Накратко

Нито един кандидат не се яви на проведения на 13 август търг за “Редакционен корпус”, обособена част от ИПК “Родина” АД. Началната тръжна цена беше 7.5 млн. лв., платими в брой, защото обектът е в списъка за целева приватизация. Три фирми бяха закупили информационни меморандуми. На предишния търг на Агенцията за приватизация, когато началната цена беше 7 млн. лв., също нямаше кандидати.


Агенцията за приватизация избра ексклузивен купувач за 80% от капитала на мина “Чукурово” ЕАД, с. Габер. Купувач е консорциум между “Ел Ем импекс” ЕООД, “Елшица - 99” АД и “Видекс” ЕООД. Предлаганата цена е 11.1 млн. лв., като 90% от нея може да бъде платена с компенсаторни записи, а остатъкът - в брой. Приватизационният договор трябва да бъде подписан в 30-дневен срок.


“ЦЕРБ 2001” - София, е избран за купувач на 52% от капитала на “Централна енергоремонтна база” АД. Софийската фирма е предложила цена от 2.044 млн. лв. Срокът за подписване на приватизационния договор изтича на 10 септември.


Държавната комисия по ценните книжа разреши публикуването на търговото предложение от “Пивоварна Плевенско пиво” АД - София, за закупуване на акции на “Плевенско пиво” АД - Плевен, от останалите акционери на дружеството. Комисията реши да отпише от регистъра на публичните дружества “Зино-П” АД - Петрич, “Успех” АД - Луковит, “Пелмаш” АД - град Искър, и “Програмни системи и продукти” АД - София.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се