЕВРОФЕР. “Кремиковци” се надява да реализира годишни продажби от 150 хил. тона стомана в Румъния, която е нов пазар за комбината. Разработват се и пазарите в Полша и Чехия, съобщи още Захариев.


Парафираният договор за приватизация на 34% от “Хемус еър” е внесен за одобрение в надзорния съвет на Агенцията за приватизация, съобщиха от ведомството. Той обаче не беше включен в дневния ред на надзора на заседанието през изминалата седмица.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар